Zdravím, přátelé mořského rybolovu. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s masem velkých mníků. Dle našich zkušeností, když pomineme játra, která mívají luxusní, tak maso nic moc. Většinou suché, s dlouhými vlákny a doma v mrazáku každý sáhne nejdříve po tresce obecné, pollak atd. A mník je z kategorie ,, pro tchýni". Na webu se to hemží spoustou atraktivních fotografií s kusy 150+ ale opravdu je poctivě využijete jako ostatní zmíněné ryby ? Je to taková kacířská otázka, ale není škoda cíleně lovit a zabít tak velké zvíře, hlavně kvůli fotografii ? Pustit se moc nedá, po vylovení z hloubky to má spočítané tak jako tak, na rozdíl od velkého halibuta, který má šanci. Je to jen subjektivní názor a spousta z vás možná nedá na dobroty z velkého lenga dopustit, ale já už je nechám žít.