Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Northwolf a poslední změna proběhla před 12 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ahoj kamarádi, může mi někdo z Vás poradit ohledně rybařiny na Lofotech. Myslím tím termín kdy tam chytat , ubytování atd.

Prý tam plavou opravdu velicí keleři a halibuti.:-D

PS. je to lokalita kterou jsem nenavštívil.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Ahoj Jendo, taky jsem něco podobného slyšel 😉 Před pár měsící jsem to rozebíral s někým kdo to tu dost dobře zná – sice už na Vesterålen, ale z toho místa je na Lofoty za slušného počasí vidět. Ukázal mi na mapě kde byly aktuálně najeté velké tmavky – připlulo hejno z oceánu, od první do poslední všechny stejná míra, trefit to hejno zjara před vytřením, tak je nepochybné že za odpoledne zresetuješ kompletní zdejší hitparádu, v té době jim do rekordu necelá 2 kila chyběla, ale 10 cm přebývalo. Doporučit nejlepší dobu je složité, neb hejno může během 2-3 dnů nebo týdne zmizet a dobu kdy se zase objeví těžko dokáže někdo předpovědět. Docela tutovka je když táhnou sledi, čekám je v prosinci – kolem nich je to velkej masakr – tmavé, obecné a kosatky do nich tlučou co jim žaludky stačí – ale pro turistický rybolov nic moc, neb je příliš krátký den, nestabilní počasí a i pokud tady strávíš 2 týdny není jisté že sleďe zrovna potkáš (nebo potřebuješ kutr – aby jsi měl opravdu velkej akční rádius a hlavně informace=kapitána=ranec peněz). Pokud Ti jde o rekord a hodně o to stojíš, můžu se pokusit vyzískat od profíků informace o trdlišťích a době výtěru. Na placatý monstra samozřejmě mám taky nějaké typy, ale z kayaku je moc nehoním a větší loď stále odpočívá na dvoře a čeká na opravu a motor.

zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

Lofoty mě také vždy lákaly, ale z různých článků nebo knih jsem vyrozuměl, že je tam moře přeplněné profi rybáři. Víš o tom něco Northwolfe?

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Vody všude kolem dost – ke mě se dostaly nějaké informace o tom jak to běžně vypadá u Honzy na podkově – lodě nasardinkované na malém prostoru a musím říct že nic takového jsem tady zatím nikdy nezažil. Já jsem naopak docela rád když nějakej kutr natahující lajnu potkám, neb bývá dobrým zvykem že oba konce jsou označené bójí – dát si pozor abych se jim do ní nezamotal je tedy poměrně snadné a lov na takovém místě úspěšný.

Nemám však ještě dostatek informací na to abych to dokázal hodnotit v průběhu celého roku – resp. zejména hlavní tresčí komerční sezóny (leden-konec dubna) kdy se dá očekávat zvýšená koncentrace kutrů které se sem v tu dobu sjíždí i ze vzdálenějších oblastí. Nepředpokládám ale že by jejich koncentrace byla tak vysoká že by to výrazně překáželo nebo až bránilo provozování sportovního rybolovu (i když sportovního ? – jikernačky jsou ještě v březnu plné jiker, vytažení na hladinu a puštění jim nijak na kondici nepřidá a limit nebývá obtížné naplnit pár kousky větších ryb za jednu vyjížďku).

Víc zkušeností z lovu v tomto období se doufám podaří nasbírat v druhé polovině března kdy plánuju (pokud to jen trochu bude možné) dovolenou a společný lov s jednou již ohlášenou českou výpravou ( možnost se k ní připojit stále je) ve vodách kolem campu kde jsem strávil nejen letošní léto a kde se profíků na trdliště tresky obecné ptát nemusím.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

northwolf napsal:

