Hlásím návrat za středního Norska.Všem dík co nám drřely palce a přáli hodně štěstí.
Jak už sem psal,cesta tam,tak trochu dobrodružství Salmon vše preferoval,Švédsko Norské hranice v pohodě,stáli tam tři celníci a jenom se usmáli,jak na potvoru nám vypadl karton piva a krásně se vyjímal za zadním sklem kufru auta,ale v pohodě.
Potom ten šroubek v pneu,ale vydržel oprava stála 150Nok,nafta se pohybuje kolem 12Nok + – něco.
Cesta přes mosty nám ušetřila spoustu času cca 4-5 h,super.
Trajekt stál 67euro jedna cesta-Peugeot transit+6 lidí,mosty stojí 39euro.
Počasí nám moc nepřálo,první tři dny sněhové bouře,déšť,vítr,děs.Sotva co sme vyjeli,tak během 5ti min okamžitě zpět.Když to šlo,tak velké přemlouvání ryb,voda měla 5 stupňů,potom se začalo oteplovat a karta pomalu obracet,v Bettenfjordu chyceny tři tresky obecné 96,97,102,keler 88 a spoustu menších kelerů do 70cm.
Kolem chaty spousty ryb na echolotu,malí kelerci tam nebyli,já lapal letos kelery do 70cm.
Čím víc se oteplovalo,tím se aktivita zvětšovala,škoda,že to nepřišlo o pár dní dřív,ryby byli vytřeny napůl a obecné měli v žaludku jikry,potom už měli rybičky,ale čas se nám krátil.
Ale letos parta byla super a nejstarší člen výpravy měl 65let a dával nám svou výdrží pěkně naprdel,zapařil do půl šesté do rána a v sedum už nás budil a hurá na vodu 🙂
spoustu smíchu,dobré nálady bylo pořád,no a jak to bývá,tak ve středy do obchodu pro pivo.
Šest piv stojí 175Nok + -,záleží co to je za druh.
Sem rád,že to nakonec dobře dopadlo,nakonec sme si aj zychytali a sme ve zdraví všichni doma.
Cesta domú nám trvala 30h a neviděli sme ani celníka ani polcii.
Foto ryb dodám později,kluci to mají ve foťákách,já měl foťák na chatě,tak mám jen pár foto.
Šťastnou cestu všem a všeho co k tomu patří přeje Šroubek a jeho team :))))