Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 10°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 18°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 15°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Fotky z echolotu

« Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
jegrhanz
11.11.2016 ID: 792153

Když už nemůžeme chytat,můžeme alespoň koukat a popustit tak uzdu své fantyzii,představám a rybářským snům...

0
Odpovědět
stipko
17.11.2016 ID: 1271943

Nastavenie echolotu je moja každoročné laborovanie počas zimných večerov. Skúšam rozne nastavenia ale chýba mi porovnanie a rady. Možností nastavenia je tak veľa, že je to na roky, skúsiť aspoň časť variácií.
A samozrejme, nastavovať sonar doma.... Ale kedy inokedy? Na vode už nieje čas.
Preto by som uvítal aspoň základné rady, ako mať správne vyladený echolot.

0

Odpovědět

Maras
21.11.2016 ID: 1272006

Někdy není echolot potřeba. Nejlepší chytání jsem zažil, když se nám kolem lodi objevili sledi. Treky byly pod něma na cca 10m a braly úplně na všechno.

2-7
0

Odpovědět

jegrhanz
28.02.2017 ID: 1276255

Hodně z vás píše jak moc se těší do Norska. Umožním vám tedy nakouknout pod mořskou hladinu alespoň takto.Vím, není to úplně to pravé,ale těšení a vaše představy to určitě podpoří.Fotky jsou ještě teplé (-:

Jedná se lovící polaky nad útesem a pár osmdesátníků z tohoto hejna.

Další foto jsou ryby nad vrakem zachycené normální a strukturovací sondou a jeden polak od vraku.

DSC01495_2017-02-28_15_48_17 DSC00057_2017-02-28_15_56_26 DSC00086_2017-02-20_16_00_54_2017-02-20_16_08_23
0

Odpovědět

jegrhanz
28.02.2017 ID: 1276262

Zapomněl jsem vložit ty ryby ulovené z toho  hejna na fotce.Takto vypadají zimní polaci.Vypasené,zmasilé a bojovné ryby v nejlepší kondici.Dokonalá rybařina!!

DSC01514_2017-02-20_07_05_38
0

Odpovědět

jegrhanz
01.03.2017 ID: 1276311

Další zajímavá fotka z echolotu.

Uprostřed spuštěný pilkr mého kamaráda do hejna ryb,vpravo od něj můj povytažený pilkr (zeleně je znázorněn pilkr a modře nad ním tři papriky) do bezpečné výšky abych při driftu nechytil za vrak a úplně v pravo vytažený pilkr s rybou mého spoluchytajícího.Tohle vše umí echolot.

Také jsem chtěl chytat obecňačky u dna,ale zbyli na mě jen polaci.Hezkou rybařinu mi zkazil peradoxně Michal.(-: Před tím než jsem žačal chytat s povytaženým pilkrem,jsem dvakrát chytil za zábradlí a ta šňůra co mi prodal,mě doslova přiváděla k šílenství.Dokonce jsem jednu chvíli uvažoval o tom,že to tam hodím celý i z prutem.Tak moc jsem byl nas....!! Nešla za žádnou cenu urvat a po této zkušenosti jsem už pilkra k vraku raději nepustil. Takže  mu děkuji za částečně pokaženou dovolenou(-:

DSC00012 DSC00012_2017-02-21_04_54_32
0

Odpovědět

otapa
01.03.2017 ID: 1276338

Ahoj a to tam tu šnuru vidíš pořád??

Já osobně vždy jen chvilku , dokud byla jakoby obalená vzduchem..... Po pár potažení nahoru a dolů se její echo ztratí. Jak je to u Tebe? Mám teda o něco levnější echolot.....

Ota

0

Odpovědět

jegrhanz
02.03.2017 ID: 1276371

Ahoj a to tam tu šnuru vidíš pořád??

Já osobně vždy jen chvilku , dokud byla jakoby obalená vzduchem….. Po pár potažení nahoru a dolů se její echo ztratí. Jak je to u Tebe? Mám teda o něco levnější echolot…..

Ota

Ahoj.

To, jak tam veškeré znázorněné věci vidíš dlouho,závisí buď na síle proudu,nebo síle větru který tě nese po hladině. Není to tedy o vzduchu na šňůře,ale o tom,jak rychle zmizí zaznamenávaná historie.Čím rychlejší drift,tím rychleji historie mizí.Když budeš například ukotvený a nebudeš se z místa hýbat,uvidíš tam teoreticky šňůru stále.

Musíš vycházet z toho,že echolot není kamera.Tam kde spustíš pilkra,nebo vláčíš, bude šňůra znázorněna jen po tu dobu,než ti ho budou snímat sondy.Pak zmizí a objeví se zase až při dalším nahození.Popluješ li rycle,zmizí dříve,popluješ li pomalu,bude tam znázorněn déle.

