na dotaz z aktualnich informaci zakladam nove tema, aby se to nepletlo.
O lovu platyzu uz jsme nekolikrat psali, proto kopie casti stare diskuze
Nedávno jsem viděl videoklip,jak němečtí rybáři chytají platýze.Bohužel nebylo vidět na jakou návnadu.Máte li někdo zkušenost s takovým rybolovem podělte se .Dík za info F
Napsal Petr1K
před 1570 dny Platýze chytáme moc rádi. Je to relax hlavně z loďky, když přijde slunečné počasí a hladina je jak olej. Rovněž když začne foukat vítr a nedá se vyjet. Chytáme na červy, nevím jak se jmenují. Červa chytneš - vykopeš při odlivu na písečné mělčině, je v díře tam kde na povrchu je hromádka vyhrabanýho materiálu. Rýčem podryješ hromádku v hloubce asi 30cm a sleduješ "rychle" cestu chodbičky na jejímž konci je červ podobný velké rousnici jehož jedna polovina je "chlupatá". Není problém nachytat stovku červů za něco málo nad hodinu. Rýč v Norsku vyjde na 600Kč :)
Platýze jsme chytali asi na 50m hloubce z zakotvené loďky v místech kde bylo písečné dno. Osvědčil se návazec s "koncovím" olůvkem. Jako na kapra :)
Brali téměř nepřetržitě, úlovky i 60cm, zabrala dokonce i "kočka"
poděkování patří Holanďanům, kteří nás to naučili a ukázali místo
Napsal Marty
před 1569 dny A ze břehu se daj taky chytat?Nebo to musí bejt taková hloubka?
Napsal Petr1K
před 1569 dny já je chytal ze zoufalosti i ze břehu kde bylo pár metrů ale méně úspěšně a hlavně byli malí.
jinak jsme je chytali u CK Eden na Hitře na konci mola. ©li tam hlavně menší, ale chytili se vždy i jeden přes bednu velký. Tam byla hloubka asi 35metrů
frisbee napsal:
hmm, tak tímto bych se snad ani nechlubil...[/citace]
Taky nevidim problem v jinem "zpusobu lovu", pokud to mistni podminky a zakony dovoluji. Jiz myslim indiani lovili ryby lukem, nebo puvodni obyvatele Noveho Zelandu kopim. Coz je podle mne tohle dost podobny zpusob, pouze s vyuzitim modernich technologii.