Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Lov Polacků na přívlač

« Předchozí 1 2 3 Další »
Nezby
12.06.2012 ID: 524903

ch se dozvěděl něco o chytání polacků na přívlač v hloubkách 20-30metrů mezi ostrůvky. Zajímají mě věci typu za použít vlasec či šňůru, popř. průměr. Jaké nástrahy a různé poznatky z lovu. Děkuju za spolupráci

0
Odpovědět
Petr ŠEBESTA
14.06.2012 ID: 1040079

tady se debatuje o polacích na přívlač. Tady moc často dvě ryby neulovíš :) :-E :-D

0

Odpovědět

mara45
14.06.2012 ID: 1040081

Na polaky používáme pruty do 60g.Krásně na nich poznáš záběr.Na těžší hlavičky mám 100g,ale to už není takový.Zase je super na chytání se šňůrou.

0

Odpovědět

pavel
14.06.2012 ID: 1040083

rozhodne jak píšou kluci,do 60g prút postačuje...já sem používal i 10-30, ale sem se vrátil na30-60g.na ten jemnejší je to hežščí zážitek ale zas je problém zadržet polacka pred chaluhama...

0

Odpovědět

Jostolen
14.06.2012 ID: 1040088

[citace]Nezby napsal:

A ještě bych se chtěl zeptat na jaký pruty chytáte páč přemýšlím o sumcáku co má vrhací zátěž 200-500g tak jestli to není na polacky moc brutální prut.[/citace]

Příliš tvrdý prut na polaky nedoporučuji. Já už několik let používám poměrně měkký prut (cca 60-80g) a vlasec 0,3 až o,4. Nástrahy Relax-medovky 3´´ nebo úhoříky jig 28-32g

0

Odpovědět

petras
14.06.2012 ID: 1040089

[citace]jigin napsal:

rozhodne jak píšou kluci,do 60g prút postačuje...já sem používal i 10-30, ale sem se vrátil na30-60g.na ten jemnejší je to hežščí zážitek ale zas je problém zadržet polacka pred chaluhama...[/citace]

Poslal jsem SZ s adresou,došla?

0

Odpovědět

Harty
14.06.2012 ID: 1040092

Tento rok jsem opět vyzkoušel návazec ze silonu a fluorocarbonu a po jednom dni jsem opět chytal jenom na šňůru.Nevidím v tom žádnou výhodu,snížím pevnost a další uzel navíc.Používám šňůru Whiplash Crystal 0,15mm 18,9kg.Zkuste ji přetrhnout a je takřka neviditelná.Prut to je věc názoru a typu nástrahy.Já používám 80-120g protože nejvíce vláčím pilkříky 40-80g a cílem je házet co nejdále.

0

Odpovědět

Červený Jndřich
14.06.2012 ID: 1040100

[citace]Harty napsal: Tento rok jsem opět vyzkoušel návazec ze silonu a fluorocarbonu a po jednom dni jsem opět chytal jenom na šňůru.Nevidím v tom žádnou výhodu,snížím pevnost a další uzel navíc.Používám šňůru Whiplash Crystal 0,15mm 18,9kg.Zkuste ji přetrhnout a je takřka neviditelná.Prut to je věc názoru a typu nástrahy.Já používám 80-120g protože nejvíce vláčím pilkříky 40-80g a cílem je házet co nejdále.[/citace]Ahoj s touto šňůrou jsem ještě nechytal a chtěl bych jí zkusit.Přemýšlím o průměru tak 0.8,0.10mm.Nosnost na lehkou vláčku je dostačující.Jak se šňůra chová?Jak řeže vodu?Co uzlíky nekloužou?Používáš jí jen na moři nebo i u nás a co na ní chytáš?Dík.Jindřich.

0

Odpovědět

ZM
15.06.2012 ID: 1040104

Na šňůry Whiplash Crystal několik let chytám.Jestli je neviditelná pro ryby nevím,pro mě viditelná je a spíše je výhodou její světlá barva,která je předpokladem trvalejšího úspěchu lehčího vláčení na moři.Musí se počítat s tím,že za chvíli se transparentní barva přemění na ušmudlanou bílou a ůdajná průsvitnost je v nenávratnu.Průměr neodpovídá,je o něco silnější,uzlíky nekloužou,nemotá se.Kde to jde,chytal bych na bezbarvý vlasec.

0

Odpovědět

Ludek Višinský
15.06.2012 ID: 1040117

Na polaky jemný proutek Tica 40-80g stačí a je to požitek

0

Odpovědět

pavel
15.06.2012 ID: 1040148

loni tenhle prutek mnel kamarát na člunu a pár krát sem snim chytal, fakt skvelá akce a príjemné chytáni a myslim že je i za rozumnou cenu...ja mám speed mastre od shimana , letos sem odvláčel s magnou od balzeru nová ale starší model, jinak max spokojenost až na to že je na sladkú vodu a po príjezdu domú sem mnel zelený očka8-O

0

Odpovědět

pavel
15.06.2012 ID: 1040149

mne se fluocarbon taky moc neosvedčil má nízkou uzlovou i celkovou pevnost a je potreba použít vetší prúmery a na počtu záberu to nebyl žádnej rozdíl akorát mi padlo více ryb když sem je potreboval zadržet i s jigmi....

0

Odpovědět

Harty
17.06.2012 ID: 1040243

[citace]Ahoj s touto šňůrou jsem ještě nechytal a chtěl bych jí zkusit.Přemýšlím o průměru tak 0.8,0.10mm.Nosnost na lehkou vláčku je dostačující.Jak se šňůra chová?Jak řeže vodu?Co uzlíky nekloužou?Používáš jí jen na moři nebo i u nás a co na ní chytáš?Dík.Jindřich.[/citace]Nechytal jsem z lepší šňůrou.Protože je dražší,tak jsem hned nekupoval menší průměr.To se změní příští rok.Přemýšlím o0,06 nebo0,08mm.Ta 0,06 má pevnost 10,6kg,to jiné šňůry mají takovou pevnost v průměru mnohem větším.

0

Odpovědět

Kliknis
17.06.2012 ID: 1040245

2 Harty

Dáváš ještě na tak slabou šňůru taky vlasec?? Nebo už pletenku napřímo s nástrahou??

0

Odpovědět

Harty
17.06.2012 ID: 1040246

[citace]kliknis napsal:

2 Harty

Dáváš ještě na tak slabou šňůru taky vlasec?? Nebo už pletenku napřímo s nástrahou?? [/citace]Jak už jsem psal dříve používání sil. nebo fluo. návazce na kvalitní tenkou šňůru je blbost.To můžu rovnou chytat na vlasec a ušetřím plno peněz.Také jsem vyzkoušel ty návazce ,jak tady někteří propagují .Na hloubku OK.,ale na vláčku na moři pí.......

0

Odpovědět

Kliknis
17.06.2012 ID: 1040248

[citace]Harty napsal: kliknis napsal:

2 Harty

Dáváš ještě na tak slabou šňůru taky vlasec?? Nebo už pletenku napřímo s nástrahou??

Jak už jsem psal dříve používání sil. nebo fluo. návazce na kvalitní tenkou šňůru je blbost.To můžu rovnou chytat na vlasec a ušetřím plno peněz.Také jsem vyzkoušel ty návazce ,jak tady někteří propagují .Na hloubku OK.,ale na vláčku na moři pí.......[/citace]

Já myslel kvůli vázkám víš, abys to líp vyndal. Ale asi to praskne v pohodě v uzlíku u nástrahy viď..

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.