Hasvik, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 8°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

Nákupy rybařských potřeb v okolních státech

Nazdar chlapi, tak jsem dnes pročítal forum a nikde jsem nenašel téma " Nakupování rybařiny jinde, než v ČR.

V Norsku jsme toho všichni pořídili dost, někteří z nás i ve Švédsku, možná Finsku .Ale Zatím jsem nezaregistroval, že by někdo jezdil nakupovat návnady či pruty, navijáky a pod do sousedních zemí.

Možná by stálo za to, kdyby jsme se navzájem podělili o zkušenosti např. z Německa, Rakouska, SLovenska atd.

Prosím Vaše reakce, jestli je to téma, hodné Vaší pozornosti.

Odpovědět

[citace]leiter napsal: Nazdar chlapi, tak jsem dnes pročítal forum a nikde jsem nenašel téma " Nakupování rybařiny jinde, než v ČR.

V Norsku jsme toho všichni pořídili dost, někteří z nás i ve Švédsku, možná Finsku .Ale Zatím jsem nezaregistroval, že by někdo jezdil nakupovat návnady či pruty, navijáky a pod do sousedních zemí.

Možná by stálo za to, kdyby jsme se navzájem podělili o zkušenosti např. z Německa, Rakouska, SLovenska atd.

Prosím Vaše reakce, jestli je to téma, hodné Vaší pozornosti.[/citace]

Sice to není úplně "okolní" stát, ale i tady se dá něco zajímavého sehnat. Chce to znalost angličtiny a počítat s tím, že zboží přijde cca. za 4 týdny od objednání.

Kvalita jak kdy, ale za ty peníze se některé věcičky koupit vyplatí.

China shop

Já jsem před třebma rokama začal obměňovat výbavu a vzhledem k tomu, že jsem ujetej do Shimana a chtěl jsem pokud možno ode všeho nejvyšší řadu a v Čechá se nedá sehnat, jelikož jí Normark nedováží, tak jsem se porozhlížel venku trošku víc. Tahat cokoliv mimo Evropu v případě mých jednodílných prutů by bylo problematické, takže jsem si našel šop v Německu: http://www.fishingtackle24.de/ http://www.fishingtackle24.de/

Na US ceny se dostanu i tak, pokud jim pošlu maila, že chci lepší cenu ... navíc je to pak bez cla, jelikož je to v rámci EU. Super ceny mají italové, ale většinou neumí anglicky a když umí, tak po X mailech vždycky odepsali, že to nedokážou dodat do Čech.

Zkuste Angel-domaene.de. Mají tam vždy spoustu věcí v akci. Výborné ceny.

Miloši,co zkusit jim napsat,že to chceš zadarmo,že jsi z postkomunistické země a že jsi trpěl ? Kupuju z ebay.co.uk.,z ebay.de. Nejlevnější by to bylo z USA,ale před clem,DPH.Z Itálie už nic kupovat nebudu,měl jsem s nimi problémy,zboží zaplacené,ale nedodané,urgování přes PayPal,po dvou měsících peníze vrátili,o něco méně,změnil se kurz..Z Číny ap. jsem kupoval před clem a DPH.Občas bývá doprava free.Také bývají konstruktivní a napíší,že to uvedou jako dárek...(lidé se nemění )Výborné to bylo z Polska,měli nižší ceny než u nás a v něčem ještě mají.Koupil jsem si tam oblek pro sebe,kolegy,rippery Relax.Většina navijáků a prutů,nástrah, je v současnosti v lepších nebo stejných cenách u nás, než jinde v Evropě....

Ve Švédsku jsem si kdysi koupil wobler,stál v přepočtu přes 900,-Kč,nikdy jsem na něj nic nechytil,už na něj nechytám.Ještě ho mám schovanej.:-P

No to nevim - jestli by mě spíš nebrali jako kořena, kterýho je třeba řádně vodrbat. Úžasnou zkušenost mám s nákupem na šopech skandinávců. Např loni přišel kamarád, abych mu pomohl koupit jeden speciální wobler, jenž mu kdysi fungoval na štiky ve Švédsku a nikde už ho nemohl sehnat jen tom onom šopu. X mailů - wobler mají skladem, akorát každá odpověď trvala 14 dní. Wobler stejnej u nás za 300 tam za 900 ... ale chtěl ho. Dopravu mu napočítali na 2500, takže aby by se z toho jednoho ... jich objednal dalších 9 v jiných barvách. Zaplaceno - platba z karty stržena během hodiny, zboží dorazilo za 6 týdnů po 3 mailových urgencích. Když rozbalil zásilku - padl na kolena - místo toho extra barevnýho, k vůli kterýmu utrácel, mu přišel jinej 2x. Mail do Švédska, telefon do Švédska - odpověď: už "Vono se to mezitím vyprodalo, tak sme ti poslali podobnej a jestli se vám to jako nelíbí, tak ten jeden pošlete zpátky a vyberte si jinej s tím, že buď zaplatíte i další dopravu, nebo to sem pošlete zpátky, my vám vrátíme peníze, ale zaplatíte stornopoplatek, jenž je vyšší než cena wobleru". Podobný story mám i s prutama na mouchy z Dánska. Zpátky k wobleru - kamarád vygůglil ještě šop v Holandsku se správnou barvou. Napasali jsme tam - prý mají. Takže objednávka po 250 za kus a aby se opět rozpustilo poštovné objednávka i na jiné, ale do objednávky jsem jim napsal, že to objednáváme jen kvůli jedné jediné barvě a pokud jí nedodají, tak se nic objednávat nebude a jelikož jsme byli ujištěni v předchozím mailu, že mají, tak jsme zaplatili. Druhý den mail - nemají - Ok, tak nic - Ok prachy poslali na kartu obratem zpátky.

