Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Maledivy Big Game, Popping GT
- Toto téma obsahuje celkem 5,235 odpovědí. Do diskuze (160 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#29388 2.2.2012 v 21:32#29389 2.2.2012 v 21:32#29390 2.2.2012 v 21:33#29391 2.2.2012 v 21:45
stipko napsal:
A možno nevládze, jak má vyťahané ruky
to je taky možné:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
#29392 2.2.2012 v 21:50stipko napsal:
A možno nevládze, jak má vyťahané ruky
:-D:-D:-D:-D:-D:-D Blue Milan by mohl na prut jim přijít 😎
#29400 3.2.2012 v 6:34To Stipko: tak to jde od Vás ta hrozná zima :-D:-D
To Kim : moc pěkné fotky
#29402 3.2.2012 v 7:29Step napsal:
To Stipko: tak to jde od Vás ta hrozná zima
To Kim : moc pěkné fotky
Dnes ráno v Jeseníku -26°C8-O
#29497 5.2.2012 v 20:41zdravim panove,ze zajmem jsem procet diskusi a dovolim jsi nekolik postrehu
V prvni rade nelze rybolov v tropech zevseobecnovat…proto berte to co napisu jako skusenosti z lokace mexickyho zalivu.
Naprosto zde neplati ze velky ryby jsou jen na hloubkach(jak se zde psalo),spravne by bylo ,,nektery velky ryby,,
Zejmena pokud jde o lov velkych zraloku jsem zastancem lovu ze brehu.
Dalsi tvrzeni ze zralok nema dobry maso je taky hloupost.
Jde o to ze ,,ne kazdej zralok,, ma dobry maso.
Taky je dulezity jak je upravenej a zejmena je potreba zraloci maso nalozit do mlika par hodin pred pripravou.
Pokud nekoho zajima zejmena lov zraloku rad debatu ozivim svema nazory a skusenosti.
V neposledny rade je zde moznost lovu a ubytovani u mne v Galvetonu(Texas)
#29500 5.2.2012 v 22:08Z dokumentárních filmů a literatury je nepochybné, že žraloci se zdržují i u břehu až na vyjímky (např. mako a modrý). Ti mají rádi širé moře. Obdobně je tomu i co se týká hloubek – jsou dokumety jak žraloci tygří loví mladé albatrosi nebo karety. Z valstní zkušenosti vím, že mladé žraloky do 1m potkávám v mělkých vodách. Jen jednou se navečer na mě přijel podívat větší. V Asii se zpravidla zdržují – přes den- u ostrůvků v hloubce 30 – 40m. Nadruhé straně jsou dokumenty jak velké skupiny kladivounů krouží okolo ostrova v nevelké hloubce. Co se týká masa je asi problém v tom, že žraloci údajně nemají ledviny a proto jejich maso je cítit močovinou – proto to mléko. Když se dívám na to s jakou lehkostí plavou a člověk jim nestačí a oni používají jen ocasní ploutve je to krása. Měl jsem ploutve, ale nestíhal jsem a přitom jsem je nijak nevyplašil, prostě si např. pode mnou lehce projeli. Také jsem od kolegy, který lovil větší kusy slyšel, že nejsou velcí bojovníci. Je to asi tím že musí mít průtok vody přes žábra a na udici tuto přednost ztrácí a “dochází jim dech”.
#29501 5.2.2012 v 22:34to kim, je faktem ze zraloci nemaj velkou vydrz v boji…
Je potreba ale brat v uvahu ze pri 200-300kg vahy jsou i tak opravdu zdatnymy souperi.Zralok po zaseku je jak torpedo,okamzite vyrazi a vetsinou vytezi v prvnich vterinach po zaseku…pokud to rybar ustoji (prvnich 10 minut) je velka sance zdolat i opravdu velke zvire.I kdyz pak zralok svuj boj hodne zvolni…nikdy se docela nevzdava.Je pravdou ze vetsina zraloku musi kuli dejchani plavat a taky ze zralok nema ledviny.
Zraloci maj radi vseobecne otevrene more…ale na lov velice casto vyrazi prave do pobreznych vod(mako neni vyjnimka).Opravdu melke vody radi nemaj,ale z mych skusenosti nejcasteji lovi prave na hranici melkych vod.Tady mame pod vodou piskove duny(vetsinou 3) a prave u posledni duny(hloubka kolem 3m) je nejlepsi nadeje na uloveni opravdu trofejnych kusu.
#29502 5.2.2012 v 22:56Že máte v mexickém zálivu písečné duny jsem se přesvědčil, když jsem vlezl do vody a chtěl nějaké ryby vidět a nafotit. Byl zrovna příliv a nebylo kvůli zvířenému písku vidět na dva metry. Ten písek je opravdu jemný. Následně přišla bouře a musel jsem musel chránit kameru před pískem, který byl jak pudr. Ano loví v pobřežních vodách. Zpravidla navečer se vydávají ke korálovým útesům a shání potravu. Samozřejmě kus o váze 200 – 300 kg má energii. Doufám, že je v drtivé většině přípdaů pouštíte. Je mi líto, když na trzích vidím malé kusy na prodej.
#29503 5.2.2012 v 23:05Přikládám důkaz o malých žralocích na trhu v Asii.
#29504 5.2.2012 v 23:15ja ryby jim,proto nektere i zabijim.Vseobecne radeji male nez velke.Zejmena pokud jde o zraloky tak beru hlave zraloka piskoveho nejlepe kolem metru…velke zraloky tak nad 100kg poustim vsechny.
Pokud jde o ,,malé kusy na prodej,, na tech trzich ,tak to je v poradku.Jednak maj kvalitni maso a jednak se vetsinou jedna o male druhy zraloku kde delka 1m je jiz slusna velikost.Tehle malych zraloku je vseobecne hodne a neni duvod je litovat vic nez jakoukoli jinou rybu.
Osobne zastavam nazor ze sportovni rybolov na mori ekologii neskodi i kdyz by jsi sned vse co chytnes….
#29505 6.2.2012 v 5:58Souhlasím s tím, že sportovní rybolov vodám neškodí, pokud má a jsou dodržována stanovená pravidla. Ovšem žralok je predátor a jak víme predátoři nemají na rozdíl o jiných druhů živočichů (nepredátorů)velkou reprodukční schopnost.
#29507 6.2.2012 v 6:45Pokud se nemýlím včera se vrátili lovci z Malediv. Měl bych na ně první otázku – jak jste se srovnali s 50ti stupňovým teplotním rozdílem během několika hodin?
-
AutorPříspěvky
Téma ‚Maledivy Big Game, Popping GT’ nepřijímá nové odpovědi.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Maledivy Big Game, Popping GT