Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › návazce
- Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Havelka Stanislav a poslední změna proběhla před 14 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#3419 6.2.2010 v 15:18
Poraďte prosím jaké jsou nejlepší uzle na na navazování silného vlasce na pletenku a zda používáte jenom obratlíky a nebo i karabiny. Dík
#8383 6.2.2010 v 17:43Já osobně obratlík s karabinou .uzle jsem našel na netu a tenhle se mi osvědčil nejvíc tady je odkaz http://ryby-rybari.mypage.cz/menu/rybari-rybareni-fotogalerie/vazani-hacku
Samozřejmě ten spodní na očka
#8384 6.2.2010 v 19:24Jesti jsem dotaz dobre pochopil jde autorovi o spojovani vlasce s pletenkou. Ne navazovani háčků:D
#8386 6.2.2010 v 20:56Karabinku s obratlíkem používám tam, kde potřebuji často něco vyměňovat (návazce na kmenové šňůře, pilkry na návazci), obratlíky hlavně na bočních návazcích pro různý gumy a jiný okrasy. Přidávám taky odkazy na uzly.
http://www.nachytano.cz/clanky/uzly-a-uzlovani/rybarske-uzly/Animovan%C3%A9%20uzly/a/357/
#8389 7.2.2010 v 2:39O přímé spojování monofilu s pletenkou snad může jít při spojování podkladového monofilu na cívce s pletenkou, nebo při používání šokového návazce (Top-Shot). Tento návazec doporučuje pan Langford s tím, že 10 i více metrů monofilu svou pružností znesnadní vyříznutí háčku a nebo ustřihnutí pletenky v uzlu. Myslím, že je to již zastaralé a ani si nedovedu představit tu “bakuli” při spojení 0,32 pletenky s 0,80 monofilem. Co to udělá na cívce a co s očkama? Osobně používam na připojení návazce i pilkru karabinu s obratlíkem, ale viděl jsem i používat jenom obratlíky a návazce na obou koncích s dlouhými smyčkami na klasické provlečení.
#8392 7.2.2010 v 11:48Priame spojenie pletenky a monofilu je stale bezne pouzivane, nie je to zastarale ale vyuziva sa hlavne pri ,, speedpilk- ku,, t.j. v kombinaciach pletenky 8 – 20kg a monofilu 35 – 50mm. Chyta sa v stlpci a v zasade bez bocnych nadvazcov. Uzlov je vhodnych dost , mozno najcastejsi je viazanie monofilu do slucky pletenky. Tento uzlik nevytvara neprijemne zhrubnutie ale nieje moc vhodny pre bezockove pruty ,, inline-ry,,.
#8396 7.2.2010 v 11:54#8397 7.2.2010 v 11:59#8401 7.2.2010 v 16:41Přímo to sem nepatří ale dobrá karabina je také důležitá. Dřív sem používal běžné otevíraci a pro jistotu jsem je zamačkoval , přesto se otvíraly . Potom sem našel tuto karabinu na kterou se jenom navléká (pilkr,návazec),nic se nedá otevřít .V zimě je sní daleko jednoduší práce. Velikostně se dělá od 2kg až po 110kg ,
#9007 1.3.2010 v 21:40Používám na pilkrování pletenku 0,32mm 51kg a návazec 1-1,2mm. Při vázce mi většinou praskne pletenka v uzlu u karabiny,ale už jsem přišel i o slušný kus pletenky. Jak to řešíte? Poddimenzovat spojovací materiál?
#9008 1.3.2010 v 22:08Tu chybu bych nehledal v použité pletence – podle uvedených parametrů odhaduji asi Penn nebo Spiderwire – ale v uzlu na karabině, je to nejdůležitější uzel montáže, změňte ho za lepší a kvalitnější, inspiraci najdete na netu nebo existuje i odborná literatura s podrobným popisem a obrázky. Slabším spojovacím materiálem to sice budete trochu eliminovat, ale zároveň můžete přijít třeba i o životní trofejku, a pokud nebude použitý uzel na karabině ten pravý ořechový, tak vám to stejně nepomůže a uzel stejně povolí.
#9014 2.3.2010 v 0:52To Vamor- vím,že pletenka Penn Strong je vynikající, ale jde tady o větší nosnost silonu(i v uzlech)-60-70kg. Do slabších průměrů nechci jít, protože u 0,80 se mi už asi 3krát stalo,že jsem vytáhl bez ryby jen předřený návazec. Po nějakých 20 minutách zápolení je to frustrující zážitek. Máte pravdu,ztráta kusu pletenky je prkotina proti případné ztrátě životní ryby. Uzly mám v pořádku,tu jednu dvě vázky za pobyt stejně musím většinou trhat motorem. Dík.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › návazce