Hasvik, NO
temperature icon 7°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
zataženo

Na vlacku vlasec nebo snura

Ahoj norci, 😅😅😅

Rad bych se vas vsech zeptal na nazor zda na vlacku v norsku pouzit vlasec (fluocarbon) nebo snuru. Na FB je nazor , ze vlasec jednoznacne vede nad snurou.

Pokud vlasec nebo fluocarbon tak jaky prumer a znacku .

Pokud snuru tak jaky prumer a znacku.

Dik Honzak

Odpovědět

AHooj,svazování šňúry a návazce je uplně jednoduché,používám už léta tzv chirurgický uzel a má 90proc.pevnost...skusím to natočit na video a dám  sem.Obratlík absolutně nevhodný,nikdy neuhlídaš aby ti nevlít do koncového očka.Délku návazce doporučuji od 1,5m do 2m.

uzel uděláš tak že si uřízneš 2m vlasce,konce šnůri a vlasce dáš souběžně proti sobě,uděláš oko a přetáhneš 4krát přes oko volný konec vlasce se šnúrov a dotáhneš.je to přímí uzela max.spolehlivý...a hlavně rychlý..

Video by bodlo

Já mezi obratlík a koncové očko vkládám teflonový váleček.Je to bobré i na lov makrel nebo kelerů,protože čumim na ryby ane ne konec návazce.Je to moje vylepšení.

Podobny koralak pouzivam i ja, ale gumovy a koupil jsem ho v kaprarske specialce. Sice nevim na co to kaprari pouzivaji, ale je super

Nedá mi to, abych se nepřidal. Takže já používám vlasec 25 -35 a to podle toho co je na dně a tak do 10 až 15 m hloubky. V hloubkách větších a na "vertikální" přívlač používám šňůru a fluorocarbon a ten navazuji přes smyčky a jsem s tím spokojený.

pouzivam snuru s navazcom z FC. viazem to cez abright uzol , pripadne, ked pouzivam velmi hladku snuru (nanofil, powerpro slick), tak dvojity albrigth, co je to iste, len snuru na konci dam dvojmo. po par pokusoch to uz viazem aj za sera do minutky.

Používám šňůru Stren/WFT 0,18 + návazec Colmic Power Fendreel do 1m délky a ještě jsem nebyl nucen přemýšlet

o změně na komplet vlasec...když najděš správná místa, není co řešit...

<h1></h1>
<h1></h1>

Hope a chytáš v jakých hloubkách?

To Kulík:

0-40m...ten z toho prvního obrázku je z kopečka 12-80m na cca 18m...jinak to hážu uplně do trávy nebo na hloubky, kde je vidět i na dno....

To Kulík: 0-40m…ten z toho prvního obrázku je z kopečka 12-80m na cca 18m…jinak to hážu uplně do trávy nebo na hloubky, kde je vidět i na dno….

Ahoj, ako to zvazujes - viazes dokopy?

AHooj,svazování šňúry a návazce je uplně jednoduché,používám už léta tzv chirurgický uzel a má 90proc.pevnost…skusím to natočit na video a dám sem.Obratlík absolutně nevhodný,nikdy neuhlídaš aby ti nevlít do koncového očka.Délku návazce doporučuji od 1,5m do 2m. uzel uděláš tak že si uřízneš 2m vlasce,konce šnůri a vlasce dáš souběžně proti sobě,uděláš oko a přetáhneš 4krát přes oko volný konec vlasce se šnúrov a dotáhneš.je to přímí uzela max.spolehlivý…a hlavně rychlý..

Urcite by video bodlo

Například

Tohle je taky praktické zase na návazce třeba na mníky nebo prostě na boční návazce třeba na papriky ........... ale to už asi všichni znají

A tohle přímo na fluorocarbon ..... řekl by jsem velmi jednoduché a dobře drží  a hlavně jde rychle navázat i na lodi i se zmrzlýma rukama .

Tady to máte ješte jednou v verzi která není zdvojená

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.