Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 19°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Míry pro rok 2012

« Předchozí 1 2 3
Nezby
13.07.2012 ID: 524928

Prosim nevite nekdo kde najdu aktuální minimální lovný délky ryb pro stredni norsko? Diky za odp.

0
Odpovědět
radek
05.02.2013 ID: 1051897

Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.

0

Odpovědět

dedek
05.02.2013 ID: 1051906

[citace]leiter napsal:

Nic proti, ale když máme chuť si dát po rybolovu nějakou mňamku, vezmeme pár kelírků okolo 40 cm, uděláme filetky, rozkrájíme na hranolky, obalíme ve směsi sůl, pepř, mouka , popř. nějaké koření, hodíme do oleje a máme po chvíli vynikající rybí škvarky.Mladé masíčko je na škvarky nejlepší.Ze staré tresky, která se rozpadá to není ono.

[/citace]

Jistě i mi to tak děláme a myslím že nejsme sami. :-P:-P

0

Odpovědět

husky19
05.02.2013 ID: 1051907

Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.

0

Odpovědět

Vladimír Doškář
05.02.2013 ID: 1051910

[citace]husky19 napsal:

Každý tady, pánové, máte kousek pravdy. Pokud máme v Norsku chuť, tak makrelka na grilu, s bylinkami v břišní dutině a potíraná směsí koření s máslem a olejem, je naprosto skvělá. A i malý kelírek má své kouzlo. Ale souhlasím, že všeho s mírou.

[/citace]

Jak jsem psal výše, pár kousků na gril není nic proti ničemu, ale .....

0

Odpovědět

Sim
05.02.2013 ID: 1051914

[citace]Mr.Kocka napsal:

no když se posadíš na břeh, s prutem a kačenou jak na sumce, tak to asi

poznají [/citace]

A co bys chtěl timto způsobem chytat?

0

Odpovědět

Pafka
05.02.2013 ID: 1051915

... že by lelky? :-D :-D

0

Odpovědět

Petr ŠEBESTA
05.02.2013 ID: 1051918

[citace]Pafka napsal:

... že by lelky? [/citace]

tak to mi původně také napadlo :) Spíš jsem to psal jako příklad, kdy by se to odhalit dalo.

Ale ne, co jsem napsal, za tím si stojím! Znám jedno fajnové místečko u fabriky na zpracování ryb, vedle je přítok říčky, tam bych si dovedl představit i tuhle montáž. Určitě by se nějaká solidní obecná nechala obelhat!

Jinak osobně občas používám menší peříčko nad pilkr a rybu tam nechám "pověšenou". Zatím to docela funguje. Snad je ten oběšenec vidět na fotce, lepší jsem bohužel nenašel. Kocour

0

Odpovědět

Petr ŠEBESTA
05.02.2013 ID: 1051922

jinak jsem se tedy rozhodně nechtěl pouštět do nějakých rozbrojů. Zvlášť ne s Vámi "náčelníku". Od toho tu jsou už jiné části :-(

0

Odpovědět

ZM
05.02.2013 ID: 1051932

S tou kontrolou - to je právě to zajímavé ve Skandinávii.Když se něco nařídí,tak se předpokládá,že se to dodržuje.S tím peříčkem nebo paprikou to je nelegální také.Je zajímavé,že ukázněný Němec Rainer Korn se toho nechce nikdy dopouštět,píše že nechce být v rozporu s norskými zákony,ale Walesan žijící v Německu Langford o tom píše jako o běžné praxi.

Chce to chytat na gumy nebo mrtvou rybku....:-P

0

Odpovědět

bestik
05.02.2013 ID: 1051942

Me by celkem zajimal nazor na miry halibuta. Dost casto jsem tady na foru narazil na formulace "nachytali jsme pekne haliky kolem 70 cm" nebo "nejlepsi jedla velikost je 70-80cm", ale ja jsem vzdy zil v predstave, ze 80cm je minimalni mira a pod ni se ryba proste nebere (vynecham-li pripady, kdy nema sanci prezit)...

0

Odpovědět

Vladimír Doškář
05.02.2013 ID: 1051950

To je bohužel ten samý případ jako třiceticentimetroví keleři a jiné ryby pod míru. Akorát,že těch kelerů je trochu víc.

0

Odpovědět

ZM
05.02.2013 ID: 1051952

Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

0

Odpovědět

Kikibut
05.02.2013 ID: 1051975

[citace]ZM napsal:

Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí![/citace]

Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .

0

Odpovědět

Sim
05.02.2013 ID: 1052000

[citace]kikibut napsal:

ZM napsal:

Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .[/citace]

To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.

0

Odpovědět

Kikibut
06.02.2013 ID: 1052076

[citace]Sim napsal:

kikibut napsal:

ZM napsal:

Halibut má 80cm (2012). U některých rybářů je nadšení ze záběru halibuta tak veliké,že berou i menší.Na starších tabulkách je 65cm.Už to neplatí!

Dokonce už byl podán i návrh na 150cm co mi v létě říkali Švédi .

To je pravda, ale zatím to neprošlo, ale možná by to bylo lepší než plošné hájení halibutů v červnu a červenci.[/citace]

Určitě by to bylo lepší kdyby to opravdu platilo po celém Norsku. Ale zase ryba této velikosti ,kdy váha se pohybuje okolo 50kg nemá tak dobré maso jako kus do 120cm . Kdo ochutnal dá mi za pravdu . A je škoda brát tyto velké samice,jelikož mají během doby tření v sobě až 80l jiker a více .

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.