Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lofoten + Vesteralen 2013
- Toto téma obsahuje celkem 170 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Northwolf a poslední změna proběhla před 11 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#58792 8.4.2013 v 22:48
Vyplouvá největší kutr, který zde kotví.
#58793 8.4.2013 v 22:52Trochu mě překvapilo, že jsou na něm jen 2 lidé. Fakt, že byli poměrně rychle z5 svědčí o odlišném způsobu lovu než ostatní kutry, které “pilkrují” zejména na papriky – tihle pánové byli jen položit lajnu.
#58794 8.4.2013 v 22:54Překvapivě rychlá loď, když se trochu vezme za plyn, pro zajímavost se pokusím zjistit kolik koníků jí pohání.
#58795 8.4.2013 v 22:55Podobně plochá hladina se tu moc často nevidí.
#58797 9.4.2013 v 4:21To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ. Jen kvůli tomu bych si přál být mladší, ale jinak Vám mladým nezávidím. Hodně nového zajímavého a hodně ryb ať máme co číst a ať nám to ubýhá do odjezdu za našimi zážitky a objevy na sever do Norska a nebo i jinam. Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.
#58800 9.4.2013 v 5:18Hezký, ale i smutný obrázky. Pěkná loď a ještě by mohla dlouho sloužit. Škoda, že majitel je zrejmně samorost a má na to svůj názor.
Díky rád jsem se podíval.
#58848 9.4.2013 v 12:52kulik napsal:
To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ.
Taky děkuju. Bylo by toho ještě daleko víc a zajímavějšího, ale ty věčné změny a boje o práci mi ničí rozpočet a mění plány.
Loni na jaře jsem musel odřeknout účast na expedici Stavanger – Faerské ostrovy – Island – Stavanger na jachtě :-(.
Během týdne startují 3 kluci z Lofot ( jednoho z nich znám přes paragliding) expedici na Bjørnøy (ostrov v Barentsově moři mezi Norskem a Špicberky v jehož blízkosti pravděpodobně zahynul v červnu 1928 Roald Amundsen). Já budu makat, takže místo fotek bílejch medvědů snad pošlu nějaké obrázky právě narozených jehňat ;-).
Kluci budou na Bjørnøy tábořit asi 2 měsíce a měli by natočit film, snad ho následně uvidíme v TV – tedy měli bychom, podle toho co jsem se dozvěděl o rozpočtu by bylo dost šílené výsledek nezpeněžit, protože celkové náklady jsou fakt ranec.
#58851 9.4.2013 v 13:142 northwolf
Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil 😀
Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená 😀 😀 😀
#58853 9.4.2013 v 13:55kulik napsal:
To Northwolf: Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.
Děkuju, ale mořský vlk mi už za údržbu platí. Jeho paní povídala že v květnu s ní chce plout na servis, tak na to jsem zvědavej, jestli se tak stane, tak bych mohl být u toho, protože on se bez pomoci do té lodi ani nedostane. Nevím co chce nechávat dělat, ale jestli půjde ven z vody, tak bych rád věděl jak se o ní vyjádří expert přes dřevo – to je základ, pokud nebude dobrý dřevo, tak se jedná jen o pro někoho hromadu vzpomínek pro jiného hromadu náhradních dílů.
Pro příště aby tu nebyly takové smutné informace a obrázky se pokusím nafotit jinej hodně starej kutr – zcela opačnej případ, ale nebude to jen tak hned, kotví dost daleko.
#58854 9.4.2013 v 14:12Pafka napsal:
2 northwolf
Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil
Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená
Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy “dovolené”:
1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.
2) na moři s pruty.
Který způsob jsi měl na mysli ? 😉
#58857 9.4.2013 v 14:26northwolf, klidně by jsem šel do obou variant,,,,
#58859 9.4.2013 v 14:32northwolf napsal: Pafka napsal:
2 northwolf
Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil
Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená
Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy “dovolené”:
1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.
2) na moři s pruty.
Který způsob jsi měl na mysli ?
2 je správně, ale za předpokladu, že bych tam byl jednou na důchod delší dobu, tak si umím představit i variantu 1, spojenou s variantou 2
😀 😀 😀
#58861 9.4.2013 v 15:11northwolf napsal: Po vstupu do styrehusu (“řídící kabiny”) se ocitnete o pár desítek let zpátky v čase. Je však velmi smutné, v jak žalostném stavu je loď i zevnitř.
Možná je to smutné, ale stejně je to nádhera. Na tom bych nechal ruce a byla by jako nová…;-)
#59152 12.4.2013 v 1:15gruvearbeider + Pafka – píšu si, kdyby náhodou v budoucnu proběhla změna majitele, tak budu informovat ;o) Ale rozhodně to není na pořadu dne, dřevěnou loď bez vytažení z vody a místního experta na dřevo rozhodně není radno kupovat.
#59154 12.4.2013 v 1:20Psal tu někdo že se chystá do Vinjesjøen ? 11.4. po poledni na mole 2 volná místa – nevím zda jsou trvale neobsazená, nebo byly 2 lodě na vodě.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lofoten + Vesteralen 2013