Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Míry pro rok 2012

Prosim nevite nekdo kde najdu aktuální minimální lovný délky ryb pro stredni norsko? Diky za odp.

Odpovědět

2 Dedek

Když ještě nejsou makrely, tak buď sledě(většinou od němců ze sítě) a když je nejhůř, tak si chytnu malého kellera, nakrájim jak potřebuju a zbytek hodim rackům. Nemyslim si, že je na tom něco špatnýho. Ale určitě bych neudělal co vídáváme skoro vždy - plné bedny malých ryb, ale hlavně, že je plnej mrazák.:-E:-E:-E:-S:-S:-S

Já dokážu pochopit pár menších kelírků na gril, proč ne. Ale plné dvě, tři bedny to je trochu síla. :-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x

Zažil jsem "manufakturu" Němců.

Bedny Kelerů do 40cm.

Pracovní postup:

První vyndal rybu z bedny, položil na malé vlastní dřevěné prkno, zabodl speciální vidličku do ocasu, druhý nastartoval elektrický nůž a udělal filátko.První otočil zbytek ryby a druhý dokonal dílo.

No a třetí zvážil(i odřízl kousek) zabalil do folie a přilepil štítek s váhou 100g a cenou, kterou už si nepamatuji :-E

P.S. Nereagovali ani na mé připomínky o "Scheiße Fischfilet":-S

Zajimava souhra okolnosti, prave jsem dostala mail od jednoho Nora, ktery mi pise:

P.S. Du musst Deinen Leuten unbedingt beibringen, dass es in

Norwegen Mindestmaße gibt, bei den meisten Fischen 40 cm.

Habe letztes Jahr gesehen, das 25 cm Fische getötet wurden.

Musis nutne sve lidi naucit, ze v Norsku existuji minimalni miry, u vetsiny ryb 40 cm. Vloni jsem videl, ze byly zabijeny 25-ti centimetrove ryby.

[citace]Jiran napsal:

My používáme zbytky ryb, které si vezeme z filetárny z minulého dne, nebo nástrahu, která je ještě "čerstvá" v útrobách chycených větších predátorů.Na živé ryby nechytáme.

Jiřan[/citace]

No tedy nevím. Poslední měsíc tu sbíráš příspěvky, jako by jsi chtěl být ještě v únoru korvetní kapitán.

Neříkej mi , že jsi takový moralista. To jsi si nechytlil nikdy kelírka 20-30 cm na nástražku ?

To by jsi tu byl asi jediný. A s pravdou ven.

Proč bych byl moralista, já fakt nechytám na živý ryby na moři. Chytáme nejvíc na gumy a když na hloubky, tak jedině na kusy masa.

Jiřan

[citace]Jiran napsal:

Proč bych byl moralista, já fakt nechytám na živý ryby na moři. Chytáme nejvíc na gumy a když na hloubky, tak jedině na kusy masa.

Jiřan

[/citace]

Ok, beru to . Jsi chap a napsal jsi svůj názor.

Na živou asi nikdo nechytá, ale ten kelírek 30 ?

Nebo makrela ? sleď ? úžasná čerstvá.

Jirane, když máš plný moře čerstvých makrel, tak ty chytáš na den starý pupky z brosem ? Tady nejsi na MRKu . tady to můžeš napsat. tady tě nikdo kamenovat nebude.

Já se taky přiznám. Na nástrahy je beru. Domů ne, protože z toho nic není.

Á pan Korvetní kapitán se ozval. :-P:-P:-P:-P:-P

A po dlouhé době. Nespíš ?

Nějak nestíhám. Teď jsem došel z dílny. Ještě něco tu a huja na kutě.

V 4.30 vstávám a jedu na 4 dny na montáž. A jinak, dáme kávu ?

My jsme na tom stejně jako 007krivanek - jako nástraha samozřejmě ano ,na jídlo samozřejmě ne -:)

A nikdo mi to asi nerozmluví.....

Lov na živou rybu je v Norsku zakázán.

... ale těžko se to kontroluje. :-)

no když se posadíš na břeh, s prutem a kačenou jak na sumce, tak to asi poznají :-D :-E

[citace]007krivanek napsal:

Na živou asi nikdo nechytá, ale ten kelírek 30 ?

Nebo makrela ? sleď ? úžasná čerstvá.

Jirane, když máš plný moře čerstvých makrel, tak ty chytáš na den starý pupky z brosem ? Tady nejsi na MRKu . tady to můžeš napsat. tady tě nikdo kamenovat nebude.

Já se taky přiznám. Na nástrahy je beru. Domů ne, protože z toho nic není. [/citace]

Tak to to jsem měl přesně na mysli.A nebudu psát že ryby do 60cm pouštím:-x:-x

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.