Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nadlimitní množstí ryb
- Toto téma obsahuje celkem 167 odpovědí. Do diskuze (59 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel JAKABO a poslední změna proběhla před 11 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#58710 8.4.2013 v 8:30
Má někdo zkušenost s proclením nadlimitního množství ryb přímo na hranicích? Každý si vozíme jednu bednu z Makra cca 25 kg, ale raději bych nadlimit proclel, než se nervovat z přípaných komlikací. Děkuji za reakce.
#58715 8.4.2013 v 10:36Berkali napsal: Má někdo zkušenost s proclením nadlimitního množství ryb přímo na hranicích? Každý si vozíme jednu bednu z Makra cca 25 kg, ale raději bych nadlimit proclel, než se nervovat z přípaných komlikací. Děkuji za reakce.
Ahoj. Pokud je mi znám, tak nejde o clo, takže proclít nadlimit není možné. Obejít se to dá pouze tak, že ti profesionální rybář dá potvrzení, že jsi od něj ty ryby “nad limit” koupil. Nemůže to ale udělat každý rybář – musí na to mít nějaké povolení. Nabízí to třeba Honza Nor od Aure. Asi nejlepší je jak je zde popsáno – 15kg filety a jeden pořádný macek jako trefojka vcelku.
My vozíme každý jednu klasickou bednu. Zatím jsem moc neslyšel, že by to někdo vážil – snad jenom na hranicích mezi Norskem a Švédskem.
#58716 8.4.2013 v 10:41erg napsal:
Berkali napsal: Má někdo zkušenost s proclením nadlimitního množství ryb přímo na hranicích? Každý si vozíme jednu bednu z Makra cca 25 kg, ale raději bych nadlimit proclel, než se nervovat z přípaných komlikací. Děkuji za reakce.
Ahoj. Pokud je mi znám, tak nejde o clo, takže proclít nadlimit není možné. Obejít se to dá pouze tak, že ti profesionální rybář dá potvrzení, že jsi od něj ty ryby “nad limit” koupil. Nemůže to ale udělat každý rybář – musí na to mít nějaké povolení. Nabízí to třeba Honza Nor od Aure. Asi nejlepší je jak je zde popsáno – 15kg filety a jeden pořádný macek jako trefojka vcelku.
My vozíme každý jednu klasickou bednu. Zatím jsem moc neslyšel, že by to někdo vážil – snad jenom na hranicích mezi Norskem a Švédskem.
To potvrzení dostaneš jedině když si koupíš ryby jinak né:-x:-x to není tak že se tam rozdává jen tak.
#58717 8.4.2013 v 10:45Praxe není jednoznačná. Někdo tvrdí , že 1 bedna je právě ten limit. Slyšel jsem však, že údajně i bedny převažovali a nad 15kg byl nadlimit. Když hovoříme s klukama o limitu daném zákonem, tak počítáme 15kg na osobu(bedna je tuty vždy víc). V tomto tématu je udáván limit 20kg, ale jeho pravost není potvrzena. Navíc můžeš dovézt jednu trofejní rybu v celku bez omezení. Myslím, že není problém si přesné potvrzené údaje najít na příslušných webovkách.
#58718 8.4.2013 v 11:02opakovani je matka moudrosti – 15 kilo ryb a rybich vyrobku na osobu plus jedna trofejka.
Rybi vyrobky jsou treba i zavarena tresci jatra!!
Informace na http://toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=256209&epslanguage=no Tady jsou taky napsany podminky vyssiho vyvozu. Potvrzeni o koupi muze vydat jen registrovany zivnostnik, ktery plati DPH. Takze ne kdejaky majitel nebo pronajimatel chaty.
Do limitu nepatri sloadkovodni ryby a lososi.
Info v jinych jazycich
http://toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=145129&epslanguage=en
Dalsi informace najdete na http://www.toll.no, je tam i kontakt, kam muzete posilat dotazy, obvykle odpovi do druheho dne.
#58725 8.4.2013 v 12:12Sladkovodní ryby tam opravdu nepatří. Když nám převažovali každou bednu a hlídali limit PŘESNĚ 15 kg, tak nám nechali lososy vyndat z beden. 😕
#58726 8.4.2013 v 12:24Dedek napsal: erg napsal:
Berkali napsal: Má někdo zkušenost s proclením nadlimitního množství ryb přímo na hranicích? Každý si vozíme jednu bednu z Makra cca 25 kg, ale raději bych nadlimit proclel, než se nervovat z přípaných komlikací. Děkuji za reakce.
To potvrzení dostaneš jedině když si koupíš ryby jinak né to není tak že se tam rozdává jen tak.
