Hasvik, NO
temperature icon 8°C
déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Monofil na lehkou vláčku

Měl jsem tady kdysi podobný dotaz ohledně pletenek. V nich jasno už mám :-D

Ale rád bych se zeptal vás zastánců vlasců na hloubky do 40ti metrů, jakou značku monofilu používáte. Případně i jaký průměr. Zda 0,32mm není už příliš a nedělá tak velký "pytel".

Hlavně na vláčení nástrah 30-60g a hloubky do 40m.

Odpovědět

A co si používal za vlasec?? Jestli to neni tajemství?? :-)

Colmic fendreel a Awa Shimu. Oba super

Šňůra SpiderWire Ultracast Invisi-Braid 8 Carrier...bílá nebo tm.zelená...tu používám...perfektní..8-)

Zdravím, letos jsem používal poprvé asso vlasce a byl jsem spokojený. Dříve jsem používal awa-simu a průtažnost byla větší a ryby na delší kontakt mi také padaly. Používal jsem 0.24 a 0.28 Jen je potřeba alespoň dvakrát za den převázat uzel, protože se při zdolávání ryb a občas i vázky utahuje a trhá.

Nějakou Spiderwire tam mám namotanou, používal jsem ji před třemi lety. Všechno dobrý, jen mě štvalo, že byla poměrně tuhá a na cívce se zařezávala, takže se občas při nahazování sekla. Proto jsem přešel po vzoru svých spolulovců na vlasce. Vyměnil jsem i pruty, takže teď mám všechny s rychlou akcí, ale stejně to není úplně ono.

Mám otázku, kdo zná aplikaci na vx3, která ukazuje, kde a jaký druh ryb se v České republice nachází?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.