Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › navijaky vseobecne
- Toto téma obsahuje celkem 206 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kliknis a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#16932 29.1.2011 v 16:53
2 Sroubek
Já asi letos pojedu bez elektrickýho mulťáku, na Bakkanu manuál stačí (chytali jsme do 80-90 metrů maximálně)
🙂
#16949 30.1.2011 v 9:23Pafka napsal:
2 Sroubek
Já asi letos pojedu bez elektrickýho mulťáku, na Bakkanu manuál stačí (chytali jsme do 80-90 metrů maximálně)
tak to já si ho vemu….. 🙂
#16953 30.1.2011 v 10:00sroubek napsal: tak to já si ho vemu…..
vojtko píše: …aj ja…
(Prepáčte že tento môj príspevok – rovnako ako príspevky niekoľkých ďaľších “diskutujúcich”- nemá pre ostatných žiadnu hodnotu, ale keď ich budem mať veééeľa – budem aj ja k a p i t á n ako napr. sroubek 282.)
#16955 30.1.2011 v 10:162 sroubek
Myslim, ze ho tam uzijes. I na tech 80-90 m je to dost dobry pomocnik. Loni jsme chytali na lodi 2 s elektrikou a 1 s rucnim a porad jsme na toho tretiho cekali nez vytahne nastrahu.
A kdyz budes na lodi sam s elektrikou, mas aspon vic casu pozorovat okoli a nebudes tak stahanej jako ostatni 😉
#16956 30.1.2011 v 10:25vojtko napsal:
sroubek napsal: tak to já si ho vemu…..
vojtko píše: …aj ja…
(Prepáčte že tento môj príspevok – rovnako ako príspevky niekoľkých ďaľších “diskutujúcich”- nemá pre ostatných žiadnu hodnotu, ale keď ich budem mať veééeľa – budem aj ja k a p i t á n ako napr. sroubek 282.)
ahoj,tak na to já nehraju,kapitán,námořník atd….:-)
#16957 30.1.2011 v 11:02Pro Sroubek282:
Dovol malou statistiku – v červenci 2010 Bakkan, 8 lovců: 3 multíky manuální, jedna Daiwa Seaborg 500FE, zbytek velké smekací navijáky. Dva halibuti (26 a 9 kg) vytaženi cca ze 60ti metrů – smekací navijáky 12 lb. Nejvíc ryb za den: kamaráda Jardu (poprvé na rybách) chytl kelleří amok, a nacpal půlku lodi rybama nad 80cm. Až za ním byla (množstvím vytažených ryb) elektrická Daiwa.
Závěr: na Bakkanu se jen tak nenajde něco, co nevytáhneš smekacím navijákem, a je to dobrá stavovská rybařina. Elektrika: super na přesnou kontrolu hloubky, hledání míst, a rychlé změny loviště. A můžeš pohodlněji přezkoumat větší hloubky. Já bych si elektriku vzal taky, nemusím pak mít manuální multík, ale velkou smekací mašinku bych bral určitě. Pokryje těžkou přívlač i lehčí pilkry.
#16959 30.1.2011 v 11:07Doki napsal:
Pro Sroubek282:
Dovol malou statistiku – v červenci 2010 Bakkan, 8 lovců: 3 multíky manuální, jedna Daiwa Seaborg 500FE, zbytek velké smekací navijáky. Dva halibuti (26 a 9 kg) vytaženi cca ze 60ti metrů – smekací navijáky 12 lb. Nejvíc ryb za den: kamaráda Jardu (poprvé na rybách) chytl kelleří amok, a nacpal půlku lodi rybama nad 80cm. Až za ním byla (množstvím vytažených ryb) elektrická Daiwa.
Závěr: na Bakkanu se jen tak nenajde něco, co nevytáhneš smekacím navijákem, a je to dobrá stavovská rybařina. Elektrika: super na přesnou kontrolu hloubky, hledání míst, a rychlé změny loviště. A můžeš pohodlněji přezkoumat větší hloubky. Já bych si elektriku vzal taky, nemusím pak mít manuální multík, ale velkou smekací mašinku bych bral určitě. Pokryje těžkou přívlač i lehčí pilkry.
tuto hračku sem dokoupil letos,jinak mám spoustu jiných navíjáků-smekacích,Penn,Shimano,Tica…samo,že si je beru taky…vytáhli už pár pěkných metrovek a aj kelery metr +…,vím co dokážou tyto smekací navijáky..