0

Odpovědět

milos
02.03.2017 ID: 1276379

Tak ... snad neurazím komentářem v Hanzovo obrázku;)

Sono-interpretace
0

Odpovědět

jegrhanz
02.03.2017 ID: 1276380

Ahoj Miloši.

Echolot je zařízení se kterým je nutné dlouhodobě pracovat aby byl správně a bezezbytku pochopen.

Já sleduji svojí historii lovu na počítači a celé noci analizuji to, co je na obrázku a to, (pokud to jde) srovnávám v hlavě,co jsem právě dělal. Je to dlouhodobá záležitost a mravenčí práce.Nemyslím tím to,že když někdo přijede na dovču a má echolot nastavený a s lovnými místy. Prostě hledat, chytat,dlouhodobě analizoovat.. Jediná cesta k řádnému pochopení. Je to prostě tak,jak jsem popsal.Večer budu mít více času a pošlu jsem jiné fotky,které můj výklad spolehlivě potvrdí.

Ten pohyb ryb je jasný,oba spuštěné pilkry také,včetně mého pilkra s třemi úhoříky nad.S tím nic neuděláš..

A jestli ti vrtá hlavou proč jsou jsou kamarádovo pilkry kolmé a můj mírně šikmo,je to tím,že on měl pikra kilového bez jiných návnad a já jen (kvůli malé hloubce a slabému driftu) pilkra jen 600 g s paprikami.Lehčí pilkr a odpor paprik je příčinou toho sešikmení.

Jinak každou kritiku a poznatek rád přijmu. Dobrých rad,které čerpají z dlouhodobých osobních zkušeností není nikdy dost.

Honza.

0

Odpovědět

jegrhanz
02.03.2017 ID: 1276381

A malé dovysvětlení.Ty stojící raby jsou ryby v klidu nad vrakem.Po spuštění pilkru kamaráda se daly do pohybu s měrem k němu dolů.Tedy k čáře,kterou ty označuješ jako reset,nebo pohyb v lodi. Naopak. Čára je šňůra zakončená pilkrem.Právě proto se daly ryby nad vrakem do pohybu směrem k jeho návnadě.Pak se jedna chytla a tahl jí nahoru.A také si všinmi,že i jeho šňůry jsou mírně šikmé.Proč jen mírně už jsem psal.

0

Odpovědět

Rosta
02.03.2017 ID: 1276383

Ahoj echolot ma funkci rychlost posuvu obrazu.Tu nastavujes jak jen odhadem podle driftu?

0

Odpovědět

milos
02.03.2017 ID: 1276395

Hanzi,

Tak nevím jestli si akorát děláš prdel, ale pokud ne, tak jsi s největší pravděpodobností jedinej na světě kdo kdy viděl na echolotu šňůru. 2D Echolot je poměrně jednoduché technické zařízení k jehož ovládnutí stačí nastudovat za hoďku, dvě, tři, čtyři principy, přepnout do manuálu a používat.

V každém případě – žádnou šňůru vidět není a nebude – dokonce ani „pilkr s 3mi úhoříky“ – pouze grafická časová stopa po propadu a to že návnada zaujala malé rybičky (slabě odražený signál v zelené barvě). Ty 2 kolmé čáry jsou chvilkové rušení – rozkymácení lodi, reset sondy atd.

M.

0

Odpovědět

otapa
02.03.2017 ID: 1276396

Miloši - dík za drobnou podporu. Jak sis určitě všimnul , já už nijak nekomentoval odpověď na můj prvotní dotaz ..... Čekal jsem , jestli někdo zareaguje.

Já tam opravdu a jen někdy tu šňůru vidím,ale za předpokladu , že je fakt "obalená " vzduchem . Ale že by pořád ??!!!!

0

Odpovědět

Rustara
02.03.2017 ID: 1276397

To, že Miloše považuji za odborníka, mimo jiné i na to "co se děje" nebo může dít pod vodou je věc jiná. Je ale snad jasné, že o tom i někteří další také něco víme a se zobrazením "co to tam vlastně vidíme a ve kterém okamžiku" jsme si hlavy už nalámali dost a dost, něco si přečetli a něco taky analyzovali, ale toto je fakt moc.....                                                                                                                               Promiň, souhlasím s Milošem, že to spíš vypadá, že si z nás tady děláš srandu.

0

Odpovědět

milos
02.03.2017 ID: 1276398

Ahoj Oto,

Bublinky jsou dobrá indicie, ale šňůra nejde vidět - zkus pod sebe spustit 1cm silné lano a pokud ho budeš mít plné vzduchu a kolmo pod sondou, tak ti echolot v nejlepším případě zobrazí PLNÝ SLOUPEC ŠUMU. Sonda/sonar vyhodnocuje a zobrazuje jen sílu odraženého signálu a vzdálenost. Nic víc. Čili rozměr není 2D ale dokonce 1D a to sekundání D je čas.

M.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.