Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 72 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 10 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 61. až 73. (celkem z 73)
  • Autor
    ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

kvlada napsal:

No nevím nevím,asi toho moc neumím.Letos po osmé a vlkouš,halibut zatím nic.Jezdíme na Averoi.Asi dělám něco špatně a to teorii mám načtenou.Snad letos.Není tu lítost, je mi v Norsku krásně.Jinak nachytáme opravdu dost,ale tyhle ryby se nám vyhýbají.Zdraví a na úspěšné návody se těším.Kvlada

Tak na Averoy se halibut chytit dá,byl jsem svědkem,jsou tam vhodná místa,fjord,ostrov a hned volné moře,ale “nahoře” je jich víc.Jedině že by paní Janka prozradila nějaká místa.Stejné je to s vlkouši,ve Finnmarku se chytí i když člověk nechce…….Za pět návštěv Aure jsem chytil jen jednoho.Pravdou ale je,že chytání na maso jsem provozoval velmi málo.Nahoře se dají chytit dobře na rippery.Snažím se o halibuty a on je tam vlkouš.To je signál,změnit místo.Ale můj největší halibut měl v sobě cca 60-ti cm vlkouše.Patrně si na netradiční místo pro vlkouše odskočil.:-)

Vlastně odplaval.

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Už se na ně teším, to bude zase komedie na lodi 😀

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Karty
    Účastník
    (26 odpovědí)

Faktem je, že o záběry koček na Soroya nebyla nouze. Ovšem počet proměněných záběrů byl tak dva z pěti. Problémem bylo proseknout jejich tvrdou tlamu i na poměrně malé vzdálenosti (hloubce) a to i s použitím pletenky. A i když se zdálo, že zásek sedí, tak po přitáhnutí kočky k lodi ryba opět vzala roha, protože byla jenom zakouslá do cáru masa a ten pak pustila. Prostě parádní zábava a adrenalin. S menšíma halibutama se dělo něco podobného, ale ty bylo nádherné sledovat, jak vyjíždějí až těsně pod loď a atakují nástrahu. Zajímavé bylo ovšem to, že se nám mnohokrát stalo, že halibuti lovili tuto nástrahu jakoby v hejnech a to pro nás bylo opravdu velkým zážitkem, protože se to dělo na dohled pod vodní hladinou pod lodí.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Samozrejme se da na Averoy chytit vlkous a i halibut… tech je tam cim dal vic,mam dojem, ze utikaji z farmy 🙂

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

tenhle byl chycen z mostu Atlanticke cesty!

mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

janka napsal:

Samozrejme se da na Averoy chytit vlkous a i halibut… tech je tam cim dal vic,mam dojem, ze utikaji z farmy

na to uz maji farmy, na vlkouse a nebo na halibuty?

chytnout vlkouse bych taky chtel,loni v Jostolen ho meli peknyho Nemci, ale kde ho chytli sem z nich nedostal.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

farma na halibuty

mira.sta
    Účastník
    (1494 odpovědí)

To sem netušil ze i haliky maji na farmách,

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

z te averojske je dodavaji do Kampa parku v Praze 😉 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 61. až 73. (celkem z 73)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...