Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Lov velkých mníků

Chtěl bych se zeptat zku?ených, kdy se do Norska vidat na velké mníky mořské. Sleduji tuto diskuzi a nabyl jsem dojmu, ?e nej termín je květen. Je má doměnka zprávná?

Odpovědět

Návazec je z devadesátky Platil Marine, forpas je cca 80cm a mezi hlavní šňůrou a karabinou se zátěží je cca metr a půl stejného monofilu..tohle se to nezamotá..:)

To Honza Dufek: dík! Jestli jsem to dobře pochopil, tak navíc "ztužíš" a osvětlíš i forpas fosforovou hadičkou.

Pro H.Dufka: se dívám, že to máš natvrdo bez možnosti povolení. Nevadí mníkovi, že tahá při záběru i olovo???

A ještě bych se rád zeptal, co děláš po záběru? Jestli čekáš s uvolněným multíkem nebo máš stále nepovoleno? Často čtu, že se neseká hned, ale musí se počkat na plynulý tah. Pokud však nepovolím, jak vyřešit problém s driftem? Nebudu mu to díky posunu lodi rvát z papuly???

Jo a prosímtě, jak velké háky jsou akorát na mníčka okolo metru? 5/0 nebo spíše větší?

Budu vděčný za každé info:-)

Honzo, nááádherní mníci!!! Klobouk dolů! Jakou barvu blikajícího světélka preferuješ? Myslíš, že na barvě záleží?

Se zásekem musíš počkat, i ten největší mník bere opatrně, ťuk, ťuk najednou je to jak vázka, ztěžkne to a to je ten pravej okamžik na zásek..olovo natvrdo nevadí,povol jen prutem..

Ahoj Honzo.

Poraď prosím, kam na Hitře na velké mníky.

Na Hitře by mne to také zajímalo. Jedeme už příští pondělí. Minulý rok se chytil Leng 101 a mořský úhoř kolem 150 cm.

Pán Dufek pozdravujem.

Vaše fotografie náväzca na mníka sú to pravé orechové čo na tomto webe stále hľadám. Uvítal by som stabilné okienka v ktorých by boli kreslené a fotografované systémy pre lov tých najviac chytaných druhov rýb v Nórsku. Samozrejme so všetkými technickými parametrami ako je dĺžka jednotlivých dielov náväzca, váha (pilkra, závažia), veľkosti háčikov a i. . Mal by to byť návod podľa ktorého by si každý zručný rybár dokázal takýto náväzec bez problémov vyrobiť. Krátky text o skúsenostiach so zverejnenými systémami by bol vítaný. Samozrejme aj odkazy na novinky súvisiace s morským rybolovom. Fotografie úlovkov potešia oči a zdvihnu hladinu adrenalínu ale...Kvalitných informácií nie je nikdy dosť , systémy sa vyvíjajú ale ryby sú čím ďalej tým viac skúsenejšie.

To je velice dobrý nápad založit vlákno kde by byla popsána výroba nástrah a systémů. Sám si například dělám pilkry za zlomek obchodi ceny. Určitě je spousta kutilů a o dobre nápady je potřeba se dělit.

to Sten76: kde na Hitře jste chytili toho úhoře? Neslyšel jsem, že by tam někdo před vámi úhoře chytil. Navíc takového macka! Foto nemáš?

To Salmon: Toho úhoře jsme nechytili my, ale naši kolegové co jeli myslím po nás v duben/květen 2009 s CA HITRA. Myslím, že to bylo někde u kameného majáku, když se z Grefsnesvagen objedou ty ostrůvky zprava mezi Frojou a Hitrou. Úhořů se na Hitře moc nevytáhlo. Vím jen o tomhle. Ten kluk s ním vyhrál soutěž o nejdelší rybu.

honza dufek: Honzo prosim jeste jednou - kdyz mnik zacne ohlodavat navnadu tak ji drzis natazenou a cekas az se do toho poradne zakousne nebo uplne povolis pletenku a nechas to vpodstate padat na dno?

Jak moc nechavas couhat hacky z navnady? mas nejaky tip na zmrazene makrely? Rychle se rozpadaji a navnada se "borti".

Diky za pomoc

..musím mu lehce povolit šňůru vzhledem k driftu, povolim naviják a nechám mu volno aby to dobral pořádně, hlavový háček píchnu makrele pořádně do hlavy a zadní háček jen lehce pod kůži a nechávám špičku koukat z ryby. Mníkovi to nějak obzvlášť nevadí, stalo se mi x-krát že mi po záseku spadl, nebyl zaseklý, hned jsem to povolil a on to vzal znovu.Jednoho mníka jsem takhle vydráždil až asi na pátý pokus.Na přichycení mražené makrely to chce měděný drátek.Dodělávám článek s fotkama o lovu mníků, kde budou všechny praktické tipy a rady..

Super Honzo! Diky za rady a uz se tesim na clanek! Ja zkousel hacky Circle hooks volne prychycene k navnade a nijak moc lepsi to nebylo, to spis ta vychytavka s trojhakem na obrtliku co sem daval Sim.

Jirka

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!