Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 16°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokalita Roan

« Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Další »
kodl1
30.05.2013 ID: 525209

Zdravím.Nemáte nějaké informace z oblasti Roan.Díky za info

0
Odpovědět
mara45
26.08.2015 ID: 1120625

to Jisto:ta loď na které jezdíte mi připomíná dřevěnou loď Tustnu z Korlinu?Není to ona?Se Zerpíkem jsme na ní odchytali několik let...

0

Odpovědět

matrixxy
26.08.2015 ID: 1120644

Ahoj kluci, vidím že se daří. Držím palce a přeji krásné počasí a plné bedny.

Jiříku, pozdravuj všechny kluky.

0

Odpovědět

matrixxy
27.08.2015 ID: 1120695

[citace]mara45 napsal:

to Jisto:ta loď na které jezdíte mi připomíná dřevěnou loď Tustnu z Korlinu?Není to ona?Se Zerpíkem jsme na ní odchytali několik let...[/citace]

Tusnu si taky pamatuji, ale ta už snad ani není mezi živými. Patřila mezi ty lepší v té hrůze.

0

Odpovědět

Jisto
30.08.2015 ID: 1120943

[citace]mara45 napsal:

to Jisto:ta loď na které jezdíte mi připomíná dřevěnou loď Tustnu z Korlinu?Není to ona?Se Zerpíkem jsme na ní odchytali několik let...[/citace]

To nebude ona, není dřevěná ale je to zřejmě laminát nebo něco na ten způsob

0

Odpovědět

Jisto
30.08.2015 ID: 1120944

Ach jo, tak jsme zase doma, to to zase uteklo. Přijeli jsme v neděli v 1.00 ráno k nám do Doubravice. Cesta proběhla v pohodě. Vyložili jsme batožinu a rozjeli se do svých domovů. My co jsme měli s sebou mrazáky jsme ještě rozdělili úlovky do beden a hurá do peřin.

Letošní letní Roan byl úžasnej, 5 dní počasí jak v Karibiku, pak se sice rozfoukalo až do osmičky, ale promíchala se voda z 18° na 14° a bylo to zase jiný, začala jiná zábava, keleři a obecňačky ve větších hloubkách a všude přítomné makrely jak špalky. To se kolikrát sotva daly vzít do ruky. Autobus jsme nakládali v pátek ráno a odjížděli jsme za vydatného deště a 8-10 větru. A mělo být ještě hůř, viz zprávy z Bakkanu a Bessakeru, Roan je ve stejné oblasti.

Na vodě jsme byli denně, poprvé od r.2003 a po 20 návštěvách Norska jsem konečně viděl polární záři, někdy to bylo slabší ale večer 26.8. to bylo ohromný a byla po celé obloze. Ti co ji viděli v minulosti v jarních měsících v plné barevnosti sice ohrnovali nos, ale my co ji viděli poprvé, jsme zírali na terase na oblohu a popíjeli Veltlín.

Byla to skvělá aktivní chytačka a nezkazila mi ji ani negativa jako to, že asi po zápůjčkách kamarádům loni v létě a letos na jaře, kdy jsem se nezúčastnil, navždy odešel echolot, což byl průser a chytal jsem z paměti. Taky v GPS se nějak podělala karta s mapami a nechtěla se načíst a slušně řečeno to hlásilo "seš v řiti", nic nefunguje". Ale naštěstí jsem tam nebyl poprvé a tak jsem se nějak zorientoval i bez techniky, bylo to jako když jsme kdysi začínali.

Celkově letní rybačku hodnotíme jako hodně zdařilou, počasí špičkové, ryb hodně a všemožné druhy a dlouho jsme si nezachytali tak jako letos.

0

Odpovědět

Jisto
31.08.2015 ID: 1120962

Ještě postahuju fotky od ostatních a něco sem přidám

0

Odpovědět

mara45
31.08.2015 ID: 1120986

[citace]Jisto napsal: mara45 napsal:

to Jisto:ta loď na které jezdíte mi připomíná dřevěnou loď Tustnu z Korlinu?Není to ona?Se Zerpíkem jsme na ní odchytali několik let...

To nebude ona, není dřevěná ale je to zřejmě laminát nebo něco na ten způsob [/citace]

Díky,opravdu to není ona,ale hodně podobná....

0

Odpovědět

Jarda Nečas
09.05.2016 ID: 1251082

Ahoj rybaříci

Tak nevím , zda již někdo byl letos na Roanu a nebo ne po loňském lustrování tohoto místa?

Nedalo mi to a musím se ozvat co se děje.Jste tam někdo nebo jen kašlete na podání příspěvku nám ostatním , co stále ještě čekáme na termín odjezdu? Děkuji všem za jakoukoli informaci k Roanu je to krásné místo a věřte , že plné ryb.

Krásné čekání ať to rychle uběhne a děkuji za počtení....

0

Odpovědět

Glum
11.05.2016 ID: 1251567

Vrátili jsme se minulý týden.  Ryb dost, ale jen do 85cm. Žádná metrovka se nám nepovedla.

