Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 311 odpovědí. Do diskuze (68 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel SKRKUN a poslední změna proběhla před 4 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 312)
  • Autor
    scan
    Účastník
    (48 odpovědí)

Byl jsem v Norsku 32x. Kde jsem byl, tam všude bylo fajn. Co se rybařiny týče. Panstvo, někdo rád holky jiný zase vdolky. O kterémkoli místě vám napíši litanie kladů i záporů.Každý z nás s úchylkou “Norsko”, si musí díru do svého loviště najít sám.

Jarda-N
    Člen
    (45 odpovědí)

Pánové je to krásné počtení když nám ten čas tak pomalu utíká do našich odjezdů za krásnými zážitky.Jen si nemohu nepřidat trochou do vínka.

Na Roanu jsem strávil 8 krásných sezón jak u Niny na těch hrozných lodích tak nad obchodem u lososárny a ze super loděmi.

Lokalita je to nádherná co se ryb týče a mohu jen doporučit tu Ninu bych raději nevolil z ohledem na lodě , ale zase bydlení u ní je super za dobrý peníze.vždy to bylo bez jakých koli problémů a ryb až nad hlavu.

Rád chytám přívlač a na polaky je to ráj na zemi.A věřte mám to místo sježděné zleva , zprava i do předu za rybami nebylo nikdy potřebné jezdit dál jak 4-5 km a bylo jich dostatek a to nemluvím o rybách pod 70cm to jsou děti a ty musí nejdříve vyrůst pak teprve na ně.Možná maso mají lepší než starší kusy a je mi to líto je odebrat z vody.

U protějších ostrovů cca 5km se nechalo vžda nachytat takové množství ryb , že nevěřím někomu , když povídá že Roan není dobrá volba.

Musel mít prostě smůlu nebo nevím.Je dobré být v Roanu od druhé půlky června a dál.To je rybačka jako řemen.

A na konec Roan je super a kdo si chce zavláčet je to volba jedna z nejlepších.Věřet vím o čem mluvím.Nyní když vzpomínám při psaní tohoto příspěvku na ty krásné zažitky v Roanu mám husí kůži po celém těle.Nezatracujte Roan jen kůli špatným lodím jeďte jinam než k Nině a budete nadšení.

Když budete chtít dát nějaké tipy rád poradím.Čau Jarda

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Je krásné, že se tu objevuje i naprosto opačný názor než mám já. A pak se v tom vyznejte. :-D:-D:-D

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Já tam byl jednou. Nic moc, krom pěkných mníků, ale na toho se názory na braní různí. Přidávám se k názoru, že bez pořádné lodě se to nedá. Do zátoky minimálně hodina tam. Za ostrovy na obzoru(odhad 10km+) 2hodiny s obrovským rizikem špatného počasí problematického návratu. Bez dobrých lodí nikam nejedu! Cestovat a bát se v nenadálém počasí o život, to teda nemusím! Ostatní výhody mi jsou na nic. Každopádně sever je celkově o aspoň jeden level jinde, bohužel i cenově.

Radek123
    Člen
    (92 odpovědí)

Jsem rád,že se oživilo tohle vlákno,neboť zde nikdo nenapsal ani řádek od mého posledního příspěvku a ten byl někdy v srpnu 2014.Plně souhlasím s názorem ,že tahle lokalita je super,vžádném případě ji nezatracovat,problém je jen v tech lodích,protože bezpečnost je v Norsku na prvním místě.Jak píšete je špatné vybírat Norsko podle toho ,jestli stojí o tisícovku víc,nebo míň.Ale věřte,když vám vyvře loď na vodě,nebo upadne urzelé kormidlo,je to problém.Po této zkušenosti raději připlatím,a budu jezdit na hliníkových lodích s kvalitními motory.Pište dál.Plně souhlasím,jak píše Jarda-N,dá se nachytat v této lokalitě krásných ryb,ale je potřeba mít trochu toho štěstíčka,aby v ten čas,kdy budeme v Norsku,aby ty ryby žraly.

mates77
    Člen
    (24 odpovědí)

V okolí Roan jsem byl zatím třikrát. Vždy se jednalo o přelom května a června. Hlavně vláčíme na mělčinách polaky. Jen každý rok je to jinak. 2011 a 2012 super, polaků fůra a všude. Jelo se pár minut a dalo se chyta. 2013 polak vůbec žádný, jezdily jsme asi 20 km na moře kde jsme chytali slušné obecňačky. Vše na hloubce 60 m a níž. Loni Vikna ten sám termín na polaky propadák. Ryb u pobřeží málo a znovu se jezdilo 30 km na obecňačky. Každý rok je jiný, ale bez pořádné lodě nemáš tu možnost jezdit dál na moře pro krásné ryby.

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Děkuji kolegům za názory a rady. Lodě na Solvice jsou Kasbolly s motory 50hp. To je dobrá loď.

Souhlasím, že bezpečnost je nadevše a na skořepiny by nikdo z naší party nevlezl. Nejsme v Norsku poprvé, víme co vítr,vlny a bouřka dokážou. Vždy raději oželíme komfort. Lodě nikdy. Také již nejsme nejmladší. 😀

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

pro Navarchus- tady nejde o skořepiny, ba naopak. Lodě jsou velké, bytelné, dřevěné, ikdyž stáří se nezapře. Problém je v motorovém agregátu. Staré, nevýkonné, nespolehlivé! Druhé skupině úplně odešel motor, když se do něho dostala asi voda. Ještě, že se mu podařilo s ním dojet a pak definitivně zhasl. Druhý den mu na druhé lodi hořela elektroinstalace. Stát se to samotnému na moři, tak fakt nevím…. Od té doby se při výběru lokality díváme na prvním místě na lodě, pak ostatní.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

husky19- Jirko,daj sem to vaše video ROAN 2011, aby boli všetci v obraze.

Poviem ti-to sú lode.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Tady je. :-P:-P:-P

Roan_2011

vd
    Účastník
    (272 odpovědí)

Krásne video, už sa zase neviem dočkať.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

vd napsal:

Krásne video, už sa zase neviem dočkať.

Díky, pokud se chcete někdo podívat prakticky na všechna má videa z Norska, tak v diskuzi nazvané: HITRA – Dolmoya podzim 2012 najdete na první straně diskuze odkazy na youtube. Chybí tam pouze poslední ze Soroya 2014, které je sice hotové, ale není ještě ve formátu pro youtube.

Jarda-N
    Člen
    (45 odpovědí)

Jirko krásné video

Vzpomínám na krásné chvíle v Roanu a těším se na další rybačku.

Keleři byli krásní ty lodě to je horší , ale stejně určitě se vám líbylo.

V těch místech kam ste jezdili na kelery tak o kousek dál tam bylo vždy polaků k nedopočítání.

Ještě jednou díky pěkné video.Petrův zdar Jarda

jirka66
    Účastník
    (353 odpovědí)

Díky Husky za moc pěkné video, tak hezky se na to teď v zimě kouká… Lodě sice jako z filmu pro pamětníky ale ti metroví keleři se vám tedy moooc povedli. V televizi zase s..čky, tak už jdu rychle hledat další tvoje zmiňovaná videa 🙂

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

pro meky: slengově jsem ty lodě nazval ,,skořepiny,,

vím, že jsou betelné a prostorné. Spolehlivé bohužel ne.

Ale jak jsem již psal, my máme na Solvice Kasboly s motory 50hp. Ty jsou dobré.:-P Snad i ostatní začnou obnovovat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 151. až 165. (celkem z 312)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...