Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Loppa Bergsfjord 2017

Tak a je to tady ! Dnes cca za 2h vyrážíme směr Loppa na lov velkých Skreiů a Halibutů . Cesta bude skutečné dobrodružství a hlavně plná sněhu :) Vyhlídky co se týče ryb vypadají více než dobře , jelikož už jsem  viděl fotky ryb i přes 30kg od profíků tak si myslím , že pokud nám to počasí dovolí , tak si každý z nás zcela jistě chytne nějaký ten osobáček. Řekl jsem , že letos chci chytnout tresku 35kg+ a doufám ,že se to aspoň někomu z naší party podaří . Krabice plná gumových nástrah od velikosti 30cm a někdy i 50cm je zcela nutností a moc se těším i na vláčku na mělčinách . Kočky budou skvělým odpočinkem s lehčím vybavením po bagrovaní  na hloubkách . Jen aby to počasí vyšlo ..... těšte se na fotky a samozřejmě s reporty aktuální situace . MĚJTE SE A DRŽTE NÁM PALCE :) . Kikibut

Odpovědět

Zdar rybáři . Včera jsem se pokoušel vložit fotky, ale nějak se to nedařilo . Už pomalu balíme, jelikož v neděli máme odjezd a potřeba zde připravit pár věcí na dlouhou zimu . Nicméně včera se nám umoudřil konečně vítr a tak nezbylo nic jiného než vyjet na písky a po delší pauze zjistit stavy revíru :D . Ryby už jsou méně aktivní a chystají se na zimu . Koukněte na tu krásnou barvu ploutví ! Smlsnul si kelera a bojoval jako o život . Super zážitek si skoro denně chytnout takovou rybu .

Pěkný halík. Ale kluci nejvetsi ryby se chytaji posledni minutu zájezdu říká to 9 Jakubů z deseti 😜😜😜 . Do neděle je ještě času habakuk

Teď měl psal Kiki, že už je pod Stockholmem. Cesta ubíhá dobře, ale táhnou to ve dvou řidičích, což je hodně náročný.

Kiki očekávám pár slov závěrem. Jak hodnotíš závěr sezóny? Co plány na příští sezónu, kdy tam budeš ty, rád bych si s tebou zachytal.

Chtel jsem se zeptat, je na tech fotkach Petr Cajnak?

jde o pana IVO SKLENÁŘE

No nevím, taky bych řekl, že to je Petr Čajňák se kterým nemám moc dobré zkušenosti. A určitě bych s ním do Norska nejel..

Už s jistotou- je to Petr Čajňák..

Omlouvám se poslední dny jsem teď neměl čas  na forum. Nicméně musím říct, že letošní podzim stál opravdu za to a to co se týče ryb tak samotného počasí. Cílená ryba byl halibut a podařilo se celkem chytnout něco kolem 150ks halibuta s největší rybou 86,1kg, což už něco vypovídá. Dlouho jsem tak super rybařinu nezažil a úlovky ostatních druhů se také dostavily . Ale nikdo jim moc nevěnoval takovou pozornost jako právě halíkům. Ukázalo se, že ryby nejlépe reagovaly na hloubkách 20-40m  na písečných plotnách a v určitých hodinách se záběry dost navýšili a začaly kousat jako divocí. Měl jsem tu možnost vyzkoušet všechny možné podmínky jako příliv/odliv, den/noc, silný proud/0 drift, guma/maso a hlavně dost času na samotný rybolov. Co se mi velmi osvědčilo tak byl návazec  Savagear Nordic Bait Fish Halibut 500g s jedním circlehookem a jako nástraha keler . Absolutní kvalita a funkčnost mohu všem doporučit !

Gumové nástrahy sice také nějaké placky přesvědčily, ale ryby na ně nereagovaly skoro vůbec, jelikož obrovoské množství kelerů na mělčinách jim sloužilo jako přecpaná lednice rovnou vedle gauče v obýváku :) Halíci tím pádem měli excelentní formu a každý byl krásně vysoký a vypasený na zimu.

Závěr letošní sezony se extrémně povedl a těším se už na příští rok . Otázka kdy tam budu ještě časem upřesním, ale na 300% vím, že tam nevyrovnané účty z jara v podobě tresky 30kg+.

Koho by zajímalo více deatilů o rybolovu, lodích, ubytování atd. napište sem a zodpovím cokoliv já nebo Hynek . Více o Loppě budu mluvit na nadcházejícím srazu v Praze v Hlubočepích a vypadá to, že stvořím i nějaký článek sem na web .

Pokud by se zde našel někdo, kdo by si rád se mnou zachytal v příštím roce tel:723642506 zavolejte...Kiki

Aktuální foto ze zpracovny ryb v Bergsfjord, místní rybáři chytají halibuty na long line v prosinci, největší halibut měl 150kg, jeden kůtr prý přivezl 2 tuny halibutů naráz.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!