Honza nám to při naší návštěvě u něj loni podal tak, že potvrzení nění problém. Sice to bude nějakou kačku stát, ale dá se. O tom, že si musíme ty ryby kupovat od něj, nebo toho jeho majitele baráku neříkal. Ale je pravda, že jsme poptávali situaci jestli k něm letos nejet, tak možná se zachoval – když ptáčka lapají, pekně mu zpívají 🙂
#58735 8.4.2013 v 13:27Pokud se povede si někde dokoupit nad limit tak počítej s tím že si dotyčný řekne o daně které zaplatí a něco bude chtít na vrch.počítej tak 15 norů za kilo.
#58737 8.4.2013 v 13:37Co vím, tak je to opravdu asi 15 NOK za kilo. Je mi divně, že tu řešíme jestli 15kg nebo bednu. Co jsem viděl u němců a rakušáků, tak to bylo 15kg versus 1 mražák a možná víc. Jezdí v klidu a kdyby jim hrozili velké sankce, tak to dělat nebudou. Pochybuji, že by riskovali třeba na 5 let nežádoucí. Nevím, proč germány tak tolerují, když navíc, jsou to v nedávné historii určitě ne prátelské země.
#58741 8.4.2013 v 14:31To Meky
Neni pravda, ze by nekomu tolerovali pri kontrolach vic a nebo min.
a to posledni vetu snad ani radsi komentovat nebudu. Zijeme dnes a ne v minulosti!
#58742 8.4.2013 v 14:33Pratele me skusenosti na kempu Froya jsou ai takove..
kdyz jsme tam prijeli tak u vedlejsiho baraku stala dodavka v ni byl mrazak,kutr ktery by jsme si mohli podle cestovky objednat byl na celou dobu zamluvenej takze me plany ze skusim i lov z kutru vzaly za sve,po prijezdu kutru k molu vykladali odhadem tak 300-500 kilo ryb po filetovani naskladali do mrazaku v aute,no asi tak ve trech ledech si podle mne odvezli tak pul tunu filet,a nebyl to nikdo od nas,jesli chcete vedet kde a kdo tak se neptejte
#58747 8.4.2013 v 16:14Diky temto blbcum udelali limit
#58763 8.4.2013 v 19:01já mám takovou zkušenost, že když nás kontrolovali, tak si nechal otevřít celník kufr u auta, podíval se kolik je tam beden/klasických/ a když viděl že na každou osobu 1, tak poděkoval a odešel dál. A kontroloval celou řadu čekajících na trajekt.
Takže se tím prozatím řídíme, těch cca 5 až 10 kilo není asi problém
#58766 8.4.2013 v 19:50erg napsal:
Dedek napsal: erg napsal:
To potvrzení dostaneš jedině když si koupíš ryby jinak né to není tak že se tam rozdává jen tak.
Honza nám to při naší návštěvě u něj loni podal tak, že potvrzení nění problém. Sice to bude nějakou kačku stát, ale dá se. O tom, že si musíme ty ryby kupovat od něj, nebo toho jeho majitele baráku neříkal. Ale je pravda, že jsme poptávali situaci jestli k něm letos nejet, tak možná se zachoval – když ptáčka lapají, pekně mu zpívají
Pěkná blbost co tady píšete.Ryby tam mohl prodat jen majitel který má povolení na výkup a následně prodej.Ten to povelení může dát jen tomu kdo koupil nějaké ryby.A tak to bylo vždy a né že se tam rozdává jen tak.
#58775 8.4.2013 v 21:20meky napsal:
Praxe není jednoznačná. Někdo tvrdí , že 1 bedna je právě ten limit. Slyšel jsem však, že údajně i bedny převažovali a nad 15kg byl nadlimit. Když hovoříme s klukama o limitu daném zákonem, tak počítáme 15kg na osobu(bedna je tuty vždy víc). V tomto tématu je udáván limit 20kg, ale jeho pravost není potvrzena. Navíc můžeš dovézt jednu trofejní rybu v celku bez omezení. Myslím, že není problém si přesné potvrzené údaje najít na příslušných webovkách.
Moje poznámka k tomu jak se praxe od teorie může odlišovat: Když jsem kdysi v minulosti vezl do Česka nějaké ryby (koupené načerno od rybáře rovnou z kutru – navážené 15 Kg) tak mě jeden norský přítel upozorňoval abych si to raději ještě převážil, že limit je 15 Kg a že u celníků pracují také idioti (vždy záleží na tom na koho narazíte) pro které není nemožné dělat při kontrole potíže kvůli tomu že vezu 15,5 Kg – nevím jestli to pramenilo z nějaké osobní zkušenosti, ale vím že autor toho upozornění žije v Norsku celý svůj život, takže je tu relativně vysoká pravděpodobnost že by mohl vědět o čem mluví.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Nadlimitní množstí ryb