Hasvik, NO
temperature icon 3°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 18°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 9°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Nákupy rybařských potřeb v okolních státech

Nazdar chlapi, tak jsem dnes pročítal forum a nikde jsem nenašel téma " Nakupování rybařiny jinde, než v ČR.

V Norsku jsme toho všichni pořídili dost, někteří z nás i ve Švédsku, možná Finsku .Ale Zatím jsem nezaregistroval, že by někdo jezdil nakupovat návnady či pruty, navijáky a pod do sousedních zemí.

Možná by stálo za to, kdyby jsme se navzájem podělili o zkušenosti např. z Německa, Rakouska, SLovenska atd.

Prosím Vaše reakce, jestli je to téma, hodné Vaší pozornosti.

Odpovědět

Ahoj! Nevíte někdo jak je to s daní a clem když si něco objednám ze zahraničního eshopu mimo EU, např. Tajvan? V jaké výši je clo a daň. Hodnota zásilky cca 1.100,- USD

dan nad 30 USD a clo nad 150 USD nepamatuji si to presne,ale dase to najít , zatimsem ale nikdy neplatil

omlouvam se je to 22eur a 150 euro, takže něco okolo 30dolaru

Já jsem se díval na sportdirect na rybářské potřeby a na rapalu. Ale stejně ty ceny mě nepříjdou nějak výhodnější než mají tady třeba http://www.raven-fishing.cz . Navíc reklamace... jako na návnady je to asi jedno, ale nevím jestli bych si tak koupil naviják. Pak jsem ještě nesledoval nějaký DX.com. Tam se asi taky kouknu.

Já jen ve všeobecnosti. Opravdu se vyplatí u drahých položek(několika tisícové) hledat či kupovat v zahraničí. Např. woblery a třpytky(více ks) na ebay přišli na 40%, elektický multiplikátor v Německu o třetinu dolů. Jsou to v konečných cenách tisícové úspory, pro které se vyplatí si s internetem pohrát.

Ja mám dobré skúsenosti z Daiwa Hong Kong. Ked som v HK, zbehnem pozriet do obchodov. Certate 3012H na ktoru vlacim v Norsku stoji u nas cca 400E. Ja som ju kupil za 260E.

Otazka ostava co sa tyka servisu. Tunajsi predajca mi povedal, ze po case treba doplnit olej do MagSeal - a vraj maju tiez z HK (su to japonske verzie) ine zlozenie ako tie pre EU trh a ze je tam aj ine zlozenie oleja. Ci je to pravda - posudit neviem.

Taky se potřebuji zeptat zda někdo nemá nějaké negativní info o obchodě http://www.palmafishing.com
sháním jeden prut co se dá zakoupit tam za poměrně slušnou cenu, je to malajzie takže pošta zadrmo. Ten prut se pořádně nedá sehnat nikde jinde, v evropě určitě není a ofiko zastoupení značky mi napsalo, že je to tak raritní pro českou republiku, že mi ani nezajistí individuální dovoz.

Zdravím, zaplaťte prostřednictvím PAYPAL, platba je tak pojištěná a tuto možnost prodejce nabízí. Návod jak si založit účet je na internetu a není složitý. M

Zdravím, zaplaťte prostřednictvím PAYPAL, platba je tak pojištěná a tuto možnost prodejce nabízí. Návod jak si založit účet je na internetu a není složitý. M

paypal používám snad 10 let... já jen jestli nemáte někdo zkušenost s tím jak to posílají zabalené...zadáčo aby to nebylo v novinách..ještě se to dá poslat poštou ale to je cena víc než ten prut...

doplněno večer: vyřešeno, zaplaceno, koupeno....jsem zvědavý, pak se pochlubím, jestli mě manželka nezabije..už tý rybařiny mám nějak moc...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.