Hasvik, NO
temperature icon -2°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Lofoten + Vesteralen 2013

Rok 2013 začal hezkým počasím a na pobřeží bez sněhu. Výborná příležitost pro pěší vejšlapy - v létě se člověk musí vyhýbat všudypřítomným mokřinám, nebo chodit v holínkách, teď když je dostatečně umrzlo se dá chodit všude. Slunce už nabralo kurz zpátky, za cca 2 týdny bude o5 možnost ho na jasné obloze spatřit.

Odpovědět

Vyplouvá největší kutr, který zde kotví.

Trochu mě překvapilo, že jsou na něm jen 2 lidé. Fakt, že byli poměrně rychle z5 svědčí o odlišném způsobu lovu než ostatní kutry, které "pilkrují" zejména na papriky - tihle pánové byli jen položit lajnu.

Překvapivě rychlá loď, když se trochu vezme za plyn, pro zajímavost se pokusím zjistit kolik koníků jí pohání.

Podobně plochá hladina se tu moc často nevidí.

To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ. Jen kvůli tomu bych si přál být mladší, ale jinak Vám mladým nezávidím. Hodně nového zajímavého a hodně ryb ať máme co číst a ať nám to ubýhá do odjezdu za našimi zážitky a objevy na sever do Norska a nebo i jinam. Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.

Hezký, ale i smutný obrázky. Pěkná loď a ještě by mohla dlouho sloužit. Škoda, že majitel je zrejmně samorost a má na to svůj názor.

Díky rád jsem se podíval.

[citace]kulik napsal:

To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ.[/citace]

Taky děkuju. Bylo by toho ještě daleko víc a zajímavějšího, ale ty věčné změny a boje o práci mi ničí rozpočet a mění plány.

Loni na jaře jsem musel odřeknout účast na expedici Stavanger - Faerské ostrovy - Island - Stavanger na jachtě :-(.

Během týdne startují 3 kluci z Lofot ( jednoho z nich znám přes paragliding) expedici na Bjørnøy (ostrov v Barentsově moři mezi Norskem a Špicberky v jehož blízkosti pravděpodobně zahynul v červnu 1928 Roald Amundsen). Já budu makat, takže místo fotek bílejch medvědů snad pošlu nějaké obrázky právě narozených jehňat ;-).

Kluci budou na Bjørnøy tábořit asi 2 měsíce a měli by natočit film, snad ho následně uvidíme v TV - tedy měli bychom, podle toho co jsem se dozvěděl o rozpočtu by bylo dost šílené výsledek nezpeněžit, protože celkové náklady jsou fakt ranec.

2 northwolf

Krásné fotky - hned bych vypnul comp a vyrazil :-D

Ten "odstavený" kutr je úžasný, to by byla dovolená :-D :-D :-D

[citace]kulik napsal:

To Northwolf: Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.[/citace]

Děkuju, ale mořský vlk mi už za údržbu platí. Jeho paní povídala že v květnu s ní chce plout na servis, tak na to jsem zvědavej, jestli se tak stane, tak bych mohl být u toho, protože on se bez pomoci do té lodi ani nedostane. Nevím co chce nechávat dělat, ale jestli půjde ven z vody, tak bych rád věděl jak se o ní vyjádří expert přes dřevo - to je základ, pokud nebude dobrý dřevo, tak se jedná jen o pro někoho hromadu vzpomínek pro jiného hromadu náhradních dílů.

Pro příště aby tu nebyly takové smutné informace a obrázky se pokusím nafotit jinej hodně starej kutr - zcela opačnej případ, ale nebude to jen tak hned, kotví dost daleko.

[citace]Pafka napsal:

2 northwolf

Krásné fotky - hned bych vypnul comp a vyrazil

Ten "odstavený" kutr je úžasný, to by byla dovolená [/citace]

Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy "dovolené":

1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.

2) na moři s pruty.

Který způsob jsi měl na mysli ? ;-)

northwolf, klidně by jsem šel do obou variant,,,,

[citace]northwolf napsal: Pafka napsal:

2 northwolf

Krásné fotky - hned bych vypnul comp a vyrazil

Ten "odstavený" kutr je úžasný, to by byla dovolená

Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy "dovolené":

1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.

2) na moři s pruty.

Který způsob jsi měl na mysli ? [/citace]

2 je správně, ale za předpokladu, že bych tam byl jednou na důchod delší dobu, tak si umím představit i variantu 1, spojenou s variantou 2

:-D :-D :-D

[citace]northwolf napsal: Po vstupu do styrehusu ("řídící kabiny") se ocitnete o pár desítek let zpátky v čase. Je však velmi smutné, v jak žalostném stavu je loď i zevnitř.[/citace]

Možná je to smutné, ale stejně je to nádhera. Na tom bych nechal ruce a byla by jako nová...;-)

gruvearbeider + Pafka - píšu si, kdyby náhodou v budoucnu proběhla změna majitele, tak budu informovat ;o) Ale rozhodně to není na pořadu dne, dřevěnou loď bez vytažení z vody a místního experta na dřevo rozhodně není radno kupovat.

Psal tu někdo že se chystá do Vinjesjøen ? 11.4. po poledni na mole 2 volná místa - nevím zda jsou trvale neobsazená, nebo byly 2 lodě na vodě.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!