Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lov velkých mníků
- Toto téma obsahuje celkem 44 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Petr Novák a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#11450 10.5.2010 v 15:47
Návazec je z devadesátky Platil Marine, forpas je cca 80cm a mezi hlavní šňůrou a karabinou se zátěží je cca metr a půl stejného monofilu..tohle se to nezamotá..:)
#11451 10.5.2010 v 15:50#11452 10.5.2010 v 15:51To Honza Dufek: dík! Jestli jsem to dobře pochopil, tak navíc “ztužíš” a osvětlíš i forpas fosforovou hadičkou.
#11453 10.5.2010 v 15:56Pro H.Dufka: se dívám, že to máš natvrdo bez možnosti povolení. Nevadí mníkovi, že tahá při záběru i olovo???
A ještě bych se rád zeptal, co děláš po záběru? Jestli čekáš s uvolněným multíkem nebo máš stále nepovoleno? Často čtu, že se neseká hned, ale musí se počkat na plynulý tah. Pokud však nepovolím, jak vyřešit problém s driftem? Nebudu mu to díky posunu lodi rvát z papuly???
Jo a prosímtě, jak velké háky jsou akorát na mníčka okolo metru? 5/0 nebo spíše větší?
Budu vděčný za každé info:-)
#11454 10.5.2010 v 16:04Honzo, nááádherní mníci!!! Klobouk dolů! Jakou barvu blikajícího světélka preferuješ? Myslíš, že na barvě záleží?
#11456 10.5.2010 v 16:44Se zásekem musíš počkat, i ten největší mník bere opatrně, ťuk, ťuk najednou je to jak vázka, ztěžkne to a to je ten pravej okamžik na zásek..olovo natvrdo nevadí,povol jen prutem..
#11466 11.5.2010 v 7:19Ahoj Honzo.
Poraď prosím, kam na Hitře na velké mníky.
#11481 11.5.2010 v 14:35Na Hitře by mne to také zajímalo. Jedeme už příští pondělí. Minulý rok se chytil Leng 101 a mořský úhoř kolem 150 cm.
#11490 11.5.2010 v 17:20Pán Dufek pozdravujem.
Vaše fotografie náväzca na mníka sú to pravé orechové čo na tomto webe stále hľadám. Uvítal by som stabilné okienka v ktorých by boli kreslené a fotografované systémy pre lov tých najviac chytaných druhov rýb v Nórsku. Samozrejme so všetkými technickými parametrami ako je dĺžka jednotlivých dielov náväzca, váha (pilkra, závažia), veľkosti háčikov a i. . Mal by to byť návod podľa ktorého by si každý zručný rybár dokázal takýto náväzec bez problémov vyrobiť. Krátky text o skúsenostiach so zverejnenými systémami by bol vítaný. Samozrejme aj odkazy na novinky súvisiace s morským rybolovom. Fotografie úlovkov potešia oči a zdvihnu hladinu adrenalínu ale…Kvalitných informácií nie je nikdy dosť , systémy sa vyvíjajú ale ryby sú čím ďalej tým viac skúsenejšie.
#11491 11.5.2010 v 17:27To je velice dobrý nápad založit vlákno kde by byla popsána výroba nástrah a systémů. Sám si například dělám pilkry za zlomek obchodi ceny. Určitě je spousta kutilů a o dobre nápady je potřeba se dělit.
#11503 11.5.2010 v 20:51to Sten76: kde na Hitře jste chytili toho úhoře? Neslyšel jsem, že by tam někdo před vámi úhoře chytil. Navíc takového macka! Foto nemáš?
#11516 12.5.2010 v 10:15To Salmon: Toho úhoře jsme nechytili my, ale naši kolegové co jeli myslím po nás v duben/květen 2009 s CA HITRA. Myslím, že to bylo někde u kameného majáku, když se z Grefsnesvagen objedou ty ostrůvky zprava mezi Frojou a Hitrou. Úhořů se na Hitře moc nevytáhlo. Vím jen o tomhle. Ten kluk s ním vyhrál soutěž o nejdelší rybu.
#13820 1.9.2010 v 5:45honza dufek: Honzo prosim jeste jednou – kdyz mnik zacne ohlodavat navnadu tak ji drzis natazenou a cekas az se do toho poradne zakousne nebo uplne povolis pletenku a nechas to vpodstate padat na dno?
Jak moc nechavas couhat hacky z navnady? mas nejaky tip na zmrazene makrely? Rychle se rozpadaji a navnada se “borti”.
Diky za pomoc
#13821 1.9.2010 v 8:03..musím mu lehce povolit šňůru vzhledem k driftu, povolim naviják a nechám mu volno aby to dobral pořádně, hlavový háček píchnu makrele pořádně do hlavy a zadní háček jen lehce pod kůži a nechávám špičku koukat z ryby. Mníkovi to nějak obzvlášť nevadí, stalo se mi x-krát že mi po záseku spadl, nebyl zaseklý, hned jsem to povolil a on to vzal znovu.Jednoho mníka jsem takhle vydráždil až asi na pátý pokus.Na přichycení mražené makrely to chce měděný drátek.Dodělávám článek s fotkama o lovu mníků, kde budou všechny praktické tipy a rady..
#13831 1.9.2010 v 13:08Super Honzo! Diky za rady a uz se tesim na clanek! Ja zkousel hacky Circle hooks volne prychycene k navnade a nijak moc lepsi to nebylo, to spis ta vychytavka s trojhakem na obrtliku co sem daval Sim.
Jirka
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lov velkých mníků