Lovíte někdo ve stř. Norsku na smáčky? A jaká velikost, případně barva se vám osvědčila?
Lovíte někdo ve stř. Norsku na smáčky? A jaká velikost, případně barva se vám osvědčila?
Mořské smáčky 10-15cm jsem velmi těžko scháněl. Letos se to povedlo a můžu říct, že jsem si královsky zachytal. Když ryby normálně tahají, tak chytám spíše na přírodní barvy. Používám hlavy 30g+ , není nutné tam dávat víc, protože smáčci jdou skvěle ke dnu.
Odpovědět
A když moc ryby neberou tak tam dávám spíš agresívní barvy jako je červená nebo žlutá. Když to nastražuješ tak to vypadá jako živá /mrtvá/ ryba. Doporučuji vyzkoušet. Tahají na to veškeré ryby dny Keler, Polack, Halibut...
Odpovědět
ahoj storm,můžeš mi říct,pokud to není tajný,kde se dají tito smáčci koupit?chtěl bych to příští rok vyzkoušet taky,předem dík
Odpovědět
Mě by zajímalo vedení této nástrahy, chytá se s ní stejně jako s ryperem?
Odpovědět
Možný způsoby nastražení a vedení jsou v tématu - Nástrahy,návnady,finty
Odpovědět
Na smáčky jsem chytal letos na podzim, ale neřekl bych, že je to úspěšnější než klasika twister / ryper. Naopak vláčecí pilkr je pravej mazec!
Odpovědět
To spring: nejdůležitější bude ale asi způsob vedení nástrahy. Mě se s vláčecíma pilkrama právě moc nedařilo. Někde dělám chybu:-( Jaký je Tvůj nej způsob vedení? A jaké gramáže u Tebe vítězí?
Odpovědět
To Salmon. Ak ťa zaujíma môj spôsob, tak mne sa najviac osvedčilo, po nahodení nechať padnúť pilker na dno a potom cestou k člnu ho prerušovane dvíhať ( 2-3m) nad dno a nechať ho opäť klesnúť.( obecné tresky ). Stále je potrebné udržiavať kontakt s pilkrom. Druhý spôsob, hlavne pri love polackov z člna v relatívne plytkej vode (10-15m) nad trávami sme pilkre ťahali hneď po dopade na hladinu a z času na čas na moment prerušili navíjanie. Ryby štartovali na prívlačový pilker zo spodu, keď ho mali nad hlavou.
Odpovědět
To Mirer:Jaké barvy jste používali,a jakou gramáž měli ty pilkříky.
Odpovědět
To Mirer: Takto chytáme halibuty ve Finmarku, navíjet a náhle přestat, to na ty potvory platí, překvapuje mě, ža i polacky funguje stejná strategie! Hold dravci jsou dravci.
Odpovědět
To Bocman, to Fish. Chlapci pozrite sa na tému Titran, tam som spomínal okolo vláčenia toho viac. Čosa týka najlepšej nástrahy, bol to jednoznačne mini pilker nórskej výroby strieborno- modrý o gramáži 40 a 60g. Kupovali sme ich v Nórsku, v niektorom z obchodíkov medzi Froyou a Hitrou. Iné farby neboli zďaleka tak úspešné.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...