Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)
  • Autor
    frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

Lovíte někdo ve stř. Norsku na smáčky? A jaká velikost, případně barva se vám osvědčila?

storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

Mořské smáčky 10-15cm jsem velmi těžko scháněl. Letos se to povedlo a můžu říct, že jsem si královsky zachytal. Když ryby normálně tahají, tak chytám spíše na přírodní barvy. Používám hlavy 30g+ , není nutné tam dávat víc, protože smáčci jdou skvěle ke dnu.

storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

A když moc ryby neberou tak tam dávám spíš agresívní barvy jako je červená nebo žlutá. Když to nastražuješ tak to vypadá jako živá /mrtvá/ ryba. Doporučuji vyzkoušet. Tahají na to veškeré ryby dny Keler, Polack, Halibut…

mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

ahoj storm,můžeš mi říct,pokud to není tajný,kde se dají tito smáčci koupit?chtěl bych to příští rok vyzkoušet taky,předem dík

storm
    Účastník
    (104 odpovědí)

já je mám z topfishing.eu

http://www.topfishing.eu/ripery/

Glum
    Účastník
    (183 odpovědí)

Mě by zajímalo vedení této nástrahy, chytá se s ní stejně jako s ryperem?

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Možný způsoby nastražení a vedení jsou v tématu – Nástrahy,návnady,finty

spring
    Účastník
    (119 odpovědí)

Na smáčky jsem chytal letos na podzim, ale neřekl bych, že je to úspěšnější než klasika twister / ryper. Naopak vláčecí pilkr je pravej mazec!

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

To spring: nejdůležitější bude ale asi způsob vedení nástrahy. Mě se s vláčecíma pilkrama právě moc nedařilo. Někde dělám chybu:-( Jaký je Tvůj nej způsob vedení? A jaké gramáže u Tebe vítězí?

Miroslav Druga
    Člen
    (116 odpovědí)

To Salmon. Ak ťa zaujíma môj spôsob, tak mne sa najviac osvedčilo, po nahodení nechať padnúť pilker na dno a potom cestou k člnu ho prerušovane dvíhať ( 2-3m) nad dno a nechať ho opäť klesnúť.( obecné tresky ). Stále je potrebné udržiavať kontakt s pilkrom. Druhý spôsob, hlavne pri love polackov z člna v relatívne plytkej vode (10-15m) nad trávami sme pilkre ťahali hneď po dopade na hladinu a z času na čas na moment prerušili navíjanie. Ryby štartovali na prívlačový pilker zo spodu, keď ho mali nad hlavou.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

To Mirer: dík:-)

bocman
    Účastník
    (86 odpovědí)

To Mirer:Jaké barvy jste používali,a jakou gramáž měli ty pilkříky.

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

To Mirer: Takto chytáme halibuty ve Finmarku, navíjet a náhle přestat, to na ty potvory platí, překvapuje mě, ža i polacky funguje stejná strategie! Hold dravci jsou dravci.

Miroslav Druga
    Člen
    (116 odpovědí)

To Bocman, to Fish. Chlapci pozrite sa na tému Titran, tam som spomínal okolo vláčenia toho viac. Čosa týka najlepšej nástrahy, bol to jednoznačne mini pilker nórskej výroby strieborno- modrý o gramáži 40 a 60g. Kupovali sme ich v Nórsku, v niektorom z obchodíkov medzi Froyou a Hitrou. Iné farby neboli zďaleka tak úspešné.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (celkem z 14)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(180)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...