Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lokalita Skjevlingsneset – Bergsoybrydge
- Toto téma obsahuje celkem 10 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel mikr a poslední změna proběhla před 3 týdny.
-
AutorPříspěvky
-
#344448 2.10.2022 v 9:39
Zdravím kolegové. Po roce hlásím návrat výpravy z “ráje”. Tentokrát jsme zvolili pozdější termín, částečně ze zvědavosti ale především kvůli pracovnímu vytížení. Byli jsme proto napnutí co nás poslední týden v září čeká. První informace od střídající party byla docela pesimistická. Na maso nic, makrely se musí hledat. No nic, nabili jsme tedy ostrými a vyrazili na známá prověřená místa. A hnedle se začaly dít věci známé a tolik očekávané. Makrely na každý nához, velikost až 3/4 kila. Po spuštění nástrah na štiky následoval koncert který umí jen tihle zubatí bardi. Podařili se i keleři a tresky 80+. A do toho počasí. V noci 10°C přes den do 17°C. Vítr do 5m/s. bez deště. Bylo to prostě perfektní norské rybaření. Obě cesty po ose v pohodě, kontroly na dánské hranici a tradiční odklonění na hranici norské. Na pití využita apka Norwegian custom.
#344511 3.10.2022 v 14:38Ahoj, nebyla by nějaká fotka? Žádné info jsem k danému místu nenašel. Díky.
#344512 3.10.2022 v 15:43Tak se koukni na jednu nejmenovanou norskou CK.
#344541 5.10.2022 v 6:22Jestli myslíš Dintur.no, tak tam jsem taky nic nenašel.
#344561 5.10.2022 v 16:39Tak si dej o jedno míň a uvidíš 🙂 https://www.dintur.no/Holiday-in-Norway/Skjevlingsnes-Sj%C3%B8hus/
#344562 6.10.2022 v 8:22No jo, tak už vím , kde je chyba. Já zadal do vyhledávače Bergsoybrydge a nic to nenašlo. Ale ono je to Skjevlingsnese. Každopádně díky, je to hodně zajímavý. Máme to ve výběru a o víkendu to rozsekneme. Ať se daří!
#345189 29.10.2022 v 20:42Zdravím kolegové. Po roce hlásím návrat výpravy z “ráje”. Tentokrát jsme zvolili pozdější termín, částečně ze zvědavosti ale především kvůli pracovnímu vytížení. Byli jsme proto napnutí co nás poslední týden v září čeká. První informace od střídající party byla docela pesimistická. Na maso nic, makrely se musí hledat. No nic, nabili jsme tedy ostrými a vyrazili na známá prověřená místa. A hnedle se začaly dít věci známé a tolik očekávané. Makrely na každý nához, velikost až 3/4 kila. Po spuštění nástrah na štiky následoval koncert který umí jen tihle zubatí bardi. Podařili se i keleři a tresky 80+. A do toho počasí. V noci 10°C přes den do 17°C. Vítr do 5m/s. bez deště. Bylo to prostě perfektní norské rybaření. Obě cesty po ose v pohodě, kontroly na dánské hranici a tradiční odklonění na hranici norské. Na pití využita apka Norwegian custom.
Zdar Miro! Jsem rád, že se zadařilo, ale to už je u tebe klasika. Byl led? Udili jste makrely?
#345190 30.10.2022 v 11:30Zdar Láďo. Led nebyl a už nebude. Steinar plánuje přestavbu spodního patra na další ubytování včetně dalšího mola. Makrely jsme udili, ale ve vlastní aut. udírně. Já jsem hlavně zvědav jak dlouho vydrží štikáči při tomhle zvýšeném rybářském tlaku. Na fjordu kam jsme cca 15 let jezdili jsme byli svědci jejich úbytku. Začínali jsme třeba na 400ks za týden při průměrné velikosti. Když jme tam přestali jezdit(konec ubytování) tak jme byli rádi za pár malých kousků. Je to pomalurostoucí, teritoriální ryba tak asi proto.
#357979 22.9.2024 v 16:28Tak zdravím po čase opět ze štikáčové domoviny v okolí ostrova Bergsoya. Po předchozích zkušenostech jsme pro výpravu zvolili přelom léta a podzimu a opět se potvrdilo že to je top termín. Počasí parádní lehký větřík teplota okolo 15°C slunečno. Co víc rybář potřebuje. Ještě tak ty štikáče. A ty na nás byli opět nachystaní. Byl to opět masakr rybářovou pilou. Co drift to štiky. Brali jak kdyby to měl být jejích poslední den. Pravda pro hodně z nich to poslední den byl. Od předchozích skupin jsme měli informace, že je málo makrel a tudíž není na co chytat. Po prvním nahození okamžitě plný forpas, sice né makrel ale kelerů. Těch tam byly miliony. Makrely se musely hledat, ale nakonec jsme jich čapli výší desítky kusů. Zato byly ukázkově vypasené. Některým do kila moc nechybělo. Cesta bez problémů a bez kontrol Všechna závory nahoře. Byla to parádní a povedená výprava. Tak dá-li Petr tak zase za rok.
#358501 30.10.2024 v 6:12Kdy jste byli v Skjevligsneset? My jsme byli 2.-13.9. na Einsetu a na štikáče jsme jezdili na známá místa k Bergsoye (111) i dále až k majáku Stranda a chytali jsme pouze mlíčáky, jikrnaček za celý pobyt 3 ks. Jinak souhlasím s podstatným úbytkem makrel. Na podmořských horách před Kristiansundem jsme vždy nachytali pěkné polaky, ale letos se chytali pouze malé, sotva bedýnkové ryby. Celkově se mi zdá, že ryb v této lokalitě poslední roky hodně ubývá.
#358507 30.10.2024 v 18:01Střídali jsme vaší partu 14.-21.9. 111 byla tentokrát slabší, a proto jsme na ní ani moc nejezdili.. Je to totiž malý plac a každou partou prochytaný. Jezdili jme na jiné místo.. V naších úlovcích je mlíčáků asi pokaždé víc. A je to i vítané. Velké jikrnačky ať pracují na udržitelnosti. Nehledě ke kvalitě masa. Nejlepší do kuchyně je štikáč max do 80cm. Faktem je, že chytit velkou tresku nebo kelera na této lokalitě je už docela problém. Makrely se snad zase vrátí. Trochu mě ale mrzí chátrající zařízení domu. Tak příští rok uvidíme.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lokalita Skjevlingsneset – Bergsoybrydge