Pusťte nějaké info o zdejší lokalitě.Letos sem jedu prvně, tak hltám informace.
Pusťte nějaké info o zdejší lokalitě.Letos sem jedu prvně, tak hltám informace.
No, uvidíme. Počasí se rapidně lepší. Už se těším, ve čtvrtek ráno vyrážíme směr Hogset:-)
Odpovědět
To Vydra: Horečka graduje. My vyrážíme ve čtvrtek v noci. Nachystejte welcome drink :-)
Odpovědět
Hlásím návrat za středního Norska.Všem dík co nám drřely palce a přáli hodně štěstí.
Jak už sem psal,cesta tam,tak trochu dobrodružství Salmon vše preferoval,Švédsko Norské hranice v pohodě,stáli tam tři celníci a jenom se usmáli,jak na potvoru nám vypadl karton piva a krásně se vyjímal za zadním sklem kufru auta,ale v pohodě.
Potom ten šroubek v pneu,ale vydržel oprava stála 150Nok,nafta se pohybuje kolem 12Nok + - něco.
Cesta přes mosty nám ušetřila spoustu času cca 4-5 h,super.
Trajekt stál 67euro jedna cesta-Peugeot transit+6 lidí,mosty stojí 39euro.
Počasí nám moc nepřálo,první tři dny sněhové bouře,déšť,vítr,děs.Sotva co sme vyjeli,tak během 5ti min okamžitě zpět.Když to šlo,tak velké přemlouvání ryb,voda měla 5 stupňů,potom se začalo oteplovat a karta pomalu obracet,v Bettenfjordu chyceny tři tresky obecné 96,97,102,keler 88 a spoustu menších kelerů do 70cm.
Kolem chaty spousty ryb na echolotu,malí kelerci tam nebyli,já lapal letos kelery do 70cm.
Čím víc se oteplovalo,tím se aktivita zvětšovala,škoda,že to nepřišlo o pár dní dřív,ryby byli vytřeny napůl a obecné měli v žaludku jikry,potom už měli rybičky,ale čas se nám krátil.
Ale letos parta byla super a nejstarší člen výpravy měl 65let a dával nám svou výdrží pěkně naprdel,zapařil do půl šesté do rána a v sedum už nás budil a hurá na vodu :)
spoustu smíchu,dobré nálady bylo pořád,no a jak to bývá,tak ve středy do obchodu pro pivo.
Šest piv stojí 175Nok + -,záleží co to je za druh.
Sem rád,že to nakonec dobře dopadlo,nakonec sme si aj zychytali a sme ve zdraví všichni doma.
Cesta domú nám trvala 30h a neviděli sme ani celníka ani polcii.
Foto ryb dodám později,kluci to mají ve foťákách,já měl foťák na chatě,tak mám jen pár foto.
Šťastnou cestu všem a všeho co k tomu patří přeje Šroubek a jeho team :))))
Odpovědět
To Šroubek: Tak Tě vítám zpět!!! Tak co, kde je lepší vzduch?:-)))
Odpovědět
To Šroubek: dík za vyčerpávající informace od začátku výpravy doteď.
Odpovědět
to sroubek282: o který trajet prosím šlo, byl rezervován dopředu? A o který most šlo? Na cestě přes Dánsko jsou dva. Protože už jsem na Hogsetu byl, cesta přes Sassnitz a Švédsko, kolik jste vaší trasou najeli km (jedna cesta) Dík Petr
Odpovědět
to PEN:ani jeden trajekt nebyl v rezervaci.Máš pravdu,tam sem se divil,že mosty sou krátké :) jel sem tam po prvé.
Domů sme jeli po to tom dlouhém
Jinak,trajekty jezdí Scandlines.
Čekali sme 15min,super.
Cesta se nám skrátila o 5h
Odpovědět
Nechal nám tam toho dost a hlavně velký. Chytal samý malý, no jo svůj k svýmu:-)
Odpovědět
To Sroubek: Sice to sem nepatří,ale jak velké to bylo pivo? Před 3roky jsem platil v Tromso na letišti 60 NOK za třetinku a v Aure jsem viděl pivo v PET lahvích po 1,5litru. Také se nám stává,že zásoby dojdou. Jonas.
Odpovědět
Zkoušeli jste mníky? Nebo chlapi co tam jezdíte. Kam tam chodíte na mníky jestli teda chodíte?
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...