Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nadšený laik jede do Norska

• Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roas a poslední změna proběhla před 9 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Roas
    Účastník
    (169 odpovědí)

Mám za dva roky v plánu to samé jen ne stopem, ale pěšky. 😉 Hele nevím jestli sou tohle všechno informace, které se dají jen tak napsat. Nevím odkud seš, ale pokud se občas pohybuješ v okolí Prahy můžeme se sejít a já ti všechno povím a hlavně ukážu. Ten prut co říkáš, je na pstruhy opravdu poleno, ale uvidíš, nemyslím si, že je nemožné nějakého chytit. Z vlastní zkušenosti můžu říct že na pstruhy je nejlepší mosazná třpytka. Víc na severu by měly být lipani, ale ty ti vezmou jen malou třpytku.

Krátce k tahání ryb. Pstruhy si můžeš povodit, většinou to řeka či jezero dovolí, na moři je ze břehu třeba rybu co nejrychleji vytáhnout jinak ti zajede do chaluh.

Poslední taková důležitá věc. Na řekách a jezerech potřebuješ povolenku, je pravda, že mě tam nikdo nekontroloval, ale je lepší aby si to věděl a rozhodl se, jestli si ji budeš nebo nebudeš pořizovat.

Slav3k
    Člen
    (1 odpovědí)

Ahoj!

Z kamarádem jsme se rozhodli podniknout dobrodružnou cestu – z Osla stopem na sever v Norsku. A mě napadlo po přečtení cestopisného blogu jednoho cestovatele co podniknul podobnou cestu stopem, že když on mohl po cestě chytat ryby, tak proč bych nemohl i já?

Od kamaráda rybáře jsem si vypujčil prut: 10-17 liber doufám že to bude dostačující.

pokud se nepletu tak vlasec tam je 0.22

Jaký je tam ten naviák zatím nemám informace, ale doufám že adekvátní k tomu zbytku.

Ted jsem si nakoupil pilkery (cca 60 – 80 g) a návazce (chobotničky, papriky, malé rybky a další pírka) + mám obratlíky

Toto jsem myslel pro rybolov u moře ze břehu vláčením.

Dále jsem koupil nějaké třpitky na pstruhy (byl jsem varován že mám moc těžký prut, ale říkal jsem si že to prostě zkusím).

Prosím můžete mi poradit s tímto:

1) jak správně navázat na hlavní vlasec návazce a nakonec pilker pro rybolov na moři (ze břehu)

2) Poradíte nějakou stránku, kde bych se dočetl o tom jak potom probíhá takový rybolov? Tím myslím, jestli po záseku nechat rybu unavit a až potom tahat, na co si dát pozor atd.

3) v případě přívlače na nějaké řece či jezeru, mám šanci na třpitku kromě pstruha chytit i něco jiného? Nebo třpitky jsou pouze na pstruhy?

Ano, přiznává se, jsem amatér. V životě jsem pouze lovil kapry na chleba a jiné pochoutky a s tímhle nemám zkušenost. Ale kde chybí zkušenost, nahrazuju zápalem! 🙂

Tak jestli vás můj příspěvek vyloženě neuráží, prosím poraďte. Budu vděčný za rady od vás, zkušených pánů rybářů.

Díky!

Slávek

rybarik
    Účastník
    (295 odpovědí)

čau Roas ma pravdu , stopom nemaš šancu lovit v riekach a jazerach , 1 musiš si zakupit povolenku a platit poplatky za lov

2. dezinfikovat veškere načinie

3. doprava mimo hlavneho tahu s batožinou.

4. cena na jazerach je cca 20 nok na den ,

na riekach ovela viac.

5.uspešnost lovu atd….

Na more odporučam!!!

možem pomoct v useku Berkok- Tromdheim-Grong..

Slav3k
    Člen
    (1 odpovědí)

Díky za rady a poznatky.

Hlavně bych potřeboval zjistit, jak navázat ty návazce a pilkr. Asi ještě pogooglím 🙂

Roas
    Účastník
    (169 odpovědí)

Upřímně si myslím, že návazce při lovu ze břehu nepotřebuješ, naopak, budou spíš naškodu, protože budeš pořád váznout. 😕 A polkr navážeš jednoduše. Uzlů najdeš na netu určitě spoustu, tím uzlem přivážeš obratlík. Na druhé straně obratlíku je karabina a do té připneš pilkr. Samozřejmě se to dá navázat rovnou na pilkr, ale jednak si to bude víc kroutit vlasec a druhak nebudeš moci tak jednoduše měnit nástrahy.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Nadšený laik jede do Norska

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...