Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 5 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 21)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4759
    masar
    Účastník
    (83 odpovědí)

    Má někdo zkušenost do kdy na podzim bývají v Norsku makrely ?

    #68186
    otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

    Já byl ve středním Norsku nejpozději v půlce září a bylo jich dost….

    #70732
    Folda
    Člen
    (26 odpovědí)

    rád bych se zeptal,jak dlouho vydrží chycená makrela,než se bude kuchat? někdo tvrdí,že za 2 hodiny po ulovení se už kazí

    #70749
    Aubi
    Účastník
    (98 odpovědí)

    Folda napsal: rád bych se zeptal,jak dlouho vydrží chycená makrela,než se bude kuchat? někdo tvrdí,že za 2 hodiny po ulovení se už kazí

    Čím dřív je makrela zpracovaná tím líp.Každopádně podříznout a vykuchat.Rychle se kazí!!!

    #70796
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    Aubi, vše je odvislé od teploty ovzduší. Teplota se dá zmírnit vodou v lorně, a vodu měnit. Letos v létě, kdy se teploty pohybovali +- 15°C, nebyl problém mít ryby v lodi 4-5 hod. Samozřejmě odkrvené, ale nevykuchané. Kuchat 150 makrel na lodi, blbost. 10,15-souhlas, ale vždy to není nutné.

    #70800
    Folda
    Člen
    (26 odpovědí)

    dík, takže hned odkrvit

    #70804
    respi
    Člen
    (1804 odpovědí)

    Folda napsal: dík, takže hned odkrvit

    :-)samozřejmě ,krev v rybě jako první podléhá hnil.procesu!!!

    #70811
    lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

    Folda napsal: dík, takže hned odkrvit

    vapno1 napsal: Aubi, vše je odvislé od teploty ovzduší. Teplota se dá zmírnit vodou v lorně, a vodu měnit.

    Dá sa tomu pomôcť aj tak, že do sáčkov, alebo vaničiek sa dá na noc voda do mrazákov a do rána pripravený ľad sa dá na čln do prepraviek na ich skladovanie do príjazdu do prístavu. Potom netreba ani meniť vodu. 😉

    #70883
    Folda
    Člen
    (26 odpovědí)

    díky:-D

    #70887
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Dnešná skúsenosť: Čo nebolo vykuchane, bolo na brehu vyhodene.

    Dnes bolo v Strednom Norsku 20°C

    #70985
    vapno1
    Účastník
    (445 odpovědí)

    stipko, odhaduji, že jste na lodi byli více než 4 hodiny a do lorny pralo Slunce.

    #71013
    Václav Sochor
    Účastník
    (224 odpovědí)

    I na počátku května to řešíme tak, že přes lodnu a ryby je pořád silný hadr namočený v mořské vodě. I když bylo někdy opravdu teplo, že jsme se na lodích svlékali z obleků, tak ryby byly v pořádku a netknuté.Makrely jsou ale daleko háklivější na teplo.

    #71025
    mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

    Makrely bereme az cestou domu nebo tesne nez se zacneme vracet je to jistota 🙂 jinak zalejvat vodou a hadr na bednu

    #71027
    kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

    Vodu v lorně měníme i několikrát a to tak, že ji vylejeme do lodi dáme novou a pak z lodi vypustíme. Mokrý hadr dáváme jen když je modro nebes a svítí plné slunce.8-)

    #71030
    mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

    nekdo dava i PETku s ledem, kdyz je jo vedro taky pouzivame

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 21)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...