[citace]kim napsal:
Na chvíli se vrátime k rybolovu.Loni jsem na Filiínách jednal s čecem, který tam žije a postavil loď určenou pro rybolov. Něco jsem mu o mořském rybolovu řekl, a tak se zařídil. Před dvěma dny mě však napsal toto : Chtel jsem je informovat, jak se dari. Jezdime na more v podstate 3 x do tydne, meli jsme spoustu zakazniku, z nichz nekteri i meli zkusenosti s morskym rybolovem, ale mam spatny pocit, protoze toho zatim moc nechytame. Opravdu netusim, v cem je chyba, zkousime vse, menime navnady, menime hloubky, zavazi - a chytli jme 3 tuna a jednu rybu, kterou mam na webovkach. Na fishfinderu toho vidime spoustu, ale bida . . .Proto se neodvazim napsat nekomu z ceska, a kdyz se nekdo ozve, tak mu rikam tohle. Aby sem nekdo cestoval jen kvuli tomu a pak se vracel z more bez ryby, to bych se hanbou propadl. Ted jsem potkal nejakeho americana, co tu zije a tvrdi me, ze nas to bude ucit, ovsem mam pocit, ze je to dalsi z rady kecalku, co s nama uz na mori byli, a nic noveho nam neprinesli, myslim nejake poznatky o tom, co je spatne.
Lod je super, program maji ti lide taky dobrej, proto jsou v podstate v pohode, i kdyz se nic nechyti [zasnorchluji, pohraji si s harpunou, naji se a napiji, co hrdlo raci"> ale ja sam jsem z toho spatnej.
No, uvidime, snad na to prijdeme, a ja budu moct dat lepsi zpravu v budoucnu Milan.
Dávám to sem proto, zda se najde kolega se zkušenostmi při lovu v tropických mořích. Tam kde žije (ostrov Bohol, Panglao a zajíždí k Cebu)se vyskytuje 8 druhů žraloků a další ryby. On tyto stránky čte a mohl by se poučit. Podotýkám, že nikdy nebyl rybář, ale dal se na to.
Má webové stránky.
[/citace]
Čekal jsem, jestli se toho nechytí někdo zkušenější, když nic, tak si dovolím odpovědět. Tropická moře jezdím asi 5 let, vždy 1x za zimu si udělám radost a vyrazím někam do tepla. Byl jsem v Karibiku, na Kubě, Seychely, Maledidy, Thajsko. To co tady popisuje Kim, že jeho kamarád na Filipínách se nějak nemůže trefit do ryb, tak bych pořisoudil obrovskému rybářskému tlaku v pobřežních vodách, vemte si kolik lidí žije v Polynésii. Bude určitě potřeba vyjet dál na otevřené moře a výsledek se dostaví. Podle mích zkušeností se nejvíce ryb nachytá na šelfu, což v případě Seychel bývá i 5Okm od pobřeží, záleží, kde bydlíte. Mám pár přátel, kteří mě zvou na Filipíny, protože tam mají svůj dům i rekreační loď, ale o nějakých zajímavých úlovcích nikdo nemluví a to je důvod, proč se mě tam tak nějak nechce a volím raději dražší dovolenou a řídím se heslem "Slunce svítí všude, ale ryby jsou jen někde". Přeji vám hodně úspěchů a napište až se to tam rozjede. Rád přijedu na ryby.