Ahoj
myslíte že budou najeté makrely koncem 7 měsíce na Bakkan Wahl ;-)
Ahoj
myslíte že budou najeté makrely koncem 7 měsíce na Bakkan Wahl ;-)
To Step.
Uz nevim kdy jakej rok,ale u Halsi jsme meli rok kde nic jineho nebylo....jen makrely.Muj kamos z vychodu rika "šalena ryba" jak byla na vlacaku tak divocina.Za dva dny plnej mrazak makrel...
Zdar makrelam.
Nemaj chyby teple z udirny
Odpovědět
Makrely jezdí v hejnech a pilkřík s návazci je nej. Když dáš full house tak tě z toho brní ruce. Když ryby přitáhneš k lodi tak rukou zvedni montáž nad bednu a ryby postupně sundávej. Jak pustíš montáž s rybami do bedny, tak ti to zamotaj tak akorát na uříznutí. Taky pouští maličké šupinky které se přilepí na všechno. Dále je potřeba ulovené ryby rychle uložit do chladu- rychle měknou. Kámoš tvrdí,že když najdeš hejno makrel tak jednu obsazenou montáž nech třepat pod lodí a zbytek hejna ze zvědavosti a dravosti neodjede. Ty potom lovíš v poho na jednom místě. Já jsem to ještě nezkoušel tak nevím.Co se týká chuti tak je to vždycky uzenáč.
Odpovědět
Mi chodíme na Makrely do strediska Tregde nedaleko Mandalu. Super prostredie,veľmi dobre vybavené chaty a niekoľko druhov člnov na výber.
Na makrely treba použiť návesce s hrubším vlascom - potom aj keď to makrely zmotaju lepšie sa to rozmotáva.Makrela sa rýchlo kazí, tak sme si vymysleli sposob uskladnenia v člne. ryby dávame do vody z ľadom /deň vopred si necháme zmraziť vodu v niekoľkých pet fľašiach.
Odpovědět