Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Montáž na halibuty

• Toto téma obsahuje celkem 28 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel JanS a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 16. až 29. (celkem z 29)
  • Autor
    lev1971
    Účastník
    (84 odpovědí)

Tak ja to pohledám a vyfotím. Ten kámen je přece v té gumce a druhou kolmo k té první a zavěsím to do

spodní karabinky. Když je vázka nebo velký boj tak se ta gumka prostě urve a kámen spadne.

Ja osobně chodím na ryby ne na halibuty a to je moje osvědčená montáž na maso. Vytahl jsem na toto

štikáče wolfy i placky. Ja teda osobně nevím dopředu co mi u navigace na 111 skočí na háček.

Zkoušeli jsme to uvázat ze šňůry ale furt se to motá a fileta padá. Musí to být hrubý monofil.

Jan Peterka
    Účastník
    (2 odpovědí)

To Vydra Montáže mám oboje ale nejvíce používám Savage Gear Nordic 500gr těžké to není je potřeba udržet olovo přímo pod lodí. Na montáži je G háček při záběru je z 95 procent háček zaseklý v koutku. Naposledy jsem chytal   1x Soroy 2x Tromso celkem 23 halibutů 70-146cm takže spokojenost

trojhak
    Účastník
    (132 odpovědí)

to Jan Peterka: Chytáš na to Savage Gear Nordic Bait fish halibut? V které části Norska? Mně se zdá těch 300g moc.

300g není vůbec moc, je to ideální na léto. Kdy chytáš 20-40m. Uvědom si, že ten keler má ve vodě odpor a je vynášen proudem ode dna. Když k tomu přidáš vítr a driftující loď, tak to může být i málo. Používám obě gramáže.

moner
    Účastník
    (26 odpovědí)

Mohu se zeptat jak se to používá? To se tahá za lodí nebo se s tím vláčí. Kde se vlastně chytá ve sloupci? Na dně? Není mě to jasné.

lev1971
    Účastník
    (84 odpovědí)

Netaháme to za lodí ale hýbe s tím dryf. Prostě to spustím na dno povytáhnu o metr  dám prut do držáku a seřidím brzdu. Když to začne tlouct o dno poznáš na špičce prutu a povytáhneš. Mezitím si chytám na gumu

lehčím prutem. Záběr si nespleteš a nemusíš moc spěchat než se zažere. Když netrefí trojhák napoprvé tak si pro zbytek filety většinou přijde znovu.  Před pár lety nás to tak naučil Georg a je to až hloupě triviální a levné.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

to lev171: nad tím trojhákem máš ještě ten jednohák, ne? Chytli jste někde v okolí Hogsetu halibuta? My jen jednoho.

SKRKUN
    Účastník
    (64 odpovědí)

Ahoj,byl jsem v Hogset nebo v blízkém okolí asi pětkrát,dvakrát se podařilo halíka lapit,míra lehce přes metr,ulovení náhodně.Georg říkal že každý rok se chytí alespoň jeden kolem dvaceti kilo.Informace stará asi dva roky.Za měsíc budeme opět v této lokalitě,zaměřujeme se na štikáče,jsou to nádherné ryby.

lev1971
    Účastník
    (84 odpovědí)

To Vydra: Těch variant je více . Když tam dáš masový jednohák tak musíš tenkým drátkem tu filetu obtočit

jinak spadne za chvíli. Někdy nedoletí ani na těch 111 a je pryč. Na trojháku když prochytáváš sloupec tak vydrží déle. Když mám rybu s hlavou tak ji prošiju lankem trojhák necham  plandat z tlamy- karabinku zapnu do trojháku na něj pověsím ocas. Zní to složitě ale není. Letos 5 placek malých do metru ale taky 6 chobotnic.

trojhak
    Účastník
    (132 odpovědí)

Mohu se zeptat jak se to používá? To se tahá za lodí nebo se s tím vláčí. Kde se vlastně chytá ve sloupci? Na dně? Není mě to jasné.

Napichneš tam kelera a spustíš to ke dnu. Já to mám na smekacím navijáku, takže jakmile ucítím dno, dám jednu otočku na navijáku a mám to asi 1m nade dnem. Potom to dám do držáku a v pohodě si kolem vláčím. Keler je smýkán proudem a driftem. Výhoda je dlouhý návazec, který se nemotá a halibut, když ochutná kelera, tak v něm necítí žádné olovo a v pohodě ho slupne. Halík totiž žere na 2x. Nejdříve dostihne kelera a chytí ho asi v první třetině u ocasu, potom přijde druhá fáze asi za 2 sec. nasaje kelera do tlamy a odplouvá. Na prutu to poznáš tak, že nejdříve se špička jen zatřepe, to ho chytil za ocas, v žádném případě nesekat, potom dojde k nasání, špička se prudce ohne a ječí čívka navijáku a teď sekám a mám ho. Takže asi tak. Na montáži hodně záleží. Určitě budu mít více záběrů na toto než na kámen. Toto olovo totiž ve vodě pracuje, ale kámen se jen válí po dně. Já mám v Norsku omezený čas, takže na kámen nikdy chytat nebudu. Stačilo mě porovnání napichnutý keler na olovo – jigovou hlavu a na návazci. Výsledek je asi 7:1 záběrů od halibuta pro návazec.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Dáváte na to celý ryby nebo i filety?

trojhak
    Účastník
    (132 odpovědí)

Já tuto montáž používám na celé ryby – kelery. Filet není tak lákavý pro halibuta, jako celá ryba, kterou oživý mořský proud a drift.

JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

Ahoj. Montáž chápu, líbí se mi a chci vyzkoušet. Ještě detail… Jak tam tu rybu píchneš? Směr je asi jasný – hlavou ke kmeni, aby to při driftu vypadalo, že ryby plave. Ale jak je uchycena k montáži?

Díky.

Honza

mirecek
    Účastník
    (253 odpovědí)

Přesně jak píšeš.  Hlavou ke kmeni.  Háček strč kelerovi do tlamy a propichni mu hlavu,  aby hrot háčku vylezl někde nad očima.  Halibut to shltne jako malinu.

JanS
    Účastník
    (60 odpovědí)

Děkuji za radu. Vyzkouším v praxi 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 16. až 29. (celkem z 29)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Montáž na halibuty

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...