Hasvik, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 10°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
polojasno

Maledivy 2017

Zde vás budeme informovat o veškerém dění v nadcházející sezóně 2017. Staré vlákno již mělo 350 stran a bylo již nepřehledné. Pro řadu z Vás bude zajímavá informace, že celou sezónu bude na naší safari lodi dělat delegáta Dedo 145, který se už moc těší na lov žraloků a měcounů.

Odpovědět

Další Marlin, krásná ryba! Gratuluji, těším se na podrobný report.

Marlina jsme zahlédli jak loví bonita asi 100m za lodí.Jednoznačně jsem věděl,že jde o marlina,protože nám ukázal prsní ploutev.Hned jsem požádal kapitána ať udělá osmičku,jak to v takových případech děláme ,a do tří minut byla ryba na háčku.

Vytáhla nám asi 200m vlasce při dost natvrdo zabrzděném multíku a boj trval asi 20 minut.Na zdolávání se účastnili téměř všichni a ti co s rybou nebojovali,tak dokumentovali.Krásný zážitek a krásný úlovek.Marlin měl 246 cm a celá parta měla co dělat aby jej unesla.

Mimo fotek mám ještě krásné video,které později zveřejním.

Přes poledne jsme si dali trojhodinovou přestávku s koupáním,pak dobrý oběd a hodinku poppingu na východní hraně Gaffaru.Protože na popping nebyl ani záběr natáhli jsme trolovací pruty a vraceli se na večerní kotviště a severní cíp Male atolu.

Po zdolávání marlina se nám zdálo,že po záběru na chobotnici nic na udici není.Bylo tam však slušné wahoo a tak jsme si po jeho vytažení s chutí zlepšili METAXBolismus.

Teď už probíhá noční lov a doufám,že konečně vytáhneme i něco jiného než zubatce a placky.

Při nočním lovu se konečně nachytaly i zajímavé druhy ryb.

Potom přišel záběr večera a všechny ostatní udice musely ven z vody.Celá posádka hodinu bojovala s monstrózním žralokem a poctivě se všichni střídali.Bohužel v Bizonových rukách už nevydržela technika a jeho 1000g prut se zlomil jak párátko.

Teď už jsme po snídani a ranní kávičce.Trolujeme okolo Gafaru na severozápadní hranu Male atolu směrem k mantám.Obloha bez mráčku a hladina jak zrcadlo.

DEDO, zdravim všechny borce na Mele, koukam na to a gratuluju k Marlinovi, super ulovek!! V srpnu na Bakkanu ho i s tvejma kulatejma zapijeme, už se začínáme s Láďou těšit! Čus

Tome skvělé video jako vždy.A můžu dosvědčit,že všechny záběry jsou autentické .Mám ještě další nahrávky,které vám na Bakkanu dám,protože tak profesionálně je nikdy nezpracuju.

Moje letošní poslední potápění s mantami jsme si hodně užívali.Po neůspěšném ranním trollingu to byl opět nový životabudič.Více jsme však natáčeli a už se těším na sestřīhané videa.Vydrželi jsme s nimi tancovat skoro hodinu a půl.

Dnešní den byl asi nejteplejší za celý můj pobyt.Odpoledne jsme proto věnovali jen koupání a šnorchlování.Z vody se nám vůbec nechtělo i když u písečného ostrůvku byla snad teplejší jak vzduch.Dovolil jsem si i jedno selfíčko,protože potkat na Maledivách Bizona je tedy rarita.

Omlouvám se za některé zduplikované fotky.Tady na severu je trochu problém se signálem.

V posledních paprscích zapadajícího slunce jsme nahodili na noční lov.Začalo to ihned menšími rybami.Ještě před večeří se podařilo zdolat 1,5 metrového útesáka,tentokrát bez ztráty kytičky.

Záběry neustaly ani po večeři a od menších ryb jsme se postupně dostávali k větším.Také druhová rozmanitost byla parádní.

Po výborném úvodu a pěkné noci se spoustou ryb se nám dnes přestalo dařit.Jediný záběr byl dopoledne a krásné dorádo Arnošt přitáhnul až k lodi,ale při vytahování na palubu se přetrhlo lanko a ryba spokojeně odplavala.

Polední klid jsme využili ke koupání a šnorchlování.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!