"A vod tý doby" vždycky, když se tu do nebe vychvaluje serverská dobrácká, pracovitá, spolehlivá, poctivá, upřímná povaha ... za darmo vám všecko daj, se vším pomůžou ...

Já jsem ten wobler kupoval osobně v kempu.Byl jsem poprvé ve Švédsku,1997,Nedre Dalalven,příroda fantazie,hned bych tam jel znova a wobler konečně utrhl!!

Vím o lidech co obchodují se Švédy,jsou zaměstnáváni Švédy,altruisti to nejsou.Kdo ale je?

Lidé se nemění.Lidi nepřevychováte - Bjorn Lomborg.To je ale Dán.Jednou jsem s nimi popíjel(byl jsem mladej),fajn lidi.Jednou,jiní se se mnou chtěli prát.Neměli šanci(jsem taky z

Moravy jako 007).Usnul jsem.

HA, HA, HA . Moc vtipný :-D:-D:-D

Nějak málo pozitivních zkušeností, já za sebe můžu říct že vyhledávám zajímavé cenovky a když na ně padnu, tak si neváhám udělat zásoby. Výborné zkušenosti mám z Německa - když z Vás cítí EURo, divili byste se jaké věci se můžou dít - 1) Němci začnou mluvit anglicky 2) obsluhovali mě 2 prodavači + majitel shopu 3) z již tak dobrých cenovek mi u pokladny odečetli jak na čem ještě 15-30 % - takže jsem se ještě vrátil na shop a něco přihodil.

4) žádnej stress - navíjení šňůr chvíli trvá, takže mi zboží nosil majitel obchodu osobně ještě půl hodiny po zavíračce až do auta.

http://shop.fishermans-world.eu/kontakt/

Z Plzně 173 Km, většina po dálnici.

[citace]igorko napsal:

Osobna skusenost:

http://www.pecheur.com/en/sk/

[/citace]

Díky. Super odkaz - mezi pruty jsou novinky Penn 2013.

Nechceš ke své osobní zkušenosti kromě adres taky dodat podrobnější komentář ?

[citace]northwolf napsal:

igorko napsal:

Osobna skusenost:

http://www.pecheur.com/en/sk/

Díky. Super odkaz - mezi pruty jsou novinky Penn 2013.

Nechceš ke své osobní zkušenosti kromě adres taky dodat podrobnější komentář ?[/citace]

Ano rad. Pecheur ma niektore ceny aj o viac ako 50% lacnejsie - vid pruty Quantum. Kenki Spin stal u nas 345EUR, na Pecheur som dal zan aj s postovnym 165 EUR. Napodobne aj batohy a tasky. Nad 200E dopravu neplatis, vsetko posielaju TNT - inak stoji doprava tusim 16E.

Platil som kartou - do 7 dni som to mal doma.

Angel Domaene je na tom podobne - tam som platil cez IBAN - rovnako Gerlinger a Zesox.

Nakupoval som povacsine gumy a jiggy. Vsade objednavka vybavena a odoslana do 24h. Mozem doporucit

Když jedu služebně do SRN první co je tak hledám Angler handel :-D Většinou si to zjistím ještě před odjezdem. Mám podobnou zkušenost (a kolega z práce také) jako northwolf. Neskáče tedy kolem mne majitel :-D, ale prodavač se mi věnuje velmi důkladně.

Když jsem se poprvé ptal němců, ke kterým sem jel na služebku, kde je nejbližší obchod s rybářskýma potřebama, tak jim vyjeli oči a že prý jestli mám tolik peněz. Že rybařina je v něměcku braná jako velmi drahý koníček a proč si nenakoupím u nás. Nicméně adresu mi dali a kdyý jsem přišel do obchodu zůstal jsem na ty ceny zírat jako tele na nové vrata. O 15-30% levněji jak u nás. Pletenky dokonce o cca 60%. Když jsem řekl že vezmu 3x300 m, tak mi to namotali na extra civky, kde jim ještě zůstávalo cca 200m jiné pletenky - pro ně prý už neprodejné, že to nikdo nevezme, tak že to mám jako dar.

Tak jsem si prohlížel ty zahraniční shopy a skoro vše se tam dá sehnat levněji, ale co mě fak dostalo byl prut Peen Milenium boat 500-2500g s LTC očky který jsem si před čtyřmi roky koupil u nás něco přes 5000kč a teď se prodává tady na stránkách za 4500kč a tam je za 66 euro, kdyby jsem to uměl objednat, tak ho hned koupím klukovi, je to absolutně nezničitelná věc. http://shop.fishermans-world.eu/kontakt/

Zdravím, můžu doporučit nakupynemecko.cz posílají všechno, od prutů po oblečení, za lepší cenu a taky kvalitnější

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!