Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Lov na přirozenou nástrahu

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Luboš
    Člen
    (45 odpovědí)

Zdravím všechny :-D.

Letos bych se chtěl v Norsku zaměřit na lov s přirozenou nástrahou. Cílová ryba treska a halibut.

Do Norska jedu po čtvrté a na předešlých výpravách jsme hlavně vláčeli a pilkrovali na umělé nástrahy. S lovem na přírodní nástrahy nemám mnoho zkušeností, snad jen na mníkovce (cáry masa na koncové montáži).

Mne však zajímá lov s celou rybou(např.malou treskou tmavou).

Našel jsem několik způsobů, jak ji nastražit:

1. dvouháčková montáž (velký trojháček a smaček) na smaček se chytne malá treska tmavá, která přiláká velkého jedince

2. koncová zátež a nad ní dvojháčková montáž, ke které je přichycena malá treska tmavá

3. jigová hlava Balzer GIANT Jighead DEAD

S kterou z těchto možností (nebo jinou) máte nejlepši zkušenost ???

Děkuji za radu a případné typy 8-)8-)8-)

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

Ahoj osobně mám takhle nachytáno dost tresek obecných. Je dobré tresky tmavé nebo sledě atd . vytáhnout a usmrtit jelikož v Norsku je lov na živou nástrahu zakázáno. Když použiješ na návazci 2 kelírky tak je dobré dát lehčí pilkr ,aby se zbytečně nepřeťežoval prut. Normálně pilkrovat a treska ti to sebere raz dva 😎

S baitheadem jsme také chytali a to tak,že prut do držáku a povedli se i halibuti do 1m a i mníci. Hodně dobré např. na kočky seříznout filátko na jig na přivlač super a vezme to i halibut. Takže maso zkus určitě 😎

MP
    Účastník
    (143 odpovědí)

Na velké tresky a halibuty jedině osvědčený “norský způsob”. Tedy nerez pilkr 500-600 g, do horního očka červenou papriku, pilkrovat ve 15-20-ti metrech, když to ztěžkne (malý keler) tak to pustit na 50-60 m (tak 5-10 m nade dno) a je to tutovka. Chytáš vlastně na živou rybu. Dobrý je nerez pilkr se dvěma trojháky, docela často nebyl keler chycen na paprice, ale na horním trojháku. Pokud budeš chytat na cár masa (používám jen na vlkouše), doporučuji vždy pořádně přidělat slabým drátkem, se zásekem nijak nespěchat, a nejvíce se mi osvědčila obyčejná jigová hlavička cca 70 g. Hodně štěstí. Michal

Zábal Jan
    Člen
    (78 odpovědí)

já mám dobré zkušenosti s jingovou hlavou Balzer Giant Jigheat

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Lov na přirozenou nástrahu

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...