Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Na vlacku vlasec nebo snura

• Toto téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Heinz a poslední změna proběhla před 8 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)
  • Autor
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ahoj norci, 😅😅😅

Rad bych se vas vsech zeptal na nazor zda na vlacku v norsku pouzit vlasec (fluocarbon) nebo snuru. Na FB je nazor , ze vlasec jednoznacne vede nad snurou.

Pokud vlasec nebo fluocarbon tak jaky prumer a znacku .

Pokud snuru tak jaky prumer a znacku.

Dik Honzak

dosky
    Účastník
    (2659 odpovědí)

Já chytám na vlasec Awashima 0,35 mm. 🙂

Pribas
    Účastník
    (13 odpovědí)

Pouzivam snuru Berkley Whiplash 0,20mm a naprosta spokojenost.

mig121
    Účastník
    (13 odpovědí)

Ahoj, za mě jednoznačně šňůra, používám ji v Norsku od začátku, asi před 2 lety jsou si vzal na 2.cívku i vlasec, vydrželo mi to s vlascem asi 5-6 minut. Ten rozdíl v cítění nástrahy je obrovský. Průměr 0,14-0,18 většinou WFT, ale poslední dobou mám odzkoušené i No name značky za pár korun a bez problémů. Zakončuji návazcem z vlasce.

Rosta
    Účastník
    (279 odpovědí)

Mam opacnou zkusenost 16 sezon vlacim s 28 vlasem,nepamatuji zeby mi to utrhla ryba.Loni jsm zkusil 18 snuru,pro mne to neni ono.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Taky porad vlacim se snurou. Vezmu i vlasec a uvidim. Dokonce se prodava i fluocarbon v 0.35 tak asi pujdu do neho.

Dokud to nevyzkousim tak nebudu dobre spat 😅😅😅😅😅

Kubo
    Účastník
    (100 odpovědí)

Na Bakkane som vláčil na vlasec 30 mm kolegovia na šnúry – mal som oveľa viac záberov na vlasec.

možno stačí aj 25 mm resp. 28 mm

rozhodne doporučujem vlasec

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Problematika je trochu širší,všechno záleží od lokality,místa a druhu ryb, který budete preferovat.jak bude hlavní ryba polak, tak jednoznačně na mělčiny vlasec.Už jsem to v článkách rozepsal proč…do příboje používám šňúru s návazcem a na podmořské hory šňůru.proto doporučuji mít náhradní cívky a být na lodi flexibilní.Někdo se uspokojí se silnými hodinami a tam je to jedno jestli šnůra nebo vlasec.Když záběry ustávají měnit za vlasec.Proto mám vždy na lodi dva vláčáky a je po problému.Důležité je neuspokojit se s konstatováním že neberou.Ryby jsou tam vždy akurát je potřeba být flexibilní při výměně nástrah,zjemnění nebo změnit vedení nástrah a uspěch se dostaví.Vlasec 0.30 postačuje, s hrubším se špatně manipuluje,dělá oka a není to ono…Vlasce používame clear, ale ted testujeme různe barvy tak uvidíme.Trend je používat na moři červené vlasce uvidíme letos jestli budou vhodné i na mělčiny…Za 6 dní vám dám první report…

jigin1
    Účastník
    (984 odpovědí)

Fluocarbon používam jenom jak návazec v těžkých podmínkach …sluníčko,bezvětří.on má slabší uzlovou pevnost a přece se snim strácí v chaluhách víc ryb,ale vyváží to počet záběrů.Není potřeba mít celou cívku s fluocarbonem ono je to docela drahá záležitost…

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Zaujimalo by ma akým uzlom spojuješ fluorocarbon a šnúru?

A aký dlhý by mal byť fluorocarbon ako náväzec?

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Mam opacnou zkusenost 16 sezon vlacim s 28 vlasem,nepamatuji zeby mi to utrhla ryba.Loni jsm zkusil 18 snuru,pro mne to neni ono.

A co polak kdyz vjede do chaluh?

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Tak je v pr……i😅😅😅😅

Ale jak rika muj kamarad Zoomak Petr Juranek kdo netrha nechyta 😅😅😅😅

IGORECKO
    Účastník
    (587 odpovědí)

Zaujimalo by ma akým uzlom spojuješ fluorocarbon a šnúru? A aký dlhý by mal byť fluorocarbon ako náväzec?

Poradí niekto?

Alebo používate klipy na krimpovanie?

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Tak je v pr……i😅😅😅😅 Ale jak rika muj kamarad Zoomak Petr Juranek kdo netrha nechyta 😅😅😅😅

No právě. Se silonem téměř vždycky. Proto jsem přešel na šňůru a o ni se můžeš více opřít a daleko méně polaků ztratím.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Zaujimalo by ma akým uzlom spojuješ fluorocarbon a šnúru? A aký dlhý by mal byť fluorocarbon ako náväzec?

Poradí niekto? Alebo používate klipy na krimpovanie?

Já to vážu přes obratlík.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Na vlacku vlasec nebo snura

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...