Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Maledivy Big Game, Popping GT

• Toto téma obsahuje celkem 5,235 odpovědí. Do diskuze (160 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Duke a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 526. až 540. (celkem z 5,236)
  • Autor
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Ulovená “nebezpečná” ryba se jmenuje čtverzubec hvězdnatý.Dorůstá až 120 cm, jeho kůže a některé vnitřní orgány obsahují toxiny. Mladí jedinci se dospělé rybě zbarvením vůbec nepodobají. Snad každý rok tyto ryby ve vodě potkávám – nikdy se nechovaly agresivně. Živý se především bezobratlými živočichy.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Potvrzuji slova KIMa – jedná se o velmi pohodovou rybu, která se ráda fotí i filmuje anení vůbec agresivní. V Egyptě je jich poměrně velké množství a některé se nechají bez problémů i pohladit :-D:-D:-D

Jen mě překvapuje ta hloubka, myslel jsem, že se jedná o korálovou rybu, která se vyskytuje max do 15 metrů, ale spíše více k hladině. Já jsem se s ní pod 15 metry ještě nesetkal 🙂 Největší, kterou jsem zatím potkal měla kolem 90 cm. Pafka

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Rybu jsem označil za nebezpečnou na základě informací místních domorodců, je ale pravda, že ty se asi bojí i žraloka.:-D

Přesná hloubka ulovení na maso bylo 54 m, je to zajímavé, asi se spletla.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Jak jsem si přečetl reportáž Michala simča 4/4, musím zase zdůraznit, že pokud se vám zamotá při poppingu pletenka vícekrát, je skoro jisté, že o pořádnou rybu při záběru přijdete.

Připomenu-li k tomu, že než něco chytnete na popp, tak se pěkně nadřete, nechce to podceňovat.

Jinak co se týče poppingu, jednoznačně nejlepší jsou nástrahy od firmy Yo-Zuri, létají minimálně o 30 % dále a tolik se nenadřete( nemají takový odpor ).

Zde je vidět ulovený tuňák při trollingu na vlastnoručně vyrobenou nástrahu. A zase po výjezdu z místa poppingu, hned za ostrovem.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

A zase ty lodivodi, byli všude.

Hoďte kostku masa do vody a vyjedou zpod lodi. Vždy když jsme se potápěl, jezdily se mnou aspoň dva nebo tři. Kkoukali kde se přisát nebo co mě ukousnout.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Místní rybáři tuňáků.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Krásným rozptýlením před obědem byl výsadek na opuštěný ostrov.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Hora písku v oceánu, aneb jak se starý chlapy změní v malé kluky.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Pohled uchem jehly.8-O

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Vídím, že jste si to užili, což Vám a dalším přeji. Prostě správné korálové moře a Norsko jsou TOP lokality pro dovolenou. Jinak potvrzuji, že domorodci se bojí snad všeho. Mají mě za blázna, když se vydávám sám do džungle. Samozřejmě je tam spousta jedovaté havětě -také jsem po kousnutí asi pavoukem skončil na tropickém lékařství na Bulovce, kde nevěděli co se mnou (byl jsem exot pro mediky) doslova obalen pupínky. Když jsme např. proplouvali řekou v džungli a nad našimi hlavami byli ve větvích hadi, kteří na nás koukali (jedovatí – což jsem si ověřil v pražské ZOO) měli strašně nahnáno. Ale na druhou stranu velmi dobře je na rozdíl od nás viděli.S mořskými živočichy je to také tak – bojí se ve většině do vody – asi vědí proč.

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Samozřejmě, že k rybaření patří i potápění.

Nejlepší čas na plavání a potápění byl po obědě.

Voda byla nádherně čistá a teplá 30 až 32 C.

a jde se pod vodu……

pecana1
    Účastník
    (780 odpovědí)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 526. až 540. (celkem z 5,236)

Téma ‚Maledivy Big Game, Popping GT’ nepřijímá nové odpovědi.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Maledivy Big Game, Popping GT

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...