Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

navijaky vseobecne

Ok trochu jsem zasiral ,,specialni znackovou,, rubriku, vseobecnou debatou o navijacich...Tak nebudu Kormorana zlobit a skusime to tady;-)

Takze jake mate skusemosti...Co se osvedcilo a co ne.

Mam na mylsi bezne navijaky,ne ,,top,, modely za silene penize....

Jednak multiplikator ale take smekaci...

Osobne nemam rad takove ty techniky narocne hracicky....spis kus spolehliveho zeleza.

Takze co jo co ne?

Odpovědět

Dobrý den, můžete mi poradit jak je to s řadičem na multiplikátorech? Sundat nebo ponechat na navijáku? Už jsem slyšel několik rad, že je lepší neriskovat trofejní rybu a řadič sundat, je to prý 1. věc která se podělá...

P.S. mám multik OKUMA Convector CV45L

[citace]kojaro napsal: Dobrý den, můžete mi poradit jak je to s řadičem na multiplikátorech? Sundat nebo ponechat na navijáku? Už jsem slyšel několik rad, že je lepší neriskovat trofejní rybu a řadič sundat, je to prý 1. věc která se podělá...

P.S. mám multik OKUMA Convector CV45L[/citace]

...nechat, a když se podělá sundat, mám pět Convectorů 55 a nic s nimi není.Okuma je dělnik, i na sumíky..

je potreba chapat rozdeleni navijaku,tvuj dotaz zni jako ,,mam u Oktavie odriznout strechu kdyz chci na ni vozit pisek?,,

Moje odpoved je ,, ne strechu nerezat koupit nakladak,,:-D

to shark.

Krásné vysvětení.

Možná bych to viděl takto .

Jak psal Honza. Pro NAŠE chytání to tam nechej.

Kdyby náhodou to zlobilo, tak to oddělej.

Shark je zvyklej na úplně jinou dimenzi navijáků. My se musíme spokojit

s těmito. Ne kvůli ceně, ale proto, že udici držíš v ruce 10-14 hodin denně. Tuto Okumu mám na sumce již 3 roky a je v pohodě.

Nejlíp kupovat multíky bez řadiče....

[citace]ZM napsal:

Co říkáte těmto navijákům?Používáte je někdo? Abu Ambasadeur 5601Jerkbait .Použití - přívlač.[/citace]

Zkoušel jsem na vláčku multík Ryobi

Nic moc, při tahání těžších hlaviček 50g+ a více už nestíhal. Je to dost rychlá hračka, ale spíše na menší a lehčí nástrahy. Při 50g už vyžaduje navíjení dost námahy ze strany lovce. Je to hodně malý strojek a nedovedu si představit, že ním budu brzdit 15kg rybu.

to sim

mas k tomu spravnej prut?

jinak to ma jen a jen vyhody,spis to je o zvyku.

Pokud jde o zdolavani neni to na debatu,,,,,,,,,,,,,,,,,o 100% lepsi nez smekaci8-)

to ZM: Občas na vláčku používám Abu Cardinal 6501 C3 ve spojení s prutem Abu Garcia Workhorse. Naprosto v pohodě 80-100g pilkříky, akorát se s tím člověk musí naučit nahazovat, aby mu nelítali pavouci z cívky. Myslím, že i ten Jerkbait bude naprosto v pohodě.

[citace]shark napsal:

to sim

mas k tomu spravnej prut?

jinak to ma jen a jen vyhody,spis to je o zvyku.

Pokud jde o zdolavani neni to na debatu,,,,,,,,,,,,,,,,,o 100% lepsi nez smekaci[/citace]

Mám jerkový prut s háčkem pro lepší uchopení. Není to o prutu ,ale o tom, že konkrétně tento multík je strašně malý a máš malou páku při navíjení, které má převod 6.1:1 což je pro mě zbytečná rychlost.

Toto je jiný žrádlo...

to Sim: Jo, to je nádhera ale v levorukým provedení ho nedělali.....

Musím souhlasit že Penn 975 je asi to nejlepší co můžete mít. Na levou ruku se opravdu nikdy nedělal a v současné době se dá za rozumné peníze koupit pouze v USA. Já preferuji provedení 975LD s pákovou brzdou. Viz obrázek. Pokud by se někdo rozhodl ho v USA na eshopu koupit a nechat poslat, rád se přidám.

to ZAPA: v Německu se taky ještě dá koupit, ale povětšinou už jen s hvězdicovou brzdou. Cca EUR 200,-- (to jde). Mám takovej blbej pocit, že 975LD s řadičem už Penn nevyrábí, nová výroba je už jen bez řadiče. Na Tackle Direct ty s řadičem ještě mají za USD 300.

to ZAPA: S hvězdicovou brzdou: www.gerlinger.de, EUR 199,--. Posílají i do Čech, mám s nimi velmi dobrou zkušenost, nakupuju u nich už roky...

..taky přispěji se svou "troškou" do mlýna..Určitě pár typů navijáků vám rukama prošlo, dnes je to již nostalgie, ale před dvaceti lety byly "Šejkspíry" ferrari mezi navijáky..A mnohokrát jsem je viděl mezi rybáři v Norsku..Napravo jsou nějaké Daiwy, v popředí dřevěný multík z roky xy...:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!