Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lofoten + Vesteralen 2013
- Toto téma obsahuje celkem 170 odpovědí. Do diskuze (34 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Northwolf a poslední změna proběhla před 11 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#62896 19.5.2013 v 14:44
7.5. – přesně na tento pohled jsem se v průběhu pracovního procesu velmi těšil. První z trojčat se narodilo bez komplikací, druhé ovečce se již moc nechtělo, ale s farmářovou pomocí asi o 2 hodiny později také spatřila světlo světa. Mámy absolvovaly vyšetření ultrazvukem, takže jsme věděli že je tam ještě třetí. Jeho příchod na svět byl velmi komplikovaný, beránek s černou podkolenkou byl po mnoha pokusech majitele a později jeho ženy chudák téměř prohlášen za mrtvého ještě před narozením. Bylo nutné o jeho život bojovat. Když jsem měl hotovou ostatní práci kolem byla mi nabídnuta možnost dalšího pokusu, bylo to velmi namáhavé nejen pro mámu ale i pro mě, trvalo to pár desítek minut, protože chytit ho uvnitř za obě velmi kluzké nohy jednou rukou, udržet ho a opatrně vytáhnout se snadno řekne, ale podstatně obtížněji udělá. Nakonec se mi podařilo, slizský drobeček se hýbal a dýchal, ale zdaleka neměl vyhráno, máma ho velmi tvrdě vybízela aby se okamžitě postavil, což se mu dlouho nedařilo. Když farmářka pár minut po jeho narození odcházela, upozornila mě že pokud beránek nebude do 10ti minut stát na nohou, tak ho velmi pravděpodobně vlastní máma zabije. Strávil jsem v jejich boxu následující asi 3 hodiny, potíže byly kromě dýchání se vším ostatním, ale podařilo se mi ho nakrmit, zahřát a nakonec i naučit chodit. Bylo to velké vítězství, i když ještě ne kompletní – večer před mým odchodem sice perfektně cucal z lahve, ale od mámy nechtěl. Nevadí to zvládnul další den – mám z něj radost, to že žije je velké vítězství.
#62897 19.5.2013 v 14:53Pamatujete na losí mámu s dvěma mladými z mých březnových fotek ? Myslím že jsou to oni. Potkal jsem je cestou z práce 8.5. ve 22.20.
#62898 19.5.2013 v 14:55Fotit se nechali celkem ochotně, ale se světlem to bylo slabší.
#62899 19.5.2013 v 14:58Sice předemnou několikrát utekli, ale vždy jen cca 20 metrů podél silnice ve směru mé jízdy.
#62933 19.5.2013 v 21:58Skvělá práce,to jehně,dnes jsem přistál v Halsafjordu.
#62935 20.5.2013 v 3:20Nelze jinak než Northwolfovi blahopřát k záchraně jehněte. Zažil jsem v Kazachstánu ve stepi něco podobného ale s kobylou, která rodila. Ovšem v tomto případě domorodci po 2 hodinách vytahování z matky hříbě nezachránili. Je to krutý pohled. Dle stavby těla si rovněž myslím, že se jedná o vydru. Ta losice s mladými je jak vytesaná z kamene – pěkné.
#62938 20.5.2013 v 4:24Přidávám se k blahopřání Kima. Je to fajn a hodně dojemné. Northwolfovi patří velká gratulace a obdiv.
#63047 21.5.2013 v 9:15Gruvearbeider, Kim, Kulik – pánové děkuju.
Z beránka se začal stávat mazel, bečel i když byl nakrmenej – chtěl se chovat 😉
Jenže smůla, práce je hotová, resp. to vypadá že by tam stále nějaká byla, ale farmář nemá zrovna moc peněz, takže myslím že už ho nikdo chovat v náruči nebude.
Přikládám jedno včerejší foto, kamarád přivezl grupu turistů-nerybářů, kteří jsou nadšení, nacvakali tisíce krásných fotek, hovoří o luxusním počasí, já šílím neb kromě toho že je obloha bez mráčku prakticky bez ustání fučí tak že efektivní lov je nemožný, mělčiny a vláčení jen malé ryby. Rybáře z nich na tomto pobytu zřejmě neudělám.
Mimochodem přebývá nám tu jedna letenka Evenes – Praha na 27.5. 15:45 s Norwegian, kdyby měl někdo zájem dá se za rozumných podmínek vyměnit jméno, domluva nejlépe na northwolf(zavináč)seznam.cz.
