Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 9°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Moře okolo Malmo ve Švédsku

Ahoj, v listopadu jedu na týden do Malme za kámošem a tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste někdo nezkoušel v moři okolo Malme chytat. Určitě to půjde jen za břehu a úlovky bych viděl spíš na nějakého platýze a pod., ale i tak si nejsem jistej jestli tam vůbec něco žije a jestli to mám vůbec zkoušet :). Díky za info. Láďa

Odpovědět

Láďo, v Malmo znám jen místní školu a hokejový stadion, kde jsme v roce 1984( tuším ) obhájili prvenství v ledním hokeji a ukázali naše kvality v tomto sportu. Tenkrát ještě za ZETOR Brno.

:-D , a při té příležitosti jsi asi nenahodil co ? :-D

V té dobš mi bylo 11 let. Na ryby jsem již u nás v té době chodil, ale režim nás držel zkrátka.

Ze Švédské strany to neznám, ale asi 60km severněji je Helsingborg, jezdí tam trajekt do Dánského Helsingoru, kde je nádherný hrad Kronborg.

Pláž pod tímto hradem je běžně přímo obsypaná rybáři všech věkových kategorií, břeh na druhé straně je Helsingborg ve Švédsku, řekl bych že to takhle bude vypadat i na druhé straně

Naproti Malmo v Kodani jsme taky zkoušeli párkrát zkušebně nahodit

Dal se vytáhnout někdy celkem zajímavý úlovek, na fotce je pulec ostnitý, kolega vytáhnul pěkného okouna, dokonce se podařilo i halibutí miminko, ale všechno se nefotilo. Myslím, že kolega by ti mohl podat určitě nějaké info, kde by se eventuélně dalo k vodě zajít, tak potom podej info, jak se ti zadařilo. 8-)

Ještě se mi podařilo dohledat foto okouna - je to výřez z mobilu, takže kvalita veškerá žádná, ale přesto jde poznat, že to je okoun jako u nás z přehrady a ne vytažený z průplavu z moře.....:-?

Ahoj, díky za info . Tak já spíš koketuju s tím jestli vůbec brát pruty, ale nakonec mi to nedá a určitě je vezmu. Dám vědět jak jsem dopad a určitě udělám i nějakou fotku :) Ještě jednou díky za info, Láďa

V Öresundu chytam pomerne casto viz. napr. http://rybolovnorsko.cz/index.php?text=313-zimni-privlac-v-oresundu

Pruty si urcite vem. Pokud chces vedet neco vice, tak se ptej...

Ze brehu to bude nejlepsi v pristavech. Na hlubsi vode. Tam se momentalne hodne chytaji sledi, sem tam nejaka makrela, natezko platyzi popr. tresky (ty i na privlac).

Na plazich se normalne chytaji bud jehlice, ktere uz ted moc nebudou (nejvic jich je na jare nebo v lete), nebo morsti pstruzi, kteri jsou ovsem mezi 1.10-31.12. ve Skåne hajeni.

Jinak tady mas terminy privlacovych tur na kutru (z Landskrony), pokud bys chtel nejaky den vyrazit...

http://landskronabaten.se/?page=aktuellt.asp&pid=18

Premyslim, ze bych nektery den na zacatku listopadu taky sjel otestovat jak berou. :-D

[citace]JIMMI napsal:

přesto jde poznat, že to je okoun jako u nás z přehrady a ne vytažený z průplavu z moře.....[/citace]

V braktickych vodach (kombinace slane a sladke vody u pobrezi, v zalivech a usti rek) se ve Skandinavii bezne chytaji dravci jako stiky a okouni. Zni to divne, ale hlavne na vychodnim pobrezi Svedska se jezdi na stiky na more. :-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.