Hasvik, NO
temperature icon 4°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 9°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
zataženo

Loppa -Begsfjord

I v předvánočním shonu je dobré si trochu zavzpomínat na letošní rok a hezké dny na "severu". Na přelomu  června a července  tam příroda doslova kouzlila zázraky. Během 14 dní  neskutečně rychle vyrostl všude kolem chaty kontryhel,místy se objevila pravá divoká pažitka a rebarbora a množství různých kytek které ani neznám.Spolu s nádherným počasím  a krásnými halíky  to byl neskutečný zážitek.

Odpovědět

Jakého jste měli největšího halibuta?

To Cheban, viděl jsem, že prodáváš pilkrovací pruty. To už jako končíš s mořským rybolovem?

Byl jsem již 15 x ve středním Norsku ,začínal jsem makrelami na Korlinu,podařilo se mi v roce 2005 nachytat na Korlinu dvě bedny lososů, nachytat hodně tresek,polaků a dalších na Titranu,Froye,Hitře,Stalvice,Roanu a vloni jsem si konečně splnil sen vyzkoušet konečně "Sever". Možná nekončím úplně ale s pilkrováním už nepočítám. Proto jsem pilkrovací pruty prodal.

Přeji všem "Norkům"  hodně krásných rybářských zážitků na  nadherných vodách Norska.

Klukům se povedli krásní okouni na 285m

Pozdrav z Loppy - je tu horko jako krava - opravdu , vcera na Nordkapp 27 stupnu

dnes proběhla koupel v mori protoze to proste neslo , ryby : kdo hleda ten najde a doslova masakr ryb na mori , za 4 hodiny pres 15 metrovejch ryb a to zadny závody a vse na jemne pruty , takze relax

To není možný. Opravdu vám berou i v tom horku? Přidej nějakou fotku prosím, jedeme tam příští týden. Prahnu po každé informaci.

jsem na Sandlandu a je to hodne spatny. povedli se mi akorat krasni okounici viz vyse ale tresky odjeli nekam daleko na more uz pred 14 dny a obcas se nekomu povede nahodny zaber a stejne je to i s halibutem.  Chytaji se akorat salatovy keleri, lumbove a kocky. Voda ma mistama i 16 stupnu a vcera jsem si pripadal ze chytam nekde na Jadranu. Proste ty ryby to nedavaji a neni se cemu divit. Nevim jak to jde na Soroye, ale vcera jsme u Sildy potkali lod od Ahmada      takze bych tipoval ze to bude podobne. Protoze jet takovou streku je fakt mazec

Dam sem par fotek ale nejsou to fotky na chlubeni ale pro vlastni potřebu , ted jedem opet na nase misto tak poridime lepsi

Ohledne míst :

kazdy rok sou ryby jinde , nájezd cca 100 km a zjistit ktera hloubka je idealni , fjord je prázdný , halibut - je jich tu dost ale ted ma co zrát tak je opatrnej , na šelfu nic neni ale mame misto hloubka 120 a drift na 90 cca 3 km a je to pecka

Jedeme zpet na barak , dneska opet masakr , za dva dny mame vsichni limit a ted si budeme jen užívat , bohuzel sem trefil hejno velkejch keleru a ten kdo používal slabší vybavení tak o vse prisel , nejvetsi 105 jinak kolem 100 cca 6 kusů

Příkladem foto ze vcera - jedna se o masarinu foto jen pro ty kdo nevěří

dnes uz to bylo lepsi a podarili se i  halici... nejvetsi 130 cm. kazdopadne to chce ale na otevreny more  a hloubky 50+

Příkladem foto ze vcera – jedna se o masarinu foto jen pro ty kdo nevěří

Krásný ryby chytáte! Toto je žážitek za normálního počasí, žádný led a sníh. To je pro mě to pravé dobrodružství na severu. Jen tak dál! Je tam pořád takové teplo?

Konecne uz je kolem 15 takze pohoda

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.