Pomalycky sa začína sezóna na morske pstruhy, tak sem tam nejaku tu fotku pri hodím 😉 je možné že neskôr pribudnú aj lososy gorbuša
Pomalycky sa začína sezóna na morske pstruhy, tak sem tam nejaku tu fotku pri hodím 😉 je možné že neskôr pribudnú aj lososy gorbuša
Ivanku, nevíš jestli se Gorbuše a pstruzi počítají do limitu pro turistů 18kg? Díky.
Odpovědět
Ivanku, nevíš jestli se Gorbuše a pstruzi počítají do limitu pro turistů 18kg? Díky.
Ahoj, no presne na toto som im písal email keďže je to pre nich tak podradna ryba, a dostal som iba link na to co je na nete 🙉🙈😁 diplomatická odpoveď, ale je možné že sa pôjdem odviezť do Kautokeino a zistím u tých čo tam robia.
Odpovědět
Dnes sme s dcérou videli tisíce gorbuš, približne na 1,5km popri brehu sa bez prestávky hadzali nad vodu, boje neskutočne, času sme mali málo tak len 12 kusov, najväčší 2,2kg 😊
Odpovědět
To jsou neskutečné ryby, to je jak na Aliašce. Gratuluji. Chytá to tam hodně Norů? Kolik bývá lidí u vody?
Odpovědět
Toto budují Norové na řekách, aby ten hrbatý losos nevplul do jejich řek a rozmnožil se tam. Vytlačil by lososa atlantického! Ivane, podej prosím info, jak to vnímají Norové?
Odpovědět
Dnes sme s dcérou videli tisíce gorbuš, približne na 1,5km popri brehu sa bez prestávky hadzali nad vodu, boje neskutočne, času sme mali málo tak len 12 kusov, najväčší 2,2kg 😊
Ahoj, zdravím tě z krásného Českého ráje, velice rád bych zjistil vše o možnostech rybolovu v norských vodách a tak bych tě velice rád poprosil o kontakt, že bych ti zavolal, pokud je to tedy možné.
Předem děkuji
s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Odpovědět
Ahoj, zdravím tě z krásného Českého ráje, velice rád bych zjistil vše o možnostech rybolovu v norských vodách a tak bych tě velice rád poprosil o kontakt, že bych ti zavolal, pokud je to tedy možné. Předem děkuji s pozdravem a přáním hezkého dne Martin
Muzes mě prosím kontaktovat na kravecmartin@seznam.cz
Zajímá mě lov lososu.
dik Martin
Odpovědět
Toto budují Norové na řekách, aby ten hrbatý losos nevplul do jejich řek a rozmnožil se tam. Vytlačil by lososa atlantického! Ivane, podej prosím info, jak to vnímají Norové?
Ahoj, ospravedlňujem sa nemal som čas na net😉
No Nóri sa dosť líšia názormi. Jedny tvrdia aby sa neskrizil s lososom atlantskym a druhy sú plný nenávisti voči rusom čiže len preto ho chcú vykinozit.
Nemusíme ísť ďaleko do histórie keď z nenávisti k rusom bojovali proti krabovi kráľovskému ktorého taktiež rusi vysadili. Dodnes sú ľahko dohladatelne články o invaznom ruskom krabovi ktorý im zožerie dna fjordov. Dnes sú na toho zlého kraba prísne kvoty, rybárom zobrali veľa kvót, sú prísne únikove cesty z klietok. No proste hrúza. Fakt ze je lov dosť kontrolovaný, pokutovany atď. Podotýkam za tie zlé invazne kraby od zlých rusov. Dnes sa vďaka tomu krabovi stalo fakt ze dost ľudí milionármi. Jeho cena sa vyšplhala niekde v Oslo na vyše 3000nok za kg. Štokholm ešte vyššie.
Môj pocit je taky ze keďže losos atlantsky prešiel pred par rokmi zmenou lovu, zmenou techniky a veľkosťou sieti sa pomerne vo veľkom množstve vylovuje a vylovil. Chodil som kontrolovať siete s rybarmi, a chytali doslova kilove lososy, ktoré mali život a rast pred sebou. Nadávali ze to len blázni mohli uzakonit také siete. Čiže osobne si myslím ze do 10rokov bude gorbuša nasledovať príbeh kraba kráľovského. Našťastie všetky rieky nezatarasili pascami. Čiže stále sa majú kde vytriet 😃 inak tak 50 na 50 Nóri hodnotia ako fantasticku rybu na jedenie, len musí byť chytena v mori. V rieke mäso bledne, a pomaly hnije.
Bolo by toho fakt veľa co by sa dalo o tom písať. 😉
Odpovědět
To jsou neskutečné ryby, to je jak na Aliašce. Gratuluji. Chytá to tam hodně Norů? Kolik bývá lidí u vody?
Ahoj, je to fakt krásna a bojovna ryba. Áno škoda ze som nečítal skôr fórum, bol by som po fotil. Doslova desiatky Nórov úplne všade, v novinách všade písali ze lososia horúčka vládne celým troms a finnmark. Fínov koľko tu bolo ani nehovorím. To sa jednoducho na niektorých miestach nedalo chytať, ani stať, ľudia hadzali krížom krážom. Rýb bolo veľa, ale pomaly to uticha 😉
Odpovědět
Hrazení řek proti "Rusákovi" pokračuje. Jsem moc zvědavý jaký to bude mít vývoj.
Odpovědět