Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 72 odpovědí. Do diskuze (29 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 10 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 73)
  • Autor
    Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Pavlik napsal:

ahoj tam ke komu jezdím já je problém že majitel neni rybář ale farmář, a o vodě toho moc nevi a neumi moc anglicky, takže moc neporadi, a nevim kde pořádně najít mapy mořského dna a vytipovat dobré lokality, a maso je lepší z tresky nebo makrely?

Nechápu. Jestli nejsi spokojen, změň místo, Norsko je v tomto ohledu země s dostatkem prostoru a možností.

Mapy dna – použij vyhledávací funkci tady v diskusi a zadej prostě 4 písmenka = mapy a enter ;o)

K poslední otázce – pokud to má být jako nástraha tak makrela je nr. 1, tresek žije v Norsku víc druhů, maso funguje na háčku tak že vytváří pachovou stopu, složka která je nejvíc cítit je tuk, takže od toho se odvíjí vhodnost tmavé a jednoskvrnné, nevhodnost obecné. Jinak pokud ulovíš mníka bělolemého (brosmu) tak je obvykle 1) nemožné ho pustit, neb má svůj plynový měchýř až v tlamě 2) plnej červů, což ho předurčuje k použití jako nástrahu – funguje výborně.

skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

TO:Pavlik http://kart.gulesider.no/ a odklikni SJOKART

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

zerp napsal:

Kiki čus. Už ladíš přednášku ? Těším se

Neboj se už ladím 😀

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Minulý rok na Vikne, hĺbka asi 50m pri kolmej skale, pilker 250g

červenej farby.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

pavlik
    Člen
    (13 odpovědí)

děkuji za všem za příspěvky a rady, akorát k té lokalitě, není to jih norska ale sever kousek pod Narvikem, naproti souostroví Lofoty, od nas cca. 3000 km( je to štreka ve 2 řidičích8-O)

otapa
    Účastník
    (308 odpovědí)

Ahoj Norci ,kočičky mě taky moc lákají.Nikdy jsem ji ve středním Norsku nechytil .Konkrétně konec fjordu Urke.

Dělám něco blbě a nebo v této části nejsou??

Díky Ota

Preparator
    Účastník
    (777 odpovědí)

Je to spíš náhoda a co já vím , tak fjord v Urke je docela hluboký, musel by jsi se tomu opravdu pověnovat a když pak za týden budeš mít dvě, tak je to úspěch jak prase 😀

Doršák
    Účastník
    (1115 odpovědí)

To Otapa: Několik let jsem po nich prahnul, studoval místní rady domorodců teorii i praxi.Výsledek byl ten, že jsem vždy spoustu dní z turnusu strávil pokoušením kočiček ve středním Norsku, pak jsem těch dní bez záběru těžce litoval.A stejně to dopadlo tak, že jsem si musel na kočičáky zajet na Soroy.Sever je prostě sever.Dle mého je to dole spíše dílo náhody, než cílený lov.

pavlik
    Člen
    (13 odpovědí)

dole na jihu je to asi spíš náhoda, ale já jezdím už pár let na sever ne přímo Soroy ale kousek od lofot,a tam by to už by to mělo jít:-D

pavel.v
    Účastník
    (137 odpovědí)

Z 10 zájezdů do středního Norska mám zatím jenom jeden úlovek vlkouše. Okolo jedné hodiny v noci na 80m hloubky za ponorkou směrem k Aure. Měli jsme na pilkru maso (makrela) a vzal červený peříčko velikosti 2cm na návazci. Měřil 99cm a udělal velkou radost celé posádce:-D

Raca
    Účastník
    (191 odpovědí)

Pavlik: No tak ve dvou pilotech máte co dělat,hlavně bacha,únava je svinstvo! Ale jinak si myslím,že v této poloze už máš slušnou šanci si vlkouška vylovit,tak hodně štěstí;-)

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Sám za sebe můžu říct, že už jsem kočku jednou viděl. A to kdysi v Aure. Nebyla velká ale byla. Doufám že letos na podzim na Senje dostanu do lodi nejenom vlkouše, ale hlavně vysněného halibuta. A jenom na okraj. V Aure chytil kolega z lodi i ďasa. Taky je jediný kterého jsem kdy viděl.

pavlik
    Člen
    (13 odpovědí)

ahoj, je to záhul ale brácha jezdí kamionem tak je docela vyježděnej on udělá tak 2/3 a já ten zbytek, ale nestřídáme se tak že ty musíš ujet 500 km a já 300 ale jsme domluvený že až jeden toho má dost tak řekne tomu druhýmu:-) a nikam moc nechvátáme a dáme si o den víc na cestu a vyspíme se bud ve stanu anebo na karimatce:-D

Harty
    Účastník
    (1247 odpovědí)

Na jihu jsou Vlkouši taky,v Lysefjordu jsem chytil čtyři za sebou během hodiny.A ani to nebylo cílený-náhoda.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 73)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...