Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nákupy rybařských potřeb v okolních státech
- Toto téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (17 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 5 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#4631 8.3.2013 v 7:01
Nazdar chlapi, tak jsem dnes pročítal forum a nikde jsem nenašel téma " Nakupování rybařiny jinde, než v ČR.
V Norsku jsme toho všichni pořídili dost, někteří z nás i ve Švédsku, možná Finsku .Ale Zatím jsem nezaregistroval, že by někdo jezdil nakupovat návnady či pruty, navijáky a pod do sousedních zemí.
Možná by stálo za to, kdyby jsme se navzájem podělili o zkušenosti např. z Německa, Rakouska, SLovenska atd.
Prosím Vaše reakce, jestli je to téma, hodné Vaší pozornosti.
#54979 8.3.2013 v 8:51leiter napsal: Nazdar chlapi, tak jsem dnes pročítal forum a nikde jsem nenašel téma ” Nakupování rybařiny jinde, než v ČR.
V Norsku jsme toho všichni pořídili dost, někteří z nás i ve Švédsku, možná Finsku .Ale Zatím jsem nezaregistroval, že by někdo jezdil nakupovat návnady či pruty, navijáky a pod do sousedních zemí.
Možná by stálo za to, kdyby jsme se navzájem podělili o zkušenosti např. z Německa, Rakouska, SLovenska atd.
Prosím Vaše reakce, jestli je to téma, hodné Vaší pozornosti.
Sice to není úplně “okolní” stát, ale i tady se dá něco zajímavého sehnat. Chce to znalost angličtiny a počítat s tím, že zboží přijde cca. za 4 týdny od objednání.
Kvalita jak kdy, ale za ty peníze se některé věcičky koupit vyplatí.
#54995 8.3.2013 v 10:52Já jsem před třebma rokama začal obměňovat výbavu a vzhledem k tomu, že jsem ujetej do Shimana a chtěl jsem pokud možno ode všeho nejvyšší řadu a v Čechá se nedá sehnat, jelikož jí Normark nedováží, tak jsem se porozhlížel venku trošku víc. Tahat cokoliv mimo Evropu v případě mých jednodílných prutů by bylo problematické, takže jsem si našel šop v Německu: http://www.fishingtackle24.de/ http://www.fishingtackle24.de/
Na US ceny se dostanu i tak, pokud jim pošlu maila, že chci lepší cenu … navíc je to pak bez cla, jelikož je to v rámci EU. Super ceny mají italové, ale většinou neumí anglicky a když umí, tak po X mailech vždycky odepsali, že to nedokážou dodat do Čech.
#55001 8.3.2013 v 11:54Zkuste Angel-domaene.de. Mají tam vždy spoustu věcí v akci. Výborné ceny.
#55011 8.3.2013 v 13:14Miloši,co zkusit jim napsat,že to chceš zadarmo,že jsi z postkomunistické země a že jsi trpěl ? Kupuju z ebay.co.uk.,z ebay.de. Nejlevnější by to bylo z USA,ale před clem,DPH.Z Itálie už nic kupovat nebudu,měl jsem s nimi problémy,zboží zaplacené,ale nedodané,urgování přes PayPal,po dvou měsících peníze vrátili,o něco méně,změnil se kurz..Z Číny ap. jsem kupoval před clem a DPH.Občas bývá doprava free.Také bývají konstruktivní a napíší,že to uvedou jako dárek…(lidé se nemění )Výborné to bylo z Polska,měli nižší ceny než u nás a v něčem ještě mají.Koupil jsem si tam oblek pro sebe,kolegy,rippery Relax.Většina navijáků a prutů,nástrah, je v současnosti v lepších nebo stejných cenách u nás, než jinde v Evropě….
Ve Švédsku jsem si kdysi koupil wobler,stál v přepočtu přes 900,-Kč,nikdy jsem na něj nic nechytil,už na něj nechytám.Ještě ho mám schovanej.:-P
#55029 8.3.2013 v 14:23No to nevim – jestli by mě spíš nebrali jako kořena, kterýho je třeba řádně vodrbat. Úžasnou zkušenost mám s nákupem na šopech skandinávců. Např loni přišel kamarád, abych mu pomohl koupit jeden speciální wobler, jenž mu kdysi fungoval na štiky ve Švédsku a nikde už ho nemohl sehnat jen tom onom šopu. X mailů – wobler mají skladem, akorát každá odpověď trvala 14 dní. Wobler stejnej u nás za 300 tam za 900 … ale chtěl ho. Dopravu mu napočítali na 2500, takže aby by se z toho jednoho … jich objednal dalších 9 v jiných barvách. Zaplaceno – platba z karty stržena během hodiny, zboží dorazilo za 6 týdnů po 3 mailových urgencích. Když rozbalil zásilku – padl na kolena – místo toho extra barevnýho, k vůli kterýmu utrácel, mu přišel jinej 2x. Mail do Švédska, telefon do Švédska – odpověď: už “Vono se to mezitím vyprodalo, tak sme ti poslali podobnej a jestli se vám to jako nelíbí, tak ten jeden pošlete zpátky a vyberte si jinej s tím, že buď zaplatíte i další dopravu, nebo to sem pošlete zpátky, my vám vrátíme peníze, ale zaplatíte stornopoplatek, jenž je vyšší než cena wobleru”. Podobný story mám i s prutama na mouchy z Dánska. Zpátky k wobleru – kamarád vygůglil ještě šop v Holandsku se správnou barvou. Napasali jsme tam – prý mají. Takže objednávka po 250 za kus a aby se opět rozpustilo poštovné objednávka i na jiné, ale do objednávky jsem jim napsal, že to objednáváme jen kvůli jedné jediné barvě a pokud jí nedodají, tak se nic objednávat nebude a jelikož jsme byli ujištěni v předchozím mailu, že mají, tak jsme zaplatili. Druhý den mail – nemají – Ok, tak nic – Ok prachy poslali na kartu obratem zpátky.
