Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Míry pro rok 2012
- Toto téma obsahuje celkem 44 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kikibut a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#51897 5.2.2013 v 7:55
Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.
#51906 5.2.2013 v 9:15leiter napsal:
Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.
Jistě i mi to tak děláme a myslím že nejsme sami. :-P:-P
#51907 5.2.2013 v 9:29Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.
#51910 5.2.2013 v 9:36husky19 napsal:
Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.
Jak jsem psal výše, pár kousků na gril není nic proti ničemu, ale …..
#51914 5.2.2013 v 10:11Mr.Kocka napsal:
no když se posadíš na břeh, s prutem a kačenou jak na sumce, tak to asi
poznají
A co bys chtěl timto způsobem chytat?
#51915 5.2.2013 v 10:55… že by lelky? 😀 😀
#51918 5.2.2013 v 11:20Pafka napsal:
… že by lelky?
tak to mi původně také napadlo 🙂 Spíš jsem to psal jako příklad, kdy by se to odhalit dalo.
Ale ne, co jsem napsal, za tím si stojím! Znám jedno fajnové místečko u fabriky na zpracování ryb, vedle je přítok říčky, tam bych si dovedl představit i tuhle montáž. Určitě by se nějaká solidní obecná nechala obelhat!
Jinak osobně občas používám menší peříčko nad pilkr a rybu tam nechám “pověšenou”. Zatím to docela funguje. Snad je ten oběšenec vidět na fotce, lepší jsem bohužel nenašel. Kocour
#51922 5.2.2013 v 11:31jinak jsem se tedy rozhodně nechtěl pouštět do nějakých rozbrojů. Zvlášť ne s Vámi “náčelníku”. Od toho tu jsou už jiné části 🙁
#51932 5.2.2013 v 11:59S tou kontrolou – to je právě to zajímavé ve Skandinávii.Když se něco nařídí,tak se předpokládá,že se to dodržuje.S tím peříčkem nebo paprikou to je nelegální také.Je zajímavé,že ukázněný Němec Rainer Korn se toho nechce nikdy dopouštět,píše že nechce být v rozporu s norskými zákony,ale Walesan žijící v Německu Langford o tom píše jako o běžné praxi.
Chce to chytat na gumy nebo mrtvou rybku….:-P
#51942 5.2.2013 v 13:30Me by celkem zajimal nazor na miry halibuta. Dost casto jsem tady na foru narazil na formulace “nachytali jsme pekne haliky kolem 70 cm” nebo “nejlepsi jedla velikost je 70-80cm”, ale ja jsem vzdy zil v predstave, ze 80cm je minimalni mira a pod ni se ryba proste nebere (vynecham-li pripady, kdy nema sanci prezit)…
#51950 5.2.2013 v 15:41To je bohužel ten samý případ jako třiceticentimetroví keleři a jiné ryby pod míru. Akorát,že těch kelerů je trochu víc.
#51952 5.2.2013 v 16:12Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!
#51975 5.2.2013 v 20:32ZM napsal:
Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!
Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .
#52000 5.2.2013 v 23:16kikibut napsal:
ZM napsal:
Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!
Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .
To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.
#52076 6.2.2013 v 20:08Sim napsal:
kikibut napsal:
ZM napsal:
Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!
Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .
To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.
Určitě by to bylo lepší kdyby to opravdu platilo po celém Norsku. Ale zase ryba této velikosti ,kdy váha se pohybuje okolo 50kg nemá tak dobré maso jako kus do 120cm . Kdo ochutnal dá mi za pravdu . A je škoda brát tyto velké samice,jelikož mají během doby tření v sobě až 80l jiker a více .
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Míry pro rok 2012