Omlouvám se poslední dny jsem teď neměl čas na forum. Nicméně musím říct, že letošní podzim stál opravdu za to a to co se týče ryb tak samotného počasí. Cílená ryba byl halibut a podařilo se celkem chytnout něco kolem 150ks halibuta s největší rybou 86,1kg, což už něco vypovídá. Dlouho jsem tak super rybařinu nezažil a úlovky ostatních druhů se také dostavily . Ale nikdo jim moc nevěnoval takovou pozornost jako právě halíkům. Ukázalo se, že ryby nejlépe reagovaly na hloubkách 20-40m na písečných plotnách a v určitých hodinách se záběry dost navýšili a začaly kousat jako divocí. Měl jsem tu možnost vyzkoušet všechny možné podmínky jako příliv/odliv, den/noc, silný proud/0 drift, guma/maso a hlavně dost času na samotný rybolov. Co se mi velmi osvědčilo tak byl návazec Savagear Nordic Bait Fish Halibut 500g s jedním circlehookem a jako nástraha keler . Absolutní kvalita a funkčnost mohu všem doporučit !
Gumové nástrahy sice také nějaké placky přesvědčily, ale ryby na ně nereagovaly skoro vůbec, jelikož obrovoské množství kelerů na mělčinách jim sloužilo jako přecpaná lednice rovnou vedle gauče v obýváku :) Halíci tím pádem měli excelentní formu a každý byl krásně vysoký a vypasený na zimu.
Závěr letošní sezony se extrémně povedl a těším se už na příští rok . Otázka kdy tam budu ještě časem upřesním, ale na 300% vím, že tam nevyrovnané účty z jara v podobě tresky 30kg+.
Koho by zajímalo více deatilů o rybolovu, lodích, ubytování atd. napište sem a zodpovím cokoliv já nebo Hynek . Více o Loppě budu mluvit na nadcházejícím srazu v Praze v Hlubočepích a vypadá to, že stvořím i nějaký článek sem na web .
Pokud by se zde našel někdo, kdo by si rád se mnou zachytal v příštím roce tel:723642506 zavolejte...Kiki