Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Lofoten + Vesteralen 2013

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 171)
  • Autor
    Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Vyplouvá největší kutr, který zde kotví.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Trochu mě překvapilo, že jsou na něm jen 2 lidé. Fakt, že byli poměrně rychle z5 svědčí o odlišném způsobu lovu než ostatní kutry, které “pilkrují” zejména na papriky – tihle pánové byli jen položit lajnu.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Překvapivě rychlá loď, když se trochu vezme za plyn, pro zajímavost se pokusím zjistit kolik koníků jí pohání.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Podobně plochá hladina se tu moc často nevidí.

kulik
    Účastník
    (2754 odpovědí)

To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ. Jen kvůli tomu bych si přál být mladší, ale jinak Vám mladým nezávidím. Hodně nového zajímavého a hodně ryb ať máme co číst a ať nám to ubýhá do odjezdu za našimi zážitky a objevy na sever do Norska a nebo i jinam. Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.

Hokynar
    Účastník
    (81 odpovědí)

Hezký, ale i smutný obrázky. Pěkná loď a ještě by mohla dlouho sloužit. Škoda, že majitel je zrejmně samorost a má na to svůj názor.

Díky rád jsem se podíval.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

kulik napsal:

To Northwolf: Moc zajímavé, díky. Závidím Ti co všechno nevidíš a neprožiješ.

Taky děkuju. Bylo by toho ještě daleko víc a zajímavějšího, ale ty věčné změny a boje o práci mi ničí rozpočet a mění plány.

Loni na jaře jsem musel odřeknout účast na expedici Stavanger – Faerské ostrovy – Island – Stavanger na jachtě :-(.

Během týdne startují 3 kluci z Lofot ( jednoho z nich znám přes paragliding) expedici na Bjørnøy (ostrov v Barentsově moři mezi Norskem a Špicberky v jehož blízkosti pravděpodobně zahynul v červnu 1928 Roald Amundsen). Já budu makat, takže místo fotek bílejch medvědů snad pošlu nějaké obrázky právě narozených jehňat ;-).

Kluci budou na Bjørnøy tábořit asi 2 měsíce a měli by natočit film, snad ho následně uvidíme v TV – tedy měli bychom, podle toho co jsem se dozvěděl o rozpočtu by bylo dost šílené výsledek nezpeněžit, protože celkové náklady jsou fakt ranec.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

2 northwolf

Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil 😀

Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená 😀 😀 😀

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

kulik napsal:

To Northwolf: Možná, by Ti starý mořský vlk tu loď za údržbu a zprovoznění i půjčil. Pak už jen sehnat kolegu podobné krevní skupiny a je o nová dobrodružství postaráno. Držím palce.

Děkuju, ale mořský vlk mi už za údržbu platí. Jeho paní povídala že v květnu s ní chce plout na servis, tak na to jsem zvědavej, jestli se tak stane, tak bych mohl být u toho, protože on se bez pomoci do té lodi ani nedostane. Nevím co chce nechávat dělat, ale jestli půjde ven z vody, tak bych rád věděl jak se o ní vyjádří expert přes dřevo – to je základ, pokud nebude dobrý dřevo, tak se jedná jen o pro někoho hromadu vzpomínek pro jiného hromadu náhradních dílů.

Pro příště aby tu nebyly takové smutné informace a obrázky se pokusím nafotit jinej hodně starej kutr – zcela opačnej případ, ale nebude to jen tak hned, kotví dost daleko.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Pafka napsal:

2 northwolf

Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil

Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená

Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy “dovolené”:

1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.

2) na moři s pruty.

Který způsob jsi měl na mysli ? 😉

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

northwolf, klidně by jsem šel do obou variant,,,,

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

northwolf napsal: Pafka napsal:

2 northwolf

Krásné fotky – hned bych vypnul comp a vyrazil

Ten “odstavený” kutr je úžasný, to by byla dovolená

Děkuju. V souvislosti se starým kutrem si dokážu představit dva druhy “dovolené”:

1) V přístavu, v montérkách s nářadím, štětci a barvami.

2) na moři s pruty.

Který způsob jsi měl na mysli ?

2 je správně, ale za předpokladu, že bych tam byl jednou na důchod delší dobu, tak si umím představit i variantu 1, spojenou s variantou 2

😀 😀 😀

Kliknis
    Účastník
    (951 odpovědí)

northwolf napsal: Po vstupu do styrehusu (“řídící kabiny”) se ocitnete o pár desítek let zpátky v čase. Je však velmi smutné, v jak žalostném stavu je loď i zevnitř.

Možná je to smutné, ale stejně je to nádhera. Na tom bych nechal ruce a byla by jako nová…;-)

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

gruvearbeider + Pafka – píšu si, kdyby náhodou v budoucnu proběhla změna majitele, tak budu informovat ;o) Ale rozhodně to není na pořadu dne, dřevěnou loď bez vytažení z vody a místního experta na dřevo rozhodně není radno kupovat.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Psal tu někdo že se chystá do Vinjesjøen ? 11.4. po poledni na mole 2 volná místa – nevím zda jsou trvale neobsazená, nebo byly 2 lodě na vodě.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 171)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Lofoten + Vesteralen 2013

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...