Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Monte Negro, lov tuňáků

• Toto téma obsahuje celkem 136 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 11 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 137)
  • Autor
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

kulik napsal:

Tak by mohl aspoň vědět jak chutnají místní klobáse.

Klobase jsme nejedli, ale ochutnali jsme místní Kebab. Nebylo to opékané maso na rožni. jak jsme zvyklí od nás, ale bylo to mleté maso několika druhů se zajímavým kořením.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

2 Sim: To znám a jedl jsem to v Černé Hoře s chlebem a salátem. Bylo to jiné něz čevabčiči nebo karbanátky a bylo to jak píšeš zajímavé a stím salátem i moc dobré.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

to Kuklik: taky vás rabováli na hranicích. Všude nás stavěli a hrozně se zajímali, kam jdeme a co vezeme. Brali nás Chorvati, Bosenci i Černo horci. Všude zastavovat ukazovat pasy a nákladovy prostor už mě přijde v dnešní době dost ponižující. Zajímá mě, jestli to takto praktikuji i plné sezoně? Tak to na každých hranicích vidím na dvou hodinove čekání.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Abych pořád nenadával, tak jedno pozitivum. Chytili mě policajti v černé hoře. Jel jsem o 10km rychleji, na 50 to bylo 60. Vytáhl mě z auta, abych to šel vyřešit za šéfem, ten zavolal do vysílačky ověřil si můj přestupek , potom mávl rukou a nechal mě odjet bez pokuty. Ve finále jsem tam naboural svoje auto v úzké uličce, tak mě to vyjde dráž než ta pokuta.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

2 Sim: Abys pořád nenadával, ale Ty nadáváš! Cituji: ” Ve finále jsem tam naboural svoje auto v úzké uličce, tak mě to vyjde dráž než ta pokuta”.

Jezdím každý ro na ostrov Cres v Chorvatsku, ale nic z toho co popisuješ neznám. Jednou mě navigace zavedla na přechod z Chorvatska do Slovinska, kde nebylo možno přejet, důvod jsem nezjišťoval a pokorně jel dle instrukcí. Po přechodu do Slovinska jsem kousek cca 2 km zastavil na kraji silnice a šel přerovnat věci v kufru. V první vesnici mi zastavila policie, provedla kontrolu dokladů a vozu a na rozloučenou mi řekli ať příště nezastavuji. Moc jsem to nechápal, ale později mi přišlo, že mě viděli na kameře a byla to kontrola z důvodu pašování drag či něčeho podobného nevím. Jinak projíždím bez zastavení a problémů. V Černé Hoře jsem byl letecky.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Sim napsal: Pafka napsal:

Šroubka se nemůžeš ptát, jak chutnají ryby. Bojí se kostí a tak je nejí. Jeho nejoblíbenější ryba je klobás …

Máš pravdu, ale tuňáky lupal, dokonce si i přidal.

Ano je to pravda co píše Sim….

Dal sem si tři podkovy a byla to paráda.

Důvod jednoduchý..

Vilda je připravil opravdu úžasně a ještě na panenském olivovém oleji,který nám donesl domácí.Jinak ryby opravdu nejím,nebudu kecat.

Tuňák je opravdu bašta a má krásné maso..

Mám radši klobáse,to je taky pravda.

Místní Kebab,jak píše Sim mi taky chutnal a ještě se salátem a jejich chlebem,k tomu jejich olivový olej na salát a není co řešit..

Potom sem si dal na oběd,nebo obědo večeře,jejich guláš (u nás skoro lečo) a taky výborné,kusy masa,zeleniny,brambor.

Kuchyně v Montenegru

mi opravdu chutnala.

Jen pro zajímavost:Kebab,salát(olivy,rajčata,cibule,balkánský sýr,okurek)dvě piva+jejich chleba 6.50eu

Jejich guláš+chléb,jedno pivo 4.40eu

Marlboro 2.20eu..

Nafta v Montenegru 1.30eu -1litr

Panenský olivový olej – litr 15eu (přímo v továrně)druhá jakost 10eu

Byl to velice zajímavý výlet a hlavně spoustu srandy.

S Dukem sme se shodli co píše..

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Tak to mě překvapuje, ta buzerace na hranicích … to jsem dlouho nezažil ani neslyšel … naseveru jsem policajta ani neviděl. Nevim jestli jste to tu někde psali, ale jak se tam řeší povolení k rybolovu? Případně cena? Dík

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Kapitan-lipanek napsal: Tak to mě překvapuje, ta buzerace na hranicích … to jsem dlouho nezažil ani neslyšel … naseveru jsem policajta ani neviděl. Nevim jestli jste to tu někde psali, ale jak se tam řeší povolení k rybolovu? Případně cena? Dík

Cenu povolenek nám vyřídil majitel.

Vzal si pasy a odjel někde na místní úřad.Povolenka stála 10eu na osobu.

Ano,s tou buzerací je to pravda,lustrovali nás všechny pěkně po pořádku(tam i zpět).Na hranicích je běžné vidět,že mají někoho postaveného vedle a prohledávájí osobní věci.Dokonce aj celý autobus,bágly ven a cestující šli do nějáké cimry a tam je prohledávali..

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Kdo pojede do Montenegra poprvé,tak se naloďte na trajekt,nemá cenu objíždět tento záliv,je to zdlouhavá cesta,která vám veme cca 1.5h do Ulcijnu.My to nevěděli a krásně sme si to objeli.

Trajekt na dodávku stojí 9eu,ušetří to spoustu času a nervů…

Cesta přes hory je cca 35km.

Trajekt jede co 15min a cesta je 5-7min a ste na druhé straně.

Vyjíždí z Bijela,přístav je přímo u cesty,takže ho nemůžete minout a přehlédnout…

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Ta cesta byla fakt nekonečná, ještě že jsme za jízdy spali na postýlce. Plánovač tras to spočítal na 14hodin cesty, ale ve skutečnosti jsme to tam jeli 20hodin a zpět 17-18h. Silnice Monte Negra jsou velmi klikaté a víc jak 60 se tam nejezdí. Pořád se řadí 3 nebo 4.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Další menší video kolem pobřeží,když sme vplouvaly do zátoky,kde se zastavil čas..

[yt=PlmHX97-Jqk&feature=yt]PlmHX97-Jqk&feature[/yt]

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

[yt=YSiVUWKmXVk&feature=yt]YSiVUWKmXVk&feature[/yt]

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Pár dotazů jsem měl ohledně čepovaného piva v Černé Hoře,když budete chvilku hledat,tak určitě najdete restauraci,kde se čepuje pivo,ale je to opravdu vyjímka,protože čepované pivo u nich není samozřejmostí….

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

omlouvám se za kvalitu fotek…

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Šroubku, takový ti upadl u lodi, pamatuješ?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 121. až 135. (celkem z 137)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Monte Negro, lov tuňáků

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...