Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon -5°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Navazce

Dobry den. Prosim vas, akym sposobom sa robi navazec monofilneho silonu na hlavnu snuru? Nemam na mysli koncovy navazec ale tie male navazce ako chobotnicky a podobne, ktore sa navazuju nad koncovy pilker. Pre lepsie vysvetlenie pripajam aj foto o aky navazec sa mi jedna. Dakujem.

Odpovědět

[citace]ZM napsal: Jindrich napsal:

ZM napsal: Kde? www.doc-fishing.com produkt ZM 3006. přívlač,plavaná,feeder.

Díky,zatím ale nejsem přesvědčen.To je česká a čínská výroba ?[/citace]Ale tady přeci nejde o to aby tě někdo přesvědčoval.Čti příspěvky všech co sem píší a přeber si z toho to co potřebuješ.Čí je DOC výrobek není třeba řešit.Kdyby to nebyla kvalita tak bych se o tomto výrobku vůbec nezmínil a nepoužíval bych ho.

Mentorský přístup není nutný,psal jsem o svém pocitu z této firmy.Informace si zjišťuji sám a jsem schopen je vyhodnotit.Ty podle všeho nemáš zkušenosti s těmito karabinkami vyšších nosností,resp. nemáš je odzkoušeny na větších rybách,tím nemyslím ryby 10-ti kg.

Děkuji všem za poskytnuté informace.

Majitelé firmy DOC jsou velice dobří kamarádi, jeden z nich dokonce spolužák. Vím že jde o výrobu v Číně. Osobně a bez reklamy si na jejich kvalitu zatím nemohu stěžovat. A nejde jenom o obratlíky a karabiny. Jinak zakladatel Zdeněk Vašek je opravdu veleúspěšný kaprař a jejich výrobky většinou navrhuje. ;-)

Tak jsem se rozhodl na doporučení sumcařů pro obratlíky Sasame.Protože věřím Rainerovi Kornovi,tak pro karabinky s obratlíkem Berkley.V nižších nosnostech je mám vyzkoušeny.

Mám černé..

Mluvíme li o návazcích, tak jsem se při diskuzích setkal s rúznými názory na návazce z monofilu na pletenku.Kdy používáte monofilní návazec Vy? A naopak, kdy by jste jej nikdy nepoužili?

nemáte někdo obrázky návazců na mníky, co používá Honza Dufek?

[citace]erg napsal:

nemáte někdo obrázky návazců na mníky, co používá Honza Dufek? [/citace]

Najdeš na stránce:Na lovu velkých mníků 2/2

[citace]PavelC napsal: Zdravim.Jaký používáte návazec na vláčení?Budu vláčet s pletenkou na 20 kg.Dáváte jako návazec monofil?Díky Pavel[/citace]

---------------------------

Já tedy používám návazec na šňůru především z toho důvodu, že vlasec pruží a je menší nebezpečí vyříznutí háčku z tlamky ryby.K tomu samozřejmě musí být délka návazce alespoň 1,5 -2 metry.

Dávám je při pilkrování,i vláčení.Myslím,že na počtu uniklých ryb se to projevilo.

Jinak platí vše,co bylo řečeno - uzel navíc,na druhé straně jsem při vázce vždy zachránil šňůru a když už,tak přišel o návazec.Při pilkrování nepoužívám silnější návazce než 0,70 mm , protože pak se už špatně vázají uzly (resp. to s vlascem např. 0,90 mm neumím).Na vláčení se mi osvědčil návazec s kvalitním vlascem 0,45 mm,opět minimálně cca 1,5 metru.Ale je to o tom,co komu vyhovuje.

Zdraví Karel

[yt=evkMYh39krs=yt]evkMYh39krs[/yt]

Zajímavé řešení

[citace]erg napsal:

nemáte někdo obrázky návazců na mníky, co používá Honza Dufek? [/citace]

Tak napiš Honzovi na email a požádej ho o plánek, věřím, že ti vyjde vstříc.:-)

Mifaku. Po shlédnutí videa už vím v čem jsem dělal chybu. Ty háčky jsem dával k hlavě před hřbetní ploutev. Chytal jsem na malé mrtvé kelery asi tak min. 30 cm dlouhé. Záběry jsem měl bojoval jsem s tím, ale nevyhrál. Letos budu dávat dva háčky a opravdu jeden k ocasu. Když budou sledi použiji je. Pouštěl jsem to do 20 - 30 m. pod hejno.

Aspon nekomu to tedy pomuze ;-);-);-)

Ja to zkusim letos... sem zvedavej na vysledek.

Mifaku - něco Ti pošlu, co jsme si s kolegou vyrobili.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!