0

Odpovědět

cheban
11.05.2016 ID: 1251589

Ta dřevěná loď má štítek s rokem výroby 1937.Napsal jsem k tomu komentář na fišermanovi.

0

Odpovědět

Navarchus
11.05.2016 ID: 1251590

Krásné místa na hloubku, na vláčení.......ale ne z jara. Dokud tam loví lodě je to průser.

Hlavně ne na Solviku. :-(

0

Odpovědět

Radek123
06.06.2016 ID: 1258964

Ahoj Jisto a spol.,posílejte reporty ,foťte ať my doma to do července vydržíme.Napiš zprávu ohledně počasí,kde a kdy berou ryby.Přeji Vám dobré počasí a mnoho krásných chvil  strávených na moři.

0

Odpovědět

Jarda Nečas
06.06.2016 ID: 1258965

Ahoj Radku 123 ty jsi ještě živ ?

Kluku tebe já neviděl jak žiješ pi..? Tak doufám , že ten Jisto to tady zasipe a já se přidám za 10dní už se těším. Jisto koukejte makat je to krásná lokalita ať neuděláte ostudu tak hr na ně

0

Odpovědět

Jisto
06.06.2016 ID: 1259020

Ahoj Radku, Francesko a ostatní, psal jsem už včera večer ale pak se mi to nějak ztratilo a tak dneska na druhý pokus píšu znova.
Tak se hlásím z Roanu od Niny. Nečekeně vlivem událostí jsem se narychlo zabalil a vyrazil s kámoši na rybačku na Roanu, kam jsme dorazili ve středu v poledne. Je nás 10 a jeli jsme dvěma auty – mikrobusem 8 lidí a dva v nákladní skříňové dodávce. Cesta po trase Rostock-Gedser-Helsingör-Helsinborg, pak Švédskem po dálnici do Uddevally a pak po silnici 172, 177, 61, 2 do Elverumu a po E3 a pak po E6 do Flakku na trajekt do Rorviku a pak po 715 přes Afjord do Ro anu Nesvalen (mezi Harbakem a Bessakerem).Cesta v pohodě, jen v Dánském Helsingöru při odjezdu do švédského Helsinborgu chtěli vidět pasy, což nikdy nebývalo. Zádrhel mohl být v Elverumu, kdy ve 2 hodiny po půlnoci při vjezdu do města jsme potkali auto Politi, které se otočilo a s májákem nás dohnalo a zastavilo (nákladní Ducato). Mikrobus s lidima je nezajímal. Protože ani já ani kámoš co jsme řídili, neumíme cizím jazykem ani ceknout, byla domluva tragická. A to na nás byli tři, dva mladíci (asi novici) a starší policajt (asi dozor). Když mladí pochopili, že s náma bude těžká domluva, tak po poradě se staršinou si nechali otevřít nákladní prostor a když viděli, že tam máme naloženou rybářskou výbavu, batožinu a proviant přiměřeně pro 10 lidí, tak nás propustili. Nějak z naší cizí řeči pochopili (naštěstí), že před náma jedou kolegové a my vezeme náklad. Kdyby nám to spočítali a přidělili nám dvěma, tak za ty překročený dovozní limity by jsme asi ještě dnes seděli v base. Co se ryb týče, tak je to letos neskutečný. V Norsku jsem byl víc jak 20x, ale tolik ryb co zde je snad nepamatuji. V moři je neskutečně živo, miliony salátovejch kelírků nám už lezou na nervy, ať jsme v 15 nebo 60 metrech tak se motají všude, a to blbouni berou už i na gumy a jígovky a na pilkry co mají trojhák 3x větší než mají hubu. Chytají se obecňačky, polaci, mníci leng, keleři, halibuti. Máme 3 lodě a každá doveze 1-2 bedny pěkných "bednových" ryb denně a k tomu pěkný třešničky na dort. Mrazáky nestíhaj. Já jsem se taky dostal ke psaní až teď. Zítra snad zase něco písnu, posbírám od kluků nějaký fotky a snad se mi podaří je sem vložit, včera se mi to nezadařilo

0

Odpovědět

Jisto
06.06.2016 ID: 1259064

Ve čtvrtek, pátek a v sobotu dopoledne foukal severák 2-4m/s  a odpoledne se to rozfoukalo na 6-7m/s, takže jsme chytali po ostrovy před náma a ve Skrojafjordu. Nachytali se hlavně obecný hlavně 60-80cm, polaci 50-70cm, menší mníci, halibut 87cm a dorš 104cm. Návnady byla všehochuť,  na všechny ryby spolehlivě funguje stříbrný pilkřík 40-150g. Nevýhodou je, že po něm pořád jdou ti nenažraní salátoví keleři 30-40cm. Gumy fungují všechny barvy, jsme tři na lodi a jeden má do červena, druhý do modra a třetí do černa a taháme i všichni tři naráz ryby ze stejnýho hnízda. A to se týká i polaků. Obecky mají v sobě mraky jiker , protože na mělčinách se vytírají polaci. A hlavně všechny ryby byly mimořádně žravé, většina návnad byla ukázkově šluknuta někdy až moc , a když se ryba netrefila tak to měla zaseklý u huby zvenku.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.