“A vod tý doby” vždycky, když se tu do nebe vychvaluje serverská dobrácká, pracovitá, spolehlivá, poctivá, upřímná povaha … za darmo vám všecko daj, se vším pomůžou …
#55031 8.3.2013 v 14:55Já jsem ten wobler kupoval osobně v kempu.Byl jsem poprvé ve Švédsku,1997,Nedre Dalalven,příroda fantazie,hned bych tam jel znova a wobler konečně utrhl!!
Vím o lidech co obchodují se Švédy,jsou zaměstnáváni Švédy,altruisti to nejsou.Kdo ale je?
Lidé se nemění.Lidi nepřevychováte – Bjorn Lomborg.To je ale Dán.Jednou jsem s nimi popíjel(byl jsem mladej),fajn lidi.Jednou,jiní se se mnou chtěli prát.Neměli šanci(jsem taky z
Moravy jako 007).Usnul jsem.
#55034 8.3.2013 v 15:03HA, HA, HA . Moc vtipný :-D:-D:-D
#55244 10.3.2013 v 21:11Nějak málo pozitivních zkušeností, já za sebe můžu říct že vyhledávám zajímavé cenovky a když na ně padnu, tak si neváhám udělat zásoby. Výborné zkušenosti mám z Německa – když z Vás cítí EURo, divili byste se jaké věci se můžou dít – 1) Němci začnou mluvit anglicky 2) obsluhovali mě 2 prodavači + majitel shopu 3) z již tak dobrých cenovek mi u pokladny odečetli jak na čem ještě 15-30 % – takže jsem se ještě vrátil na shop a něco přihodil.
4) žádnej stress – navíjení šňůr chvíli trvá, takže mi zboží nosil majitel obchodu osobně ještě půl hodiny po zavíračce až do auta.
http://shop.fishermans-world.eu/kontakt/
Z Plzně 173 Km, většina po dálnici.
#55768 13.3.2013 v 13:49#55770 13.3.2013 v 14:07igorko napsal:
Osobna skusenost:
Díky. Super odkaz – mezi pruty jsou novinky Penn 2013.
Nechceš ke své osobní zkušenosti kromě adres taky dodat podrobnější komentář ?
#55801 13.3.2013 v 15:28northwolf napsal:
igorko napsal:
Osobna skusenost:
Díky. Super odkaz – mezi pruty jsou novinky Penn 2013.
Nechceš ke své osobní zkušenosti kromě adres taky dodat podrobnější komentář ?
Ano rad. Pecheur ma niektore ceny aj o viac ako 50% lacnejsie – vid pruty Quantum. Kenki Spin stal u nas 345EUR, na Pecheur som dal zan aj s postovnym 165 EUR. Napodobne aj batohy a tasky. Nad 200E dopravu neplatis, vsetko posielaju TNT – inak stoji doprava tusim 16E.
Platil som kartou – do 7 dni som to mal doma.
Angel Domaene je na tom podobne – tam som platil cez IBAN – rovnako Gerlinger a Zesox.
Nakupoval som povacsine gumy a jiggy. Vsade objednavka vybavena a odoslana do 24h. Mozem doporucit
#56295 15.3.2013 v 22:07Když jedu služebně do SRN první co je tak hledám Angler handel 😀 Většinou si to zjistím ještě před odjezdem. Mám podobnou zkušenost (a kolega z práce také) jako northwolf. Neskáče tedy kolem mne majitel :-D, ale prodavač se mi věnuje velmi důkladně.
Když jsem se poprvé ptal němců, ke kterým sem jel na služebku, kde je nejbližší obchod s rybářskýma potřebama, tak jim vyjeli oči a že prý jestli mám tolik peněz. Že rybařina je v něměcku braná jako velmi drahý koníček a proč si nenakoupím u nás. Nicméně adresu mi dali a kdyý jsem přišel do obchodu zůstal jsem na ty ceny zírat jako tele na nové vrata. O 15-30% levněji jak u nás. Pletenky dokonce o cca 60%. Když jsem řekl že vezmu 3×300 m, tak mi to namotali na extra civky, kde jim ještě zůstávalo cca 200m jiné pletenky – pro ně prý už neprodejné, že to nikdo nevezme, tak že to mám jako dar.
#56315 16.3.2013 v 0:04Tak jsem si prohlížel ty zahraniční shopy a skoro vše se tam dá sehnat levněji, ale co mě fak dostalo byl prut Peen Milenium boat 500-2500g s LTC očky který jsem si před čtyřmi roky koupil u nás něco přes 5000kč a teď se prodává tady na stránkách za 4500kč a tam je za 66 euro, kdyby jsem to uměl objednat, tak ho hned koupím klukovi, je to absolutně nezničitelná věc. http://shop.fishermans-world.eu/kontakt/
#68682 22.7.2013 v 9:02Zdravím, můžu doporučit nakupynemecko.cz posílají všechno, od prutů po oblečení, za lepší cenu a taky kvalitnější
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nákupy rybařských potřeb v okolních státech