Hasvik, NO
temperature icon 5°C
slabé mrholení a déšť
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Loppa Bergsfjord 2018

Dnešní lov neměl chybu, obrovské hejna tresek na šelfu kolem Sildy, přověřili naše bicepsi, myslím,že to zítra ucítíme.

Odpovědět

Další výjezd na šelf  opět nezklamal, ryb je tolik, že nástraha většinou nedopadne ani na dno, největší ryba dneška 147cm 27kg, ryby jsou stále plné jiker,  myslím, že se budou velké trasky lovit až do konce dubna. Kdyby někdo chtěl vyzkoušet lov Skrei na Loppě, tak máme volné termíny.

Po několika dnech strávených na chatě, kdy nám počasí moc nepřálo jsme opět vyjeli a zase jsme si skvěle zachytali, tresky jsou stále v obrovských hejnech okolo šelfu.

Toto jaro je na tresky opravdu bohaté, ryb je tolik, že rybáři přemýšlí co dát za nástrahu, aby to pořád nebralo.

Počasí se dnes trochu vylepšilo a kluci mohli vyjed na moře, tresek je pořád spousta a povedli se i halíci.

Ahoj všem, aktuálně z Berngsfjordu! Moře se začíná pomalu ale jistě oteplovat a je to znát i na rybách. Každá party která tu za poslední 3 týdny lovila si domu odvezla pěkného halibuta, a za zmínku stojí i keller 128cm!!

Ten keler se vyvedl.Gratuluji.

Kamarád Míla(nerybář) přijel na pár dní a měl jediný cíl, ulovit pěkného haibuta. Vzal jsem ho na plošinu v okolí Sildy a myslím, že odjede spokojený :)

Já myslím,  pojede domů nadšený. Cíl splněn na 100%

Po studeném a propršeném červnu si na Loppě užíváme krásných slunečnýc dnů.

Dnes kluci nachytali krásné okouny.

a jak kousou halici?

S ochlazením začali být ryby aktivnější tresky a keleři berou  velice dobře na šelfu. Včera chytil náš host halibuta 30kg a okouna 5kg.

Vypadáto, žě halíkům začíná chutnat, halibuta 153 cm ulovila mladá rybářka na 140 metrech na pilkr.

Zdravím,

jak jste daleko s náborem lidí.Pokud bych si dal vše ve firmě rychle do kupy rád bych jel. Byl jsem v Norsku asi 40x . Jsem plně vybaven, echolot s GPS a mořskými mapami celého Norska. Jezdím každý rok 2x, ale letos bohužel nemohu dát dohromady lidi. Měl jsem zarezervovanou chatku pro tři lidi na sorroyu, tak to budu muset pustit.

díky za odpověď

Luboš Špindler

spindler.l@iol.cz

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.