#63330 23.5.2013 v 17:08Luxusní počasí pro turisty pokračuje, ale poslední 2 noci vždy vítr alespoň částečně zeslábnul, takže bylo možné trochu zachytat. Podařilo se mi tedy zaskórovat. Nej rybky 119cm/11 Kg, na fotce 117 cm/12 Kg (sorry Kiki, já vím že jsi chtěl vidět 120+, ale zatím nemám a zbývá mi poslední noc na lodi, pak do pondělka jen kayak )
Ostatní hosté v campu velikostně zaostávají a musím konstatovat že jsem jim svým prvním ranním návratem s treskou metr+ převrátil denní bioritmus – kdyby mě neviděli, tak by zřejmě dál lovili přes den a spali přes noc ;-);-);-)
#63879 28.5.2013 v 14:56Před pár dny dorazila do mého oblíbeného campu skupinka Čechů. Majitel se mě ptal jestli je znám a mluvil jsem s nimi – odpovědi se mu dostalo dvakrát ne, divil se že jsem o nich předem věděl a ani je nešel pozdravit, podal jsem mu proto vysvětlení. Ještě než jsem našel chvilku se za nimi zastavit se mi doneslo pár detailů z filetárny, popisujících jejich plné bedny 40ti cm Seiů (to samo o sobě považuju za ubohou zoufalost, ale budiž) z nichž část se stále mrskala, protože je nikdo neráčil zabít. Na otázku zda by nebylo vhodné je zabít údajně odpověděli že to by na moři nedělali nic jiného. :-S Velebnosti jdu blejt.
A to jsem se loni v létě dlouhodobě snažil majiteli ukázat že taková zvěrstva jsou záležitostí některých soudruhů ze Sovětského svazu (u nichž tohle chování lze rovněž pozorovat), že Češi jsou podstatně vyspělejší národ.
Naše pobyty se pár dní překrývali, loď jsme měli pronajatou na týden, první 3 nebo 4 dny dost foukalo, lov neměl předpoklad valného efektu tak loď velkou část kotvila v přístavu. Přesto všechno nakonec platí že na to abych měl v mrazáku limit stačilo vybrat z mých úlovků 3 největší ryby (ulovené v časovém úseku 24 hodin) – a to jsem ještě valnou část času ani nechytal a staral se aby chytili jiní.
Camp není můj a nepřísluší mi tedy v něm někoho “vychovávat”, ale velmi bych si přál najít nějaký nenásilný způsob jak myšlení některých lidí měnit, některým jsem to na tom samém místě říkal už loni: tady jste dost daleko na severu, ryby tu jsou, soustřeďte se na zážitky při lovu těch velkých, masakrovat nedorostlé Seie můžete na Hitře, navíc za poloviční prachy.
#63880 28.5.2013 v 14:57#63884 28.5.2013 v 16:01northwolf napsal:
Před pár dny dorazila do mého oblíbeného campu skupinka Čechů. Majitel se mě ptal jestli je znám a mluvil jsem s nimi – odpovědi se mu dostalo dvakrát ne, divil se že jsem o nich předem věděl a ani je nešel pozdravit, podal jsem mu proto vysvětlení. Ještě než jsem našel chvilku se za nimi zastavit se mi doneslo pár detailů z filetárny, popisujících jejich plné bedny 40ti cm Seiů (to samo o sobě považuju za ubohou zoufalost, ale budiž) z nichž část se stále mrskala, protože je nikdo neráčil zabít. Na otázku zda by nebylo vhodné je zabít údajně odpověděli že to by na moři nedělali nic jiného. Velebnosti jdu blejt.
A to jsem se loni v létě dlouhodobě snažil majiteli ukázat že taková zvěrstva jsou záležitostí některých soudruhů ze Sovětského svazu (u nichž tohle chování lze rovněž pozorovat), že Češi jsou podstatně vyspělejší národ.
Naše pobyty se pár dní překrývali, loď jsme měli pronajatou na týden, první 3 nebo 4 dny dost foukalo, lov neměl předpoklad valného efektu tak loď velkou část kotvila v přístavu. Přesto všechno nakonec platí že na to abych měl v mrazáku limit stačilo vybrat z mých úlovků 3 největší ryby (ulovené v časovém úseku 24 hodin) – a to jsem ještě valnou část času ani nechytal a staral se aby chytili jiní.
Camp není můj a nepřísluší mi tedy v něm někoho “vychovávat”, ale velmi bych si přál najít nějaký nenásilný způsob jak myšlení některých lidí měnit, některým jsem to na tom samém místě říkal už loni: tady jste dost daleko na severu, ryby tu jsou, soustřeďte se na zážitky při lovu těch velkých, masakrovat nedorostlé Seie můžete na Hitře, navíc za poloviční prachy.
Plne súhlasím, lepšie sa to asi ani nedá napísať.
#63885 28.5.2013 v 16:03Já bych jen upravil tu poslední větu :
Masakrovat 40 cm ryby můžete v některých pstruhodómech za nesrovnatelně nižší cenu … 😀
#63887 28.5.2013 v 16:26northwolf napsal:
…………. masakrovat nedorostlé Seie můžete na Hitře, navíc za poloviční prachy.
Já myslím, že ani na Hitře a ani kdekoliv jinde. 😡
#63889 28.5.2013 v 16:45DOSKY napsal:
Já myslím, že ani na Hitře a ani kdekoliv jinde.
Na to jsem narážel 😀
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lofoten + Vesteralen 2013