Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel honzak a poslední změna proběhla před 4 roky a 4 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 16. až 18. (celkem z 18)
  • Autor
    jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Volnas: nikdy jsem nechyti a ani neslyšel o tom,že by někdo chytil ďase ve sloupci. On aktivně ryby neloví.Například tak, že by vyhledával ,vybíral si a napadal hejna ryb,nebo s nimi cestoval,jako to dokáží jiné druhy ryb.Například treska tmavá. Má odlišný,naprosto opačný způsob lovu. Leží zamaskovaný na dně a ryby láká on k sobě. Proto se nechá během roku najít v jeho žaludku cokoliv. Nevybírá si a nepohrdne ničím co se octne v blízkosti jeho čelistí. Všichni co jsem chytil,nebo chytit viděl,byli ze dna.

jegrhanz
    Účastník
    (241 odpovědí)

Španělský mořský ďas.

Zatím poměrně vzácnost a malá pravděpodobnost že ho někdo uloví,ale kdyby přece,tak až ho budete kuchat, nelekněte se jeho černé břišní dutiny. Není to žádná vada, maso má stejně kvalitní jako ďas mořský, trochu jiné konzistence, ale též vynikající, chuťově připomínající spíše mořského okouníka. Má trošku jiné zbarvení kůže a očí ,nedorůstá takových rozměrů jako ďas mořský, max do 5-6 kil,ale díky kvalitnímu masu se vždy jedná o cenný a vítaný úlovek, který potěší každého gurmána.

Na fotce je vidět i vedle ležící ďas mořský, také s otevřenou břišní dutinou, která  je ale bílá.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ahoj. Můj kamarád chytil ďase ve sloupci a ještě k tomu to má i natočené na Gopro. 🙂

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 16. až 18. (celkem z 18)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...