Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Na co vám berou POLACI?
- Toto téma obsahuje celkem 56 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel honza dufek a poslední změna proběhla před 14 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#6998 9.12.2009 v 23:24
Na živýho?
#6999 9.12.2009 v 23:42Přesně tak, u toho mola je stěna do cca 10metrový hloubky a ani to neměl u kytek (rostlin), aby z nich na to vylít. Vidíš je tam plavat a jen tak po něčem nevylítnou. Proto mi nejde narozum (ať byl živej, nebo mrtvej, tak měl tak 30cm vůli na monofilu u šňůry na parníky. Kdyby měl vůli plavat a unikat , tak to chápu, že ho sezobnul, ale takhle ?
#7003 10.12.2009 v 11:23#7005 10.12.2009 v 12:51To Lipeňák: Premýšlím o Podkově. Jsem sice skoro vyhraněnej polakofil, ale co jsem byl letos u Honzy, tak na Podkově stále byli keleři (už ne ty velký, ale 6,5 kg měli) a Honza mi vysvětlil co na Podkově mám dělat, takže co driift to jeden mazlik … leč skoro všichni se po 4-5m vedení vypnuli. Jasně – mohl jsem si hodně povolit brzdu, ale to taky není ono. Horní patro tlamy mají trvdý a dolní příšerně měkký – museli se vyříznout. Na Orklakenu jsem s tím měl úplně stejnej problém a pilkříky se mi nechtělo používat, tím spíš že jsem tam jel na pořádnýho polaka. Takže si myslím, že by to chtělo na obohatit berklinu o trojhák – Asi to vázat na Drachkoviče … brrr to je pracný 🙂 Ještě ty vlny do toho a než bych to umotal tak bych měl snídani v klíně.
Vrací mě to k experimentům s woblerem se širokou lopatkou 4m forpasem a vlečným 300g olovem – hurá na Podkovu!
#7022 10.12.2009 v 23:02Ahoj Miloši, já tu zkušenost právě s kellerama nemám, protože ty mazlíci k metru na konci dubna tam prostě nejsou a polaci začínají v tu dobu teprve trochu líp zobat. Proto se letos těším jsem tam od 1 do 14 května a doufám, že se do nich trefím a i polaci budou mít větší apetit. Máš tady soukromou zprávu :o)
#7108 14.12.2009 v 21:50Ahoj Lipeňáku. Taky jsem ti poslal soukromou zprávu – blbý je, že tahle novinka neukáže, jestli jsi jí četl.
#7110 14.12.2009 v 22:14Ahoj Miloši,
četl a ten den odepsal, ale jak tu píšeš nedá tí to žádné upozornění ani když jseš přihlášenej :o(
A ještě jak jsem dneska tady dal poznámku k těm mazáním zpráv, tak mi to vymazalo tu pro tebe. Obratem ti jí teď napíšu a můj soukromý mail je info@lipno-ukarla.cz
#7803 15.1.2010 v 15:57Moje ohlíbené nástrahy jsou Swimshad od Berkley, ale už nejsou k dostání a když jo tak draho.Na polaky preferuji přírodní barvy spíše do hnědava a černou (šest prvních barev zleva), nemám dobrou zkušenost se svítivě zelenou nebo křiklavé barvy. Vláčecí pilkříky jsou dobrá nástraha, ale jelikož polaky vyhledávám u chaluh, tak jich tam za sezónu hodně nechám, proto od nich začínám upouštět. Letos jsem si ripery na chytání začal dělat sám, první kousky jsme vyzkoušeli už na podzim, a neznám lepší pocit než byla první chycená ryba na vlastnoruční nástrahu..Na polaky proto přírodní barva nikdy nezklamala..
#7861 17.1.2010 v 14:14Ahoj Honzo,
nástrahy jsou to docela pěkný, jak jsou velký a jaký jigový hlavy k tomu používáš?
#7866 17.1.2010 v 18:26Mám rád radši těžší hlavičky, nerad čekám až to někam dopadne, a hlavně při odhozu a dopadu ti šnůra udělá ve vodě “pytel” s lehkou hlavičkou samozřejmě větší..proto já používám hlavičky od cca 40 gramů a těžší. Nejvíc asi padesátky nebo pětapadesátky na normální vláčku, do 30-40 metrů hloubky..Jinak dělám tři druhy, od deseti do třinácti centimetrů, budu je mít k vyzkoušení letos na Dolmoyi…Už aby, mám to za necelý dva měsíce..:)
#7868 17.1.2010 v 18:28mám rád tenhle typ hlaviček…
#7869 17.1.2010 v 18:31…ještě jedna rada: kápni když navlékáš ripera na hlavičku trochu vteřiňáku, nejlepší co se mi osvědčilo je lepidlo od Alteca,bude ti parádně držet a ryby ti to nebudou stahovat z hlavičky dolů..
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Na co vám berou POLACI?