Hasvik, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 23°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

lov vlkoušů

zdravim, chci se zeptat jaká technika(popřípadě jaká velikost,barva gum, nebo pilkrů) se Vám nejvíce osvědčila, a v jakých hloubkách je hledat?

Odpovědět

Hoď te sem ještě někdo fotky vlkouška, těch není nikdy dost 8-O

Asi takto?

Švédská trojka po Norsku....

JAKABO - Super fotka :)

Nemůžu si pomoct, ale ať má kočka dvě nohy, čtyry nohy nebo ploutve, tak je pořád fotogenická.:-D Supr fotky.

Nazdar kamarádi.

Ještě jsem tuto obludu na prutu neměl, takže letos, kdy se chystám konečně severněji ji na proutku očekávám.Teď k dotazu, jak se vlkouš filetuje, je to stejné jako tresky, nebo...?

Díky za info

Choď na youtube.com a vyhľadaj -fileting volffish. Je tam niekoľko

videí.Inak to isté ako treska,len kožu má hrubú-dobrá na rukavičky.

Filetuje se stejně, má výborné bílé maso. Je trochu houževnatější než u všech treskovitých ryb. Podle mně, jedna z nejchutnějších " norských " ryb. Kůži v každém případě stáhnout.

[citace]leiter napsal: Nazdar kamarádi.

Teď k dotazu, jak se vlkouš filetuje, je to stejné jako tresky, nebo...?

Díky za info[/citace]

Nejlepší a odzkoušený způsob: za hlavou a prsními ploutvemi obříznout kůži kolem dokola a potom klasickýma kleštěma štípačkama stáhnout od hlavy k ocasu jako propocenou rukavici. Pak teprve kuchat. Z kůže se svléknou i hřbetní a břišní ploutve a ocas, zůstane krásně růžovo-bílá ryba v celku.

Díky chlapi, že má super maso to vím, jen jsem měl strach z filetování.

Obavy jste rozptýlili.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.