Chci se zeptat, jestli takto napichlé ryby jsou v pohodě? Nebo je potřeba koupit jiné hlavičky? Prý jsou ryby v Norsku velmi žravé a nasají to do tlamy na první dobrou.
Chci se zeptat, jestli takto napichlé ryby jsou v pohodě? Nebo je potřeba koupit jiné hlavičky? Prý jsou ryby v Norsku velmi žravé a nasají to do tlamy na první dobrou.
Josef, všeobecně řečeno, nic není špatně a i na jakkoliv třeba i nesmyslně zkombinovanou nástrahu můžeš chytit životní úlovek. Takže jde spíš o subjektivní detaily každého. Já osobně bych spodní dva jigy použil pouze na červy (třeba Zoom) nebo úhoříky. Je to dáno kulatým průřezem jigu a jeho torpédovitým tvarem. Na větší gumové ryby bych ti doporučil jigy s tvarem rybí hlavy. Gumové rybě pak uřízni takový kousek hlavy, aby to přesně lícovalo s jigem. Ty jigy - rybí hlavy, jsou buď s háčkem nebo zavrtávací (u velkých gumových ryb) a trojhák přiděláváš na silonu/lanku podle potřeby do očka hlavy. Horní jig s rybkou je v poho, akorát si dávej majzla na to, aby rybka byla napíchnuta bez nějakých prohnutí těla. I když někteří to schválně napichují excentricky, kvůli prapodivnému pohybu rybky.
Tak si potom vyber ... :-)
Odpovědět
Moc děkuji Franto za cenné rady. Letos se chci věnovat kelerům. Jsou lepší vláčecí pilkry nebo gumové rybky?
Odpovědět
Jestli mohu taky přispět svou troškou do mlýna?
Letos jsme byli u Zdenála v Hasvagu a můžu zodpovědně prohlásit, že to byl "kelerový" masakr. Druhý den chytání mělo všech 6 lidí nachytaný limit a procentuální zastoupení bylo cca 70% kelerů a 30% polack.
Ryby braly vše co jim bylo předloženo, nejvíce se nachytalo na gumy od Honzy Dufka velikost 13-14 cm tmavších barev (modrá, černá, medová) a potom na vláčecí pilkříky do 100g.
Já osobně jsem odchytal skoro celý pobyt na pilkřík vlastní výroby bílé barvy s černými pruhy. Potom jsem o něj vlastní blbostí přišel (nekvalitní karabinka), ale přesedlal jsem na "makrelu" a relativně se dařilo taky. je třeba zkoušet.
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...