Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 5°C
slabé mrholení a déšť
Malé, MV
temperature icon 30°C
polojasno

Napichování gumových ryb

Chci se zeptat, jestli takto napichlé ryby jsou v pohodě? Nebo je potřeba koupit jiné hlavičky? Prý jsou ryby v Norsku velmi žravé a nasají to do tlamy na první dobrou.

Odpovědět

Chci se zeptat, jestli takto napichlé ryby jsou v pohodě? Nebo je potřeba koupit jiné hlavičky? Prý jsou ryby v Norsku velmi žravé a nasají to do tlamy na první dobrou.

Josef, všeobecně řečeno, nic není špatně a i na jakkoliv třeba i nesmyslně zkombinovanou nástrahu můžeš chytit životní úlovek. Takže jde spíš o subjektivní detaily každého. Já osobně bych spodní dva jigy použil pouze na červy (třeba Zoom) nebo úhoříky. Je to dáno kulatým průřezem jigu a jeho torpédovitým tvarem.  Na větší gumové ryby bych ti doporučil jigy s tvarem rybí hlavy. Gumové rybě pak uřízni takový kousek hlavy, aby to přesně lícovalo s jigem.  Ty jigy - rybí hlavy, jsou buď s háčkem nebo zavrtávací (u velkých gumových ryb) a trojhák přiděláváš na silonu/lanku podle potřeby do očka hlavy.  Horní jig s rybkou je v poho, akorát si dávej majzla na to, aby rybka byla napíchnuta bez nějakých prohnutí těla. I když někteří to schválně napichují excentricky, kvůli prapodivnému pohybu rybky.
Tak si potom vyber ... :-)

Moc děkuji Franto za cenné rady. Letos se chci věnovat kelerům. Jsou lepší vláčecí pilkry nebo gumové rybky?

Jestli mohu taky přispět svou troškou do mlýna?

Letos jsme byli u Zdenála v Hasvagu a můžu zodpovědně prohlásit, že to byl "kelerový" masakr. Druhý den chytání mělo všech 6 lidí nachytaný limit a procentuální zastoupení bylo cca 70% kelerů a 30% polack.

Ryby braly vše co jim bylo předloženo, nejvíce se nachytalo na gumy od Honzy Dufka velikost 13-14 cm tmavších barev (modrá, černá, medová) a potom na vláčecí pilkříky do 100g.

Já osobně jsem odchytal skoro celý pobyt na pilkřík vlastní výroby bílé barvy s černými pruhy. Potom jsem o něj vlastní blbostí přišel (nekvalitní karabinka), ale přesedlal jsem na "makrelu" a relativně se dařilo taky. je třeba zkoušet.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!