#16961 30.1.2011 v 12:19Jak si to tady pročítám, moje statistická rozvaha spíše směřovala k “Pafkovi,” a měla podpořit Tvé stanovisko. Ale jen perlička na závěr: halibut 26 kg byl vytažen kolegou (též poprvé na rybách) s použitím sice solidního prutu Daiwa,ale měl plastový “pilkrovací” smekací naviják z Lídlu 🙂
#16977 30.1.2011 v 18:51Doki napsal:
Jak si to tady pročítám, moje statistická rozvaha spíše směřovala k “Pafkovi,” a měla podpořit Tvé stanovisko. Ale jen perlička na závěr: halibut 26 kg byl vytažen kolegou (též poprvé na rybách) s použitím sice solidního prutu Daiwa,ale měl plastový “pilkrovací” smekací naviják z Lídlu
ono vlastně o nic nejde,ryba jde vytáhnout vlastně aj na plast,ale člověk si sní mosí pohrát.Něco jiného je to zdolávat na mašiny,které to dají bez problémů a něco jiného je to zdolávat na mašinky,kde si s tím člověk musí pohrát….ale potom po plastu asi ten naviják příští rok do Norska nepojede….:-)
#17200 4.2.2011 v 18:26To Shark: Zkoušel jsem tady založit diskusi na téma downriger, ale ono se to tu moc nepoužívá a není s tím moc zkušeností.Případě jen pro relativně mělkou vodu ( sladkou) Taky potřebuješ aby se tomu chtěli na lodi věnovat všichni. Do jaké hloubky se to dá použít a jak těžké závaží na to potřebuješ a jakou rychlostí podle tvých zkušeností?
#17202 4.2.2011 v 18:41to kraken po pravde zas tak moc skusenosti s tim nemam,faktem vsak je ze neni vhodne pouzivat na jedne lodi vic nez 2 sistemy soucastne.Hloubka je vhodna prave vetsi(rozhodne vic nez cca 50m)a maximum je obmedzeno jen vybavenim a delkou lana…to zavazi ted nevim ale je poradne tezke(mam to na lodi,podivam se a pak upresnim)
rychlost to je docela veda,problem je ze spodni proudy se od tech vrchnich lisi a dokonce casto nejen silou ale i smerem…chce to dobre znat lokaci …ale myslim ze nebude velkej rozdil medzi hloubkovou privlaci co delate v Norsku.Podstatnej rozdil je hlavne v tom ze netrpi naradi(prut a navijak) pocas vlaceni tak tezkych nastrach.Taky si myslim ze pomoci downrigeru lze mnohem lepe a presneji kontrolovat hloubku…nastrahy lze pouzit taky ,,prirodzenejsi,,
#17203 4.2.2011 v 19:32Tady se prodávají max 5 liber, ale je to použitelné tak do 10m ale při pomalé jízdě a s nástrahou co neklade moc velký odpor.Viděl jsem na Baltu němce při lovu lososů ,ty měli závaží odhadem 25-30kg ale jezdili při chytání dost rychle. Mám odlitá závaží 5 a 10 kg tak jsem chtěl vědět jestli nemám odlít jěště nějaké těžší.Jinak jak píšeš Dřinu strojům ,líbilo by se mi hrát si jen s rybou a ne se tahat s olovem.
#17213 5.2.2011 v 9:37Já teda používám Ryobi Applause 5000.Používal jsem jak na Loppe tak na Soroy aa musím říct,že je to spolehlivý stroj.Mám na to nachýtáno ryby přes metr a zatím nezklamal.Ten kdo si chce pořídit dobrý naviják Applause je velmi dobrou volbou. 😎
#17214 5.2.2011 v 9:54#17215 5.2.2011 v 9:57Tato treska byla chycena na prut Penn Charisma 120g-420g,naviják Ryobi Applause 5000,pilkr Solvkroken 120g
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › navijaky vseobecne