Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Navázání finální nástrahy (jak vypadá Vaše montáž)

• Toto téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Marek a poslední změna proběhla před 6 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Martin
    Účastník
    (28 odpovědí)

Čau,

sice jsem pročítal všemožné diskuze, ale nikde jsem nečetl v kostce přesně to, co mě přímo zajímá.

Jakým způsobem nebo jak vlastně máte navázané nástrahy? Já do teď nepoužíval šokové návazce, na konci pletenky jsem měl jen obratlík s karabinkou a na ni rovnou konečnou návnadu (jig, pilker, návazec+pilker, atd.).  Při vázce se mi vždycky podařilo pilker nebo jigovou hlavu urvat bez větší ztráty pletenky (většinou povolil uzel nebo karabinka) a ani si nepamatuji, že by mi nějaká ryba překousla pletenku, ale nyní přemýšlím, když pročítám různé diskuze, že začnu také používat koncové návazce ze silonu (asi Platil) a můj dotaz zní, jaké je ideální navázání nástrahy, resp. jak má vypadat celá tato montáž? Máte to tak, že je pletenka-obratlík s karabinkou-vlasec-nástraha? Tedy nástraha navázaná přímo na vlasci nebo máte: pletenka-vlasec-obratlík s karabinkou-nástraha, tedy pletenka s vlascem navázaná uzlem a nástraha zacvaknutá přímo do karabinky? Má to nějaké jasné důvody, např. horší pohyb nástrahy, když je zacvaknutá přímo v karabince? Vím, že se používá obojí způsob navázání. Jak to máte vy? A případně jaké uzly používáte? Na propojení pletenky s vlascem, případně uzel spojující vlasec a očko nástrahy.

Díky moc za Vaše názory a zkušenosti.

Martin

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

Standardně používám pletenka, gumový korálek k ochraně koncového očka, obratlík s karabinkou (robustní, třeba 90, 120 kg) návazec s nějakou menší karabinkoobratlíkem, např 70 kg..  Standardně používám návazec s paprikama nebo “atomová peříčka” tedy robustní peříčka navázaná na 0,9 monofilu… Pokud používám veliké Jigy – (Rybait atd) tak někdy rovnou na pletenku s karabinkou, nebo,  návazec na mrtvou rybu (olovo s obratlíkem, pak asi 1,5 m 0,1 monofilu, posuvný hák a trojhák…

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Jak ti jdou ty “velké jigy” s 0,1 monofilem? Asi s tím zdoláváním musíš pěkně pohrát. Netrhá se ti to při nahazování. Myslím, ale že o světové rekordy v této tloušťce silonu nebude nouze.

Lades16
    Účastník
    (4 odpovědí)

Ahoj Lidi,

nedávno jsem se přestěhoval do Norska, do vesnice Torsken u města Finnsnes. Je to sever norska oblast Trømso. Pořád zkouším chytat ryby ale bez větších úspěchů. Zatím jsem chytil jen pár platýzů, menší tresky a pár “mořských ďáblů” ( jak jim tu říkají). Všechno jsem to chytil jen na maso a to na “české průběžné olůvka”, ale už jsem je všechny poztracel, takže nevím jak si poradit s místními systémy. Chťel bych i vyzkoušet něco jiného, ale jsem rybář který chytal naposledy před 15ti lety a moc toho umu ve mě nezbylo 😂. Tak prosím o nějaké rady, jak chytat v Norsku na maso a jiné systémy z břehu. Popřípaďe jestli někdo zná tuto lokalitu a kdyby znal tady fajn místa byl bych rád, ale o tom pochybuji, tady to je celkem velka samota.

