Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Míry pro rok 2012

  • Toto téma obsahuje celkem 44 odpovědí. Do diskuze (19 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kikibut a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 45)
  • Autor
    Příspěvky
  • #51897
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

    Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.

    #51906
    dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

    leiter napsal:

    Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.

    Jistě i mi to tak děláme a myslím že nejsme sami. :-P:-P

    #51907
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

    Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.

    #51910
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

    husky19 napsal:

    Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.

    Jak jsem psal výše, pár kousků na gril není nic proti ničemu, ale …..

    #51914
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

    Mr.Kocka napsal:

    no když se posadíš na břeh, s prutem a kačenou jak na sumce, tak to asi

    poznají

    A co bys chtěl timto způsobem chytat?

    #51915
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

    … že by lelky? 😀 😀

    #51918
    Petr ŠEBESTA
    Člen
    (217 odpovědí)

    Pafka napsal:

    … že by lelky?

    tak to mi původně také napadlo 🙂 Spíš jsem to psal jako příklad, kdy by se to odhalit dalo.

    Ale ne, co jsem napsal, za tím si stojím! Znám jedno fajnové místečko u fabriky na zpracování ryb, vedle je přítok říčky, tam bych si dovedl představit i tuhle montáž. Určitě by se nějaká solidní obecná nechala obelhat!

    Jinak osobně občas používám menší peříčko nad pilkr a rybu tam nechám “pověšenou”. Zatím to docela funguje. Snad je ten oběšenec vidět na fotce, lepší jsem bohužel nenašel. Kocour

    #51922
    Petr ŠEBESTA
    Člen
    (217 odpovědí)

    jinak jsem se tedy rozhodně nechtěl pouštět do nějakých rozbrojů. Zvlášť ne s Vámi “náčelníku”. Od toho tu jsou už jiné části 🙁

    #51932
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    S tou kontrolou – to je právě to zajímavé ve Skandinávii.Když se něco nařídí,tak se předpokládá,že se to dodržuje.S tím peříčkem nebo paprikou to je nelegální také.Je zajímavé,že ukázněný Němec Rainer Korn se toho nechce nikdy dopouštět,píše že nechce být v rozporu s norskými zákony,ale Walesan žijící v Německu Langford o tom píše jako o běžné praxi.

    Chce to chytat na gumy nebo mrtvou rybku….:-P

    #51942
    bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

    Me by celkem zajimal nazor na miry halibuta. Dost casto jsem tady na foru narazil na formulace “nachytali jsme pekne haliky kolem 70 cm” nebo “nejlepsi jedla velikost je 70-80cm”, ale ja jsem vzdy zil v predstave, ze 80cm je minimalni mira a pod ni se ryba proste nebere (vynecham-li pripady, kdy nema sanci prezit)…

    #51950
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

    To je bohužel ten samý případ jako třiceticentimetroví keleři a jiné ryby pod míru. Akorát,že těch kelerů je trochu víc.

    #51952
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

    Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

    #51975
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    ZM napsal:

    Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

    Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .

    #52000
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

    kikibut napsal:

    ZM napsal:

    Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

    Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .

    To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.

    #52076
    Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

    Sim napsal:

    kikibut napsal:

    ZM napsal:

    Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

    Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .

    To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.

    Určitě by to bylo lepší kdyby to opravdu platilo po celém Norsku. Ale zase ryba této velikosti ,kdy váha se pohybuje okolo 50kg nemá tak dobré maso jako kus do 120cm . Kdo ochutnal dá mi za pravdu . A je škoda brát tyto velké samice,jelikož mají během doby tření v sobě až 80l jiker a více .

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 45)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Míry pro rok 2012

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...