Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 1°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -8°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
mírné sněžení
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Multiplikátor-brzda

« Předchozí 1 2
Filipes
29.11.2014 ID: 525569

Prosím o radu.Je lepší páková brzda nebo hvězdicová.Přemýšlím o Pennu nebo doporučte jiný.Předem děkuji za názory.

0
Odpovědět
kubah
22.03.2015 ID: 1105765

Zdravím a potřebuji poradit. Kolega pořídil Okuma Solterra SLR-15 a na boku těla je otočné kolečko s nastavením do poloh max. a off. Poradí někdo z majitelů tohoto multiplikátoru k čemu nastavení slouží? V návodu nebylo uvedeno. Dík.

0

Odpovědět

kubah
25.03.2015 ID: 1106019

Ahoj, tak co, nikdo nic ohledně té Okuma Solterra? Že by neměl nikdo s tímto multiplikátorem žádnou zkušenost (i když výše jsou pozitivní reakce)? Každopádně jsem již zjistili, že se jedná asi o magnetickou brzdu, ale prozatím nevíme jaký má mít vliv na práci multiplikátoru, jak by měla fungovat, případně jak nastavit? Prozatím při jakékoliv manipulaci s touto brzdou (bez zatížení, na suchu) je výsledný efekt nula. Tak pokud by někdo něco věděl, předem dík.

0

Odpovědět

Navarchus
25.03.2015 ID: 1106078

Tenhle naviják nemám, ale měla by to být magnetická brzda volnoběhu cívky. Když pustíš pilkr pod loď, rychlost padání ke dnu se otáčením toho kolečka dá regulovat. Přibržďuje se tím cívka.

Mám to na Daiwě. Lehce to poznáš, když přecvakneš páčku volnoběhu, nebo odblokování cívky (napravo dole), prsty začnečneš otáčet cívkou. Zároveň otáčej tím kolečkem. Uvidíš, že ji bude zbržďovat nebo povolovat.Ucítíš to v prstech.

0

Odpovědět

kubah
26.03.2015 ID: 1106155

Tak to jsme si mysleli také, že by to tak mělo fungovat, ale bohužel. Předpokládali jsme při volnoběhu přibržďování, aby se cívka neprotočila, ale je to pořád stejné a v jakékoliv poloze při otočení kolečka se nic neděje :-E:-S

0

Odpovědět

Raca
30.03.2015 ID: 1106356

Mám tento multiplikátor, taky jsem zkoumal to kolečko v domnění, že je to regulace volnosti cívky při odvíjení, asi je, ale taky jsem nezaregistroval nijak zvláštní rozdíl,tak jsem to přestal řešit:-)

0

Odpovědět

lacoh
30.03.2015 ID: 1106360

[citace]Raca napsal: Mám tento multiplikátor, taky jsem zkoumal to kolečko v domnění, že je to regulace volnosti cívky při odvíjení, asi je, ale taky jsem nezaregistroval nijak zvláštní rozdíl,tak jsem to přestal řešit[/citace]

Ja mám prívlačový multík s magnetickou brzdou. Keď je dobre nastavená, tak pri dopade pilkríku na vodu a odvíjanie zastaví a nedôjde k pretočeniu a zauzleniu šnúry. A nastavenie je nutné meniť pri každej zmene nahadzovanej gramáže. Keď nie je nastavenie správne, tak pri silnejšom nastavení sa brzdením skracuje dĺžka náhodu a pri slabšom sa musí odmotávanie pri dopade na vodu pribrzdiť palcom.Tiež mi to trvalo dlhšiu dobu než som prišiel na správne nastavenie. Má to súvis aj s nastavením hviezdicovej brzdy. Keď je táto veľmi uvoľnená tak magnetická to už neubrzdí.:-(

0

Odpovědět

Chebak
30.03.2015 ID: 1106362

Také jsem zjistil už dávno že pokud se na palec praventivně nalepí náplast je to lepší a nedojde k sedření kůže.

0

Odpovědět

kubah
30.03.2015 ID: 1106363

Tak jsme se nakonec dopátrali až k dovozci a ten nám potvrdil, že se jedná opravdu o magnetickou brzdu. Měla by fungovat jak popisuje laco, v podstatě přibrzďovat padající zátěž (pilkr) při volnoběhu cívky. Pouze na ručním odzkoušením při odvíjení navinuté šňůry se to prý ale nepozná. Tak za 25 uvidíme....., ale tu náplast si asi každopádně přibalíme :-)

0

Odpovědět

Kliknis
30.03.2015 ID: 1106400

[citace]kubah napsal:

Tak jsme se nakonec dopátrali až k dovozci a ten nám potvrdil, že se jedná opravdu o magnetickou brzdu. Měla by fungovat jak popisuje laco, v podstatě přibrzďovat padající zátěž (pilkr) při volnoběhu cívky. Pouze na ručním odzkoušením při odvíjení navinuté šňůry se to prý ale nepozná. Tak za 25 uvidíme....., ale tu náplast si asi každopádně přibalíme [/citace]

To je zajímavé, že se to nepozná. Každopádně pak napište, jak to dopadlo. Náplast jsem nikdy nepoužíval a ani mi nepřišlo, že bych jí nějak potřeboval a to převážně pilkruju.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.