Lovu zdar a

Ďekuji moc za nějaké hezke komentáře, Lades 🙂

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

Zdeneko to byl pochopitelně omyl, bylo míněno 1,0 mm nikoli 0,1…

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

<u></u>

Lades 16

1) pokud chytáš ze břehu, tak můžeš buď na těžko na dno a nebo vláčet ze břehu, zpravidla pilkřík 60-100g, před ním nějaký přívěs, peříčka nebo malé makky.  A nechat dost hluboko propadat. Vhodné je z mola nebo hlubší vjezdy do přístavů…

2) daleko vhodnější je lov z lodi, pilkrování.. Šńůra kde máš zpravidla 2-3 makky velikosti 4-8 a pod tím pilker 300-800g dle požadované hloubky a rychlosti driftu…

3) shodou okolností tuhle lokalitu docela znám. Bohužel ne přímo Torsken ale buď severnější Husoy (kde šlo poměrně úspěšně lovit přímo ve vesnici z mola fabriky na zpracování ryb, kelleři okolo 50-70 cm se váleli přímo pod molem) nebo, jižněji, ten široký “fjord” mezi vesnicemi Rodsand a Flakstadvag… Pro Tebe by mohlo být zajímavé, že ve Flakstadvagu je camp kde půjčují lodě Rana s 25 koňským motorem. Dá se s nimi dostat i na otevřené moře když je dobré počasí.. Každopádně, v tomhle fjordu i na moři si můžeš sáhnout na kellery metr+, na hezké halibuty a tresky. Když by si se chytal do toho Flakstadvagu, písni soukro zprávu, pošlu Ti nějaké body v mapě…  Každopádně, pošli na sebe nějaké spojení, my jedeme na ten Rodsand ca v polovině srpna, tak můžeme něco vymyslet a zajet na ryby na moře. Zdar Mára

.

• Odpověď byla upravena před 6 roky a 6 měsíci uživatelem Marek.
    • Odpověď byla upravena před 6 roky a 6 měsíci uživatelem Marek.
    Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

Lades 16

1) pokud chytáš ze břehu, tak můžeš buď na těžko na dno a nebo vláčet ze břehu, zpravidla pilkřík 60-100g, před ním nějaký přívěs, peříčka nebo malé makky.  A nechat dost hluboko propadat. Vhodné je z mola nebo hlubší vjezdy do přístavů…

2) daleko vhodnější je lov z lodi, pilkrování.. Šńůra kde máš zpravidla 2-3 makky velikosti 4-8 a pod tím pilker 300-800g dle požadované hloubky a rychlosti driftu…

3) shodou okolností tuhle lokalitu docela znám. Bohužel ne přímo Torsken ale buď severnější Husoy (kde šlo poměrně úspěšně lovit přímo ve vesnici z mola fabriky na zpracování ryb, kelleři okolo 50-70 cm se váleli přímo pod molem) nebo, jižněji, ten široký “fjord” mezi vesnicemi Rodsand a Flakstadvag… Pro Tebe by mohlo být zajímavé, že ve Flakstadvagu je camp kde půjčují lodě Rana s 25 koňským motorem. Dá se s nimi dostat i na otevřené moře když je dobré počasí.. Každopádně, v tomhle fjordu i na moři si můžeš sáhnout na kellery metr+, na hezké halibuty a tresky. Když by si se chytal do toho Flakstadvagu, písni soukro zprávu, pošlu Ti nějaké body v mapě…  Každopádně, pošli na sebe nějaké spojení, my jedeme na ten Rodsand ca v polovině srpna, tak můžeme něco vymyslet a zajet na ryby na moře. Zdar Mára

Marek
    Účastník
    (145 odpovědí)

Ahoj Lidi, nedávno jsem se přestěhoval do Norska, do vesnice Torsken u města Finnsnes. Je to sever norska oblast Trømso. Pořád zkouším chytat ryby ale bez větších úspěchů. Zatím jsem chytil jen pár platýzů, menší tresky a pár “mořských ďáblů” ( jak jim tu říkají). Všechno jsem to chytil jen na maso a to na “české průběžné olůvka”, ale už jsem je všechny poztracel, takže nevím jak si poradit s místními systémy. Chťel bych i vyzkoušet něco jiného, ale jsem rybář který chytal naposledy před 15ti lety a moc toho umu ve mě nezbylo 😂. Tak prosím o nějaké rady, jak chytat v Norsku na maso a jiné systémy z břehu. Popřípaďe jestli někdo zná tuto lokalitu a kdyby znal tady fajn místa byl bych rád, ale o tom pochybuji, tady to je celkem velka samota. Lovu zdar a Ďekuji moc za nějaké hezke komentáře, Lades 🙂

Lades 16

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Navázání finální nástrahy (jak vypadá Vaše montáž)

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...