Ahoj Jendo, taky jsem něco podobného slyšel Před pár měsící jsem to rozebíral s někým kdo to tu dost dobře zná – sice už na Vesterålen, ale z toho místa je na Lofoty za slušného počasí vidět. Ukázal mi na mapě kde byly aktuálně najeté velké tmavky – připlulo hejno z oceánu, od první do poslední všechny stejná míra, trefit to hejno zjara před vytřením, tak je nepochybné že za odpoledne zresetuješ kompletní zdejší hitparádu, v té době jim do rekordu necelá 2 kila chyběla, ale 10 cm přebývalo. Doporučit nejlepší dobu je složité, neb hejno může během 2-3 dnů nebo týdne zmizet a dobu kdy se zase objeví těžko dokáže někdo předpovědět. Docela tutovka je když táhnou sledi, čekám je v prosinci – kolem nich je to velkej masakr – tmavé, obecné a kosatky do nich tlučou co jim žaludky stačí – ale pro turistický rybolov nic moc, neb je příliš krátký den, nestabilní počasí a i pokud tady strávíš 2 týdny není jisté že sleďe zrovna potkáš (nebo potřebuješ kutr – aby jsi měl opravdu velkej akční rádius a hlavně informace=kapitána=ranec peněz). Pokud Ti jde o rekord a hodně o to stojíš, můžu se pokusit vyzískat od profíků informace o trdlišťích a době výtěru. Na placatý monstra samozřejmě mám taky nějaké typy, ale z kayaku je moc nehoním a větší loď stále odpočívá na dvoře a čeká na opravu a motor.

Ahoj když by si nasbíral nějaké informace tak to budu jen rád.Chci si zachytat pořádné černé torpéda.Dík Jenda

Ty jsi etablovaný na Lofotech?

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Ahoj Jendo, etablovaný jsem na Vesterålen, které s Lofoty na jejich severní straně sousedí, když jsem si vybíral tak jsem bral v úvahu pravidlo které tvrdí že severněji je to lepší 😀

Pro sběr informací využiju každou příležitost, hlavně od ledna bych měl být poměrně slušně u zdroje – doufám že to není pozdě.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

northwolf napsal:

Ahoj Jendo, etablovaný jsem na Vesterålen, které s Lofoty na jejich severní straně sousedí, když jsem si vybíral tak jsem bral v úvahu pravidlo které tvrdí že severněji je to lepší

Pro sběr informací využiju každou příležitost, hlavně od ledna bych měl být poměrně slušně u zdroje – doufám že to není pozdě.

Ahoj určitě to pozdě nebudu. Uvažujeme o této lokalitě už řadu let. A chceme fakt zachytat velké černé torpéda. j

Dušan
    Účastník
    (74 odpovědí)

zdravím jestli myslíš Honzou Dollmoy a jejich přeplněnou podkovu tak to není tak strašné, nechce to přehánět. letos v květnu sem tam byl a je tedy pravdou že se tam třeba prohánělo 5-8 člunů ale vzhledem k tomu že pohyb lodí byl pořád dosti silnej, nebyl problém se tam dostat. po najetí na špicu si mohl tak 15-20 minut chytat pak si byl stejně mimo a zsae si najížděl. Někdy to připomínalo tobogán, sjedeš dolu a musíš zase vyšlápnout. Ale na druhou stranu není to tam jediné místo na chytání. Zase je pravdou že ubytování je supr, jezdit kam je taky a čluny jsou extra třída. I když to venku stálo za prd, je tam hodně míst na chytání v závětří, nebyl den kdybychom byli nuceny sedět doma. Ale proč nejet někam jinam ? 🙂

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Jasně že myslím “Honzovu” podkovu. Vůbec jsem tím nechtěl naznačit že bych si snad myslel že je to špatná lokalita – to právě naopak, jen se mi donesla zpráva hovořící konkrétně o tom že je tam standartně 60-100 lodí na dost malém fleku, tak jsem si to zkusil představit a takovou představu srovnal s “mořem přeplněným profi rybáři” na Lofotech. Úlovky u Honzy považuju za dost famózní na to jak je to odsud daleko na jih.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...