Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Maledivy Big Game, Popping GT
- Toto téma obsahuje celkem 5,235 odpovědí. Do diskuze (160 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#30124 15.2.2012 v 21:24
Jak jsem zjistil právě ten hnědý se tam může vyskytovat. Dorůstá 2,5 m. Tedy dle fota je možné usuzovat, že Sim chytil velmi dobrého jedince. Z fota se znaky těžko posuzují. Když si uvědomíme, že žraloků je asi 200 druhů, chrupavčitých je asi 350 druhů ( rejnoci) je to problém. Hlavní je že se pokoušíme z fota jedince určit. Sharku před několika lety se trvdilo, že žraloci “nepoznali” rakovinu, totéž se trvdí o mořských mnících. Jeden čas se u nás prodávali jakési tablety z jejich chrupavek. Já jsem je nekoupil. Já již nesmím žraloka domů přivézt. Když si představím jak se jejich hrubá kúže těžce stahuje – už ne – měl jsem prsty odřené.
#30125 15.2.2012 v 21:40jo zejmena vetsi jedinci maj silenou kuzi 😯
Krom toho brusnej papir hadr,jednou riznes a nuz je tupej…
Ja osobne beru na jidlo jen male zraloky(cca 1m) ty jsou i na to stazeni v pohode:-D
Nektere maj maso supr(ale musi se umet upravit),jine ne…
#30127 16.2.2012 v 5:27shark napsal:
jo zejmena vetsi jedinci maj silenou kuzi
Krom toho brusnej papir hadr,jednou riznes a nuz je tupej…
Ja osobne beru na jidlo jen male zraloky(cca 1m) ty jsou i na to stazeni v pohode
Nektere maj maso supr(ale musi se umet upravit),jine ne…
Jaký druhy žraloka se dají jíst ?8-)
#30169 16.2.2012 v 16:04osobne preferuji Atlantic sharpnose, blacktip a bonnethead,jsou to male druhy zraloku s hojnym vyskytem ktere maj tady u nas taky malou lovnou miru.(2 ft).
Chutnej je taky Bull a kladivoun,tady je ale problem ze jsou to velke druhy a taky lovna mira je 64 Inches(cca 160cm).Coz uz je k jidlu docela hodne…zejmena kusy 2m a vic je hrozna drina vubec spracovat(jak jiz psal Kim) a maso pak jiz neni tak dobre…takze kdyz ma lovnou miru + neco malo tak jo…ale tele dlouhe 3m je k nicemu(jsou to plne dva velke mrazaky)
Ja ryby nerad mrazim,nikdy to pak jiz neni omo…nejlepe cerstve nanejvis chlazene.Mit plnej mrazak zraloka proste postrada zmysl,zejmena kdyz mam cerstvy ryby kdy jsi jen spomenu…
#30170 16.2.2012 v 16:59Díky . Vim , že se pŕipravují jako steaky , ale připravuješ je i jinak ?;-)
#30367 18.2.2012 v 10:04[yt=SNUhptYefdo&feature=yt]SNUhptYefdo&feature[/yt]
#30405 18.2.2012 v 15:51to kikibut
nejsem zadnej skusenej kuchar,nemam ani zadny specialni recept na zraloka.Upravit jde ruzne,tim ze nema vubec zadne kosti casto chutna i lidem co jinak rybi neji…
Malej zralok je vybornej kdyz se pece vcelku(v kuzi)
Plati ovsem jedna vseobecni zasada…a to nalozit zraloka na nekolik hodin do mlika(pred upravou).Jinak se neda jist…
#30408 18.2.2012 v 17:29Diky 😎
#30410 18.2.2012 v 18:10jinak ceny ktere jsou spominany za ten rybolov mi prijdou velice prijemny.Pri dnesnych cenach paliva je u tak velke lodi jen spotreba docela draha zalezitost.
pokud jde o pouziti oceloveho lanka tak to je v tropech naprostej zaklad.
K navijakum jen tolik,robustnej multiplikator je nutnej…
Ale nemusite kupovat vubec drahe naradi.
Kus levneho zeleza v provedeni Penn 114 a vetsi…je naprosto dostatecnej.
#30411 18.2.2012 v 18:16ono kdyz to veme pekna ryba ma co delat i poradne naradi…proste drobek jina dimenze nez na severu:-D
#30417 18.2.2012 v 19:37jeste jedna vec mne zaujala…je spominane pouziti snury.
To se mi osobne naprosto neosvedcilo,je spousta duvodu proc pouzivam na lov velkych ryb zasadne monofil…
Pouziti smury lze mozna akceptovat na nektere spusoby lovu mensich ryb,pri pouziti smekaciho navijaku…ale nic pro mne i tam…
#30418 18.2.2012 v 19:41Šňůra se dá přece použít i na poping ne ?;-)
#30420 18.2.2012 v 19:50jde mozna o zvyk,videl jsem pletenku pouzivat na mori…ale mne proste nepasuje.
Nema se to rado s multiplikatorem a taky s prutama ktere maj vedeni vlasce v kladkach.
Druha vec je pruznost,to je velice dulezite…jednak pri zaberu a jednak v konecne fazi zdolavani…proste bez pruznosti neni pevnost.
A pruznost je prave to co snury na rozdil od monofilu nemaj.
Kdo zazil zaber mecouna vi o cem mluvim,brzda navijaku na tohle proste nestaci…pokud neco nezapruzi…tak neco holt povoli;-)
#30422 18.2.2012 v 19:54Já když jsem byl na jednodením zájezdy na ryby při dovolené na Kanárských ostrovech tak měli namotanou pletenku a posledních 10-15m byl monofil. Nic jsme sice nechytli ,ale bylo to pěkný 🙂
#30433 18.2.2012 v 21:21jo mam taky tak jednu sestavu udelanou.Ale prut s beznyma ockama a naviak Daiwa 910 to snuru snese…pouzivam to pri lovu z plaze kdyz potrebuji zavazet dal nez 500m a jsou silne proudy.
Ten monofil na konci je ale dulezitej,bez nej by to nefungovalo.
Na lodi ovsem jen cistej monofil
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Maledivy Big Game, Popping GT’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Maledivy Big